Maaltijdvoorziening Eijsden-Margraten

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Eijsden-Margraten

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Eijsden-Margraten is zeer populair bij alle bejaarden die vanwege ouderdom of een handicap (tijdelijk) niet kunnen koken. In de gemeente Eijsden-Margraten kunt u kiezen uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor senioren. Bijvoorbeeld landelijk opererende diensten als Mealhero, of gespecialiseerde instellingen die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Met zulk soort diensten beschikt men altijd over voedzame diners als Nasi babi pangang of Pastaschotel. Via onze service bekijkt u aanbieders en belangrijke gegevens omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Regio-code043 (+3143)
Postcode6269
Kosten (indicatie)v.a. €6,12
Maaltijd ideeZalmfilet in roomsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Eijsden-Margraten

Een gebalanceerd eetpatroon is belangrijk voor uw vitaliteit. Een gezond recept met voldoende mineralen is daarom ook de basis. Lukt een bezoekje aan de winkel en in de keuken staan niet eigenhandig omwille van ouderdom? En moet u met weinig rondkomen? In die situatie kunt u gebruik maken van bruikbare maaltijdregelingen en subsidies. Dit houdt in: goedkope maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp bij u thuis. Hoe kan ik dit regelen? Hiervoor zijn er een aantal wetten en subsidieregelingen. Hierna gaan we dieper in op de belangrijkste vormen: Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en eigen mantelzorg. Mogelijkerwijs zijn er regelingen voor bijzondere bijstand in de gemeente Eijsden-Margraten.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Eijsden-Margraten. Bedoeld voor ouderen die tegen problemen aanlopen bij het zelf runnen van een huishouden en mantelzorgondersteuning.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor bejaarden die de hele dag door zorg in de nabijheid of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: mensen met dementie of mensen met lichamelijke handicaps. Er zijn ook maatregelen te nemen voor eten en drinken (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Misschien wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Over het algemeen wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • toezicht bij eten
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. In sommige situaties kan iemand uit de sociale omgeving helpen met een supermarkt bezoeken of het bereiden van een maaltijd. In Eijsden-Margraten kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Raadpleeg ook eens Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Eijsden-Margraten vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Eijsden-Margraten? In de regio zien we verscheidene bedrijven en zorginstanties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan Hamlapje in jus met stamppot andijvie en Bami goreng met rundvlees. U kunt kiezen voor leveranciers die voornamelijk gericht zijn op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en organisaties die de gerechten warm aanleveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, zodra u het schikt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die hierbij een rol kan spelen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw eten wordt warm bezorgd, u hoeft niets te doen.
 • Hieronder bieden wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale bezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant TalentinoVan Eynattenstraat 26269 CHMargraten
Zorgcentrum ’t BrookStrijthagenstraat 46367 TNVoerendaal
Keurslager DumontMaastrichterlaan 78A6291 ETVaals
SPAR ColenDalestraat 236262 NPBanholt
Keurslagerij PinckaersKerkstraat 12A6245 CBEijsden
Keurslager KeulenKerkstraat 266336 BBHulsberg
SPAR MaaltijdserviceKerkstraat 16321 AHWijlre
Stichting Tafeltje-Dek-JeCortenbachstraat 56367 EXVoerendaal
Durpswinkel ImpulsWilhelminastraat 196351 GNBocholtz
BuurtzorgSchoolstraat 86336 ARHulsberg
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Eijsden-Margraten

Een deel van de zorgcentra in de buurt van Eijsden-Margraten bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een apart buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants verstrekken gezonde gerechten zoals Ajam pangang, nasi goreng, voor lage prijzen. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. In sommige seniorenrestaurants is het bovendien mogelijk om het aanbod thuis te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.eijsden-margraten.nl spot u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Mogelijk interessant: Maaltijdservice.

Stats & Facts

Smaakvolle maaltijden

 • Tortellini gevuld met kaas
 • Stroganoff du chef
 • Koolvis, broccoli, kruidenpuree
 • Runderstoofpotje
 • Ajam pangang, nasi goreng

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Waar heeft men behoefte aan? Gaat u voor tijdelijke ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of hebben we het over meer grondige ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u wat de zorgvraag is? Informeer naar welke vormen van zorg een optie zijn. Vergelijk WMO, WLZ en zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat de gemeente Eijsden-Margraten regelt wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.eijsden-margraten.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice zoeken

  Bekijk de maaltijdservices in Eijsden-Margraten voor ouderen en kies een geschikte. Bekijk grondig bestelopties, betaalopties, klantenservice en het wisselende aanbod. Kijk of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw gerechten kunnen thuisbezorgd worden, gebruikelijk door een lokale bezorger, op een vast moment. Het opwarmen van de maaltijden gaat eenvoudig in de magnetron, oven of in de pan. Prik gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en kies voor ongeveer circa 8 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

In grote lijnen zijn er drie keuzemogelijkheden: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het pluspunt van koelvers is maximale versheid, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar beperkt vers en smaakvol. Tafeltje dekje is ideaal op het moment dat een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Deze kosten hebben met name te maken met het type eten. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €4,00. Verse koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €6,80. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Eijsden-Margraten is er al voor €7,80. Gewoonlijk zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Probeer het uit met proefpakketten. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice voor 65-plussers legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken een service voor thuismaaltijden? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. U kiest steeds de maaltijden die u aanspreken (met de bestellijst, telefonisch en online). U houdt de regie in eigen handen (geen abonnement).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Eijsden-Margraten is een service waar velen gebruik van maken. Voor inwoners die nog op eigen benen staan levert dit meer vrijheid en routine. Voor senioren die niet meer op eigen benen staan is het bijna een vereiste. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat mensen niet ondervoed raken. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Tegelijkertijd zijn ook de koelverse- en diepvriesgerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Tegenwoordig met veel groenten, belangrijke mineralen (B12) en steeds minder zout en vet. Het opwarmen van deze smaakvolle maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Eijsden-Margraten: “bezorgen biedt veel zelfstandigheid in postcodegebied 6251, 6252”. Bezoek de pagina: Mantelzorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eigen voedingspatroon. natriumarm, gemalen, zoutarm, lactosevrij of vloeibaar, veganistisch, koolhydraatarm, eiwitrijk: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: gerechten met maximaal < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente