Maaltijdvoorziening West Maas en Waal

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje West Maas en Waal

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in West Maas en Waal is geschikt voor alle ouderen die vanwege leeftijd of door iets anders niet zelf kunnen koken. In de gemeente West Maas en Waal zien we steeds meer maaltijdvoorzieningen voor senioren. We spreken dan over landelijke bezorgservices zoals Apetito, of zorghuizen en instanties die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. D.m.v. dergelijke leveranciers zit er niemand zonder gezonde gerechten als Kalkoen in licht romige champignonsaus, broccoli en rösti rondjes of Pannenkoeken met appelvulling. Hieronder doorzoekt men aanbieders en bruikbare inlichtingen omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Regio-code0487 (+31487)
Postcode6658
Kosten (indicatie)v.a. €5,79
Maaltijd tipSpaghetti

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in West Maas en Waal

Een goed voedingsvoorschrift is nodig voor uw algehele gesteldheid. Een voedzame maaltijd met voldoende voedingsstoffen draagt hier zeker aan bij. Gaat het doen van boodschappen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet eigenhandig vanwege problemen met de gezondheid? Of heeft u weinig financiële middelen? Daarvoor kunt u eens kijken naar interessante subsidies en maaltijdregelingen. Vaak komt dat neer op: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp via zorghuizen. Hoe werkt dit? U dient rekening te houden met velerlei maaltijdsubsidies en wetten. In dit hoofdstuk zoomen we in op de populairste vormen: Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en persoonlijke mantelzorg. Soms kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand via de gemeente West Maas en Waal.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente West Maas en Waal. In het leven geroepen voor senioren die problemen ervaren bij het zelf runnen van een huishouden en voor mantelzorgers.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor bejaarden die continu speciale zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: mensen met dementie en ouderen met lichamelijke handicaps. Ook relevant bij een hulpvraag rondom voeding en drinken (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en ontvangt u al veel zorg? Misschien wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. In de regel ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • ondersteuning bij toedienen
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. In sommige situaties kan iemand uit de sociale omgeving helpen met naar de supermarkt gaan of een maaltijd brengen. In West Maas en Waal kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Meer info op o.a. zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice West Maas en Waal vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in West Maas en Waal? In de buurt van uw postcode bestaan er verscheidene organisaties en zorginstanties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en beperkten. Denk dan aan Rundvlees hoy sin, Thaise groentecurry, Nasi goreng en Drumstick met kippenjus, tutti frutti en gekruide aardappeltjes. Er zijn organisaties die zich focussen op koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die u zelf kunt opwarmen, en leveranciers die uw avondmaaltijd warm aanleveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Deze kunt u opwarmen op een moment dat het u uitkomt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er niet iemand die hierbij een rol kan spelen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw diner wordt warm aan huis geleverd, u kunt direct eten.
 • Hierna vindt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgZandstraat 71 B6658 CNBeneden-Leeuwen
Jeroen’s KeukenwereldCelsiusweg 24H6662PXElst
Slagerij LemmersZandstraat 566658 CWBeneden-Leeuwen
Slagerij DekkersHogestraat 366651 BLDruten
BuurtzorgMolenstraat 2 B6645 BTWinssen
Attent – TertzioBachstraat 296661 CPElst
Zorggroep Maas en WaalPostbus 986658 ZHBeneden-Leeuwen
BuurtzorgDe Zuiling 86662 ZCElst
Tafeltje Dekje ElstJasappel 376662 JDElst
SPAR VeltmaatHollenhof 16659 BBWamel
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in West Maas en Waal

Verschillende zorghuizen in de omgeving van West Maas en Waal bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Deze wijkrestaurants hebben een aanbod gezonde gerechten zoals Gehaktbal in jus, broccoli bloemkoolmix en gekookte aardappelen, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Soms is het ook mogelijk om de specialiteiten op te halen of te laten bezorgen. Aan de hand van www.westmaasenwaal.nl spot u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants in uw gemeente. Bezoek de pagina: Maaltijdservice.nl.

Gegevens

Maaltijd suggesties

 • Nasi kip saté
 • Appelcompote met vanille
 • Gestoofde spitskool
 • Lekkerbekje met sperziebonen
 • Hamlapje in jus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Betreft het lichte ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of gaat het om meer grondige ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is de zorgvraag bekend? Informeer naar welke vormen van zorg te kiezen zijn. Informeer over WMO, WLZ en zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat de gemeente West Maas en Waal doet rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.westmaasenwaal.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst bepalen

  Ontdek de maaltijdservices in West Maas en Waal voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Let goed op de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en eventuele diëten. Vind uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  Uw menu’s kunnen bij u thuisbezorgd worden, tegenwoordig door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het verwarmen van de maaltijd kan moeiteloos d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, zet de instellingen op 600 watt en zet hem op zo’n 7 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

U heeft eigenlijk drie type maaltijden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers of koelvers. Het voordeel van koelvers is maximale versheid, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar beperkt vers en smaakvol. Tafeltje dekje is handig voor ouderen waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €5,00. Gezonde koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €7,10. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in West Maas en Waal koopt u voor circa €8,00. Veelal betaalt u geen extra bezorgkosten.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Probeer het uit met proefpakketten. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de persoonlijke bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en legt alles netjes uit.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men selecteert wekelijks eigenhandig de maaltijden (met de bestellijst, telefonisch en online). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in juli 2024

Eten aan huis bezorgen in West Maas en Waal is ontzettend handig. Voor inwoners die het huishouden nog prima managen verschaft dit meer vrije tijd en comfort. Voor cliënten die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het soms de enige oplossing. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat mensen genoeg vitaminen tot zich nemen. Met name deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Eveneens zijn de diepvries- en koelverse maaltijden steeds gezonder. Altijd met voldoende groente, goede vitaminen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het opwarmen van deze gezonde maaltijden doet u gewoon in de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden West Maas en Waal: “bezorgen geeft veel autonomie in postcodegebied 6659”. Mogelijk interessant: Apetito.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eigen voedingspatroon. glutenvrij, lactosevrij, natriumarm, zoutarm of vegetarisch, veganistisch, eiwitrijk, vloeibaar: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: gerechten met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente