Maaltijdvoorziening Gulpen-Wittem

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Gulpen-Wittem

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Gulpen-Wittem wordt veel gebruikt door alle mensen die door hun leeftijd of een belemmering geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Gulpen-Wittem kunt u kiezen uit allerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Het gaat om landelijke instellingen als Uitgekookt, of regionale services die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. D.m.v. dergelijke aanbieders heeft men de beschikking over gezonde diners als Speklapjes met jus, rode bieten met zilveruitjes en aardappelpuree of Indisch gehaktbrood. Op deze pagina leest u meer over de verschillende services en essentiële voorlichting betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Regio-code043 (+3143)
Postcode6271
Kosten (indicatie)v.a. €6,14
Maaltijd tipKip in roomsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Gulpen-Wittem

Een gebalanceerd voedingsvoorschrift is noodzakelijk voor voldoende energie en levenslust. Een gezonde maaltijd met genoeg mineralen is dan ook essentieel. Gaat boodschappen kopen en lekker kokkerellen niet 100% veilig meer als gevolg van ouderdom? En beschikt u over onvoldoende geld? Daarvoor kunt u eens kijken naar bruikbare subsidies en maaltijdregelingen. Die faciliteren maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe kan ik dit regelen? U kunt aankloppen bij speciale (lokale) regelingen en subsidies. In het volgende schema bespreken we de populairste vormen: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en persoonlijke mantelzorg. Misschien is er ook ruimte voor bijzondere bijstand via de gemeente Gulpen-Wittem.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Gulpen-Wittem. Speciaal voor ouderen die hulpvragen hebben bij het op eigen benen thuis wonen en mantelzorgondersteuning.

 • Een boodschappenhulp
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor hulpbehoevenden die continu zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere ouderen met dementie en inwoners met lichamelijke beperkingen. Tevens is er financiële ruimte voor de maaltijd (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. In de regel gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde zorg richting familie of bekenden. In sommige situaties kan een vriend of kennis ondersteunen bij boodschappen kopen of een maaltijd koken. In Gulpen-Wittem staan ook vrijwilligers klaar die ondersteuning bieden.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Extra handjes in huis
 • Verdere info vindt u ook op RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Gulpen-Wittem vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Gulpen-Wittem? In en rondom uw woonplaats bestaat er de keuze uit velerlei organisaties en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt hierbij denken aan onder andere Kalkoenfilet in jus, worteltjes en aardappelpuree of Vegetarische balletjes in satésaus, bami goreng. U kunt kiezen uit bezorgdiensten die zich focussen op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en services die de maaltijd opgewarmd brengen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Ontdek dan het gemak van vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, als het u treft. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Kun u dit zelf niet, en heeft u niet iemand die voor u klaar staat? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw eten wordt warm aan huis geleverd, smullen maar!
 • Hierna tonen wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant TalentinoVan Eynattenstraat 26269 CHMargraten
Zorgcentrum ’t BrookStrijthagenstraat 46367 TNVoerendaal
Keurslager DumontMaastrichterlaan 78A6291 ETVaals
SPAR ColenDalestraat 236262 NPBanholt
Keurslagerij PinckaersKerkstraat 12A6245 CBEijsden
Keurslager KeulenKerkstraat 266336 BBHulsberg
SPAR MaaltijdserviceKerkstraat 16321 AHWijlre
Stichting Tafeltje-Dek-JeCortenbachstraat 56367 EXVoerendaal
Durpswinkel ImpulsWilhelminastraat 196351 GNBocholtz
BuurtzorgSchoolstraat 86336 ARHulsberg
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Stuur ons dan een mail.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Gulpen-Wittem

Een deel van de bejaardentehuizen in de omgeving van Gulpen-Wittem bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een laagdrempelig buurtrestaurant. Dit soort wijkrestaurants hebben een aanbod vitale maaltijden zoals Kersenpannenkoek, tegen lage kosten. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Bij sommige eetpunten is het bovendien mogelijk om het assortiment af te halen of te laten bezorgen. Op de website www.gulpen-wittem.nl vindt u meer informatie overde seniorenrestaurants in uw gemeente. Ga door naar: Diepvriesmaaltijden.

Informatie

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Gulpen-Wittem
 • Netnummer: 043 (+3143)
 • Postcodegebied: 6271
 • Veel gezochte wijk: Gulpen

Potentiële maaltijden

 • Speklapjes met jus en preistamppot
 • Gebonden mosterdsoep
 • Nasi goreng, quorn, satésaus
 • Rundvlees in tijmsaus
 • Witte rijst

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Wat is het precieze probleem? Doelen we op kortstondige zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of spreken we over meer grondige ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Check welke vormen van zorg te kiezen zijn. Kijk naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ of WMO. Ontdek ook wat uw gemeente Gulpen-Wittem te bieden heeft betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.gulpen-wittem.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice zoeken

  Check de maaltijdservices in Gulpen-Wittem voor ouderen en maak een keuze. Houd met name rekening met de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en de variatie in gerechten. Kijk of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  De bestellingen kunt u thuis verwachten, tegenwoordig door een lokale bezorger, op een vast moment. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan doorgaans via oven of magnetron. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en stel ‘m in op circa 7 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

U heeft eigenlijk 3 type maaltijden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of koelvers. Het voordeel van koelvers is maximale versheid, echter de houdbaarheid is beperkt. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar beperkt fris en smaakvol. Tafeltje dekje is zeer geschikt in situaties waarbij een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €3,80. Koelverse/dagverse maaltijden koopt u voor circa €5,70. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Gulpen-Wittem is beschikbaar vanaf €8,20. Niet zelden is dit inclusief bezorgkosten.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een ouderen-maaltijdservice is dan ideaal. Voor een test bestelt men zo’n proefpakket. Vraag deze vrijblijvend aan. Een ouderen-maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de eigen bezorgservice levert de gerechten aan huis en legt alles netjes uit.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken een maaltijdleverancier? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men kiest altijd zelf de gerechten (telefonisch, met de bestellijst en online). U houdt de regie in eigen handen (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Gulpen-Wittem heeft veel voordelen. Voor cliënten die nog wel zelf hun potje kunnen koken geeft dat meer zelfstandigheid en comfort. Voor ouderen die hier meer moeite mee hebben is het haast een “must”. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat mensen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Tevens zijn ook de diepvries + koelverse menu’s met sprongen vooruit gegaan. Vol met groenten, goede voedingsstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het bereiden van deze gezonde maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Gulpen-Wittem: “bezorgen biedt perfect service in postcodegebied 6270, 6271”. Mogelijk interessant: Proefpakket.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw diëten en allergieën. lactosevrij, gemalen, natriumarm, zoutarm en niet te vergeten veganistisch, eiwitrijk, vloeibaar, koolhydraatarm: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: menu’s met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente