Maaltijdvoorziening Bemmel

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Bemmel

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Bemmel is bedoeld voor alle inwoners die i.v.m leeftijd of een lichamelijke handicap tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. Binnen de gemeente Lingewaard kan men kiezen uit tal van maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit zijn bedrijven met landelijke dekking als Mealhero, of thuiszorg maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Door gebruik te maken van dergelijke bedrijven heeft men de beschikking over verse menu’s als Kalkoenlapje met Provençaalse jus, aardappelpuree, broccoli à la crème en Procureurlapje in jus, spinazie a la crème en aardappelpuree. Via onze service vergelijkt u eetpunten en waardevolle kennis betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Regio-code0481 (+31481)
Postcode6681
Kosten (indicatie)v.a. €5,26
Voorbeeld maaltijdAsperge beenhamschotel met kip

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Bemmel

Een goed voedingsvoorschrift is relevant voor uw algehele gesteldheid. Een gezond recept met genoeg groenten is dan ook essentieel. Wil boodschappen kopen en in de keuken staan niet meer zelf vanwege problemen met de gezondheid? En beschikt u over onvoldoende geld? Dan kunt u aanspraak doen op handige subsidies en maaltijdregelingen. Samengevat: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, aanschuiven in een buurtrestaurant, of wijkverpleging. Hoe werkt dit? Hiervoor zijn er velerlei wetten en subsidieregelingen. In dit hoofdstuk behandelen we de meest toegepaste wetten: Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en lokale mantelzorg. Misschien is er ook ruimte voor bijzondere bijstand in de gemeente Lingewaard.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Lingewaard. Uniek voor ouderen die moeilijkheden hebben met het zelf invullen van de huishouding en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op hulpbehoevenden die permanent speciale zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende bejaarden en senioren met fysieke ongemakken. Tevens is er financiële ruimte voor voeding en drinken (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Meer info via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Over het algemeen gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • toezicht bij eten
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. Dikwijls kan een vriend of kennis helpen met een supermarkt bezoeken of een maaltijd koken. In Bemmel kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Individuele zorg
 • Meer info op o.a. mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Bemmel vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Bemmel? In deze plaats zijn er talloze firma’s en instanties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan Verse worst met jus, rodekool met appeltjes en aardappelpuree en Rundersukade met vleesjus, aardappelpuree, rode bieten. U kunt kiezen uit services die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en keukens die uw maal warm bezorgen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Dit is op te warmen als het u treft. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Is dit erg lastig voor u, en is er niet iemand die hierbij een rol kan spelen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw maaltijd wordt warm bezorgd, u kunt direct aan tafel.
 • Hieronder bekijkt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale partijen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant De Hoge Hof HerveldDe Hogehof 16674 BRHerveld
Stichting Tafeltje-DekjeKamervoort 86687 LAAngeren
Stichting Tafeltje DekjeLeidijk 336681 TMBemmel
Art CulinairWanraaij 46673 DNAndelst
BuurtzorgSteegakker 186669 CZDodewaard
BuurtzorgKerkstraat 3A6686 BSDoornenburg
RijnWaal ZorggroepGouden Appel 1206681 WPBemmel
RijnWaal ZorggroepJulianastraat 166687 BBAngeren
SPAR WitjesKerkstraat 16A6686 BTDoornenburg
de WoerdtWoerdsestraat 46684 DLRessen
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Bemmel

Een deel van de woonzorgcentra in en rondom Bemmel bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Regionale wijkrestaurants serveren smaakvolle gerechten zoals Gegrilde paprika, tegen lage kosten. Op deze plek kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Zo nu en dan is het ook mogelijk om de gerechten af te halen of te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.lingewaard.nl leest u praktische info over de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Klik verder naar WMO.

Belangrijke info

Maaltijd ideën

 • Kervelroomsoep
 • Spaghetti, tonijn, kappertjes
 • Braadworst in jus
 • Preiroomsoep
 • Lamsvlees in saus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Wat heeft u precies nodig? Betreft het tijdelijke ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of hebben we het over ingrijpendere ondersteuning als thuiszorg?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Check welke vormen van zorg geschikt zijn. Kijk naar WMO, WLZ en zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat uw gemeente Lingewaard regelt ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.lingewaard.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier selecteren

  Bekijk de maaltijdservices in Bemmel voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Let op belangrijk dingen zoals: de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en de variatie in gerechten. Probeer of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  Uw maaltijden kunnen bij u thuisbezorgd worden, vaak door een lokale bezorger, op een vast moment. Het opwarmen van de maaltijden kan moeiteloos in uw eigen magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en stel ‘m in op zo’n 5 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

In de basis zijn er drie smaken: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers en koelvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om de meest verse ingrediënten, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter beperkt fris en verantwoord. Tafeltje dekje is ideaal zodra een maaltijd opwarmen niet meer kan.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €4,50. Koelverse gerechten kan u al bestellen vanaf €7,50. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Bemmel is verkrijgbaar vanaf €7,70. Veelal is dit inclusief bezorging.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers kan de oplossing zijn. Kies daarom direct voor zo’n proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. De maaltijdservice voor 65-plussers contacteert uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, en de regionale bezorger bezorgt de maaltijden thuis en geeft een toelichting.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u slechts tijdelijk een maaltijdleverancier? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men bestelt steeds zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, online of met de bestellijst). U zit dus nooit ergens aan vast (geen contract).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in juni 2022

Eten aan huis bezorgen in Bemmel is ontzettend handig. Voor ouderen die nog op eigen benen staan geeft dit meer tijd en regelmaat. Voor bejaarden die niet meer op eigen benen staan is het haast een “must”. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die geven dat bejaarden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Met name deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Daarnaast zijn ook diepvries- en koelverse gerechten met sprongen vooruit gegaan. Tegenwoordig met veel groenten, noodzakelijke mineralen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het opwarmen van deze ambachtelijke maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Bemmel: “bezorgen resulteert in veel gemak in postcodegebied 6680, 6681”. Mogelijk interessant: Subsidie.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. lactosevrij, zoutarm, natriumarm, gemalen en niet te vergeten veganistisch, koolhydraatarm, eiwitrijk, vegetarisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: voedsel met ruwweg < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!