Maaltijdvoorziening Elkenrade

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Elkenrade

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Elkenrade is men name interessant voor alle bejaarden die door hun leeftijd of een lichamelijke beperking niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. In de gemeente Gulpen-Wittem kunt u kiezen uit steeds meer maaltijdvoorzieningen voor senioren. Het gaat om landelijk actieve bedrijven zoals Mealhero, of provinciale vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Dankzij dergelijke oplossingen kan iedereen weer genieten van voedzame recepten zoals Rundersaucijs met jus, bruine bonen met spek en aardappelpuree of Runderstooflapje met jus, Rodekool met appeltjes, Aardappelpuree. Op deze pagina treft men organisaties en praktische kennis ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Regio-code043 (+3143)
Postcode6289
Kosten (indicatie)v.a. €6,5
Lekkere maaltijdGebonden mosterdsoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen augustus 2021

Subsidie op maaltijden aan huis in Elkenrade

Een speciaal eetpatroon is belangrijk voor uw gezonde leefstijl. Een voedzaam recept met genoeg voedingsstoffen draagt hier zeker aan bij. Lukt naar de supermarkt gaan en in de keuken staan niet meer op eigen houtje wegens gezondheidsproblemen? Of heeft u weinig financiële middelen? Daarvoor kunt u gebruik maken van handige maaltijdregelingen / subsidies. Concreet: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of wijkverpleging. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hiervoor zijn er een aantal maaltijdsubsidies en wetten. Hieronder behandelen we deze vormen van zorg: ZVW, WLZ en WMO, en tijdelijke mantelzorg. In sommige gevallen kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand bij de gemeente Gulpen-Wittem.

WMO 2021

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Gulpen-Wittem. Uniek voor ouderen die hulp nodig hebben bij het zelf invullen van de huishouding en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor senioren die de hele dag door speciale zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende bejaarden of ouderen met beperkingen. Tevens is er financiële ruimte voor voeding (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Het eten in de mond stoppen
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Soms wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Over het algemeen gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Vaak kan een vriend of kennis helpen met boodschappen doen of een maaltijd opwarmen. In Elkenrade kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Voor meer info zie ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Elkenrade vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Elkenrade? In deze streek kunt u kiezen uit verschillende keukens en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en gehandicapten. U kunt hierbij denken aan onder andere Verse worst met jus, Rode kool met appeltjes, Aardappelpuree of Bloemkoolsoep. Er zijn aanbieders die voornamelijk gericht zijn op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en instellingen die het eten opgewarmd bezorgen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Dan bent u goed af met koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron zodra u het schikt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en kent u niemand die u hierbij hulp kan bieden? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Het menu wordt warm afgeleverd, geen handelingen benodigd.
 • Hierna bieden wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant TalentinoVan Eynattenstraat 26269 CHMargraten
Zorgcentrum ’t BrookStrijthagenstraat 46367 TNVoerendaal
Keurslager DumontMaastrichterlaan 78A6291 ETVaals
SPAR ColenDalestraat 236262 NPBanholt
Keurslagerij PinckaersKerkstraat 12A6245 CBEijsden
Keurslager KeulenKerkstraat 266336 BBHulsberg
SPAR MaaltijdserviceKerkstraat 16321 AHWijlre
Stichting Tafeltje-Dek-JeCortenbachstraat 56367 EXVoerendaal
Durpswinkel ImpulsWilhelminastraat 196351 GNBocholtz
BuurtzorgSchoolstraat 86336 ARHulsberg
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Elkenrade

Sommige zorgcentra in de omgeving Elkenrade bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Maatschappelijke wijkrestaurants hebben lekkere gerechten zoals Lamsvlees in saus, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Bij sommige eetpunten is het ook mogelijk om de specialiteiten aan huis te bezorgen. Middels www.gulpen-wittem.nl bekijkt u zaken als adresgegevens van de aanwezige seniorenrestaurants. Klik verder naar Maaltijdservice.

Informatie

Lekkere maaltijden

 • Macaroni in tomatensaus, ham, kaas
 • Appelcompote met vanille
 • Pastaschotel
 • Stamppot boerenkool met worst
 • Kipragout met Parijse wortelen

Plekken in de buurt


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Wat voor soort zorg is er nodig? Gaat u voor eenvoudige ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of gaat het om permanente ondersteuning als thuiszorg?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u wat de zorgvraag is? Check welke soorten zorg te kiezen zijn. Zoek naar WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat uw gemeente Gulpen-Wittem te bieden heeft aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.gulpen-wittem.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitzoeken

  Analyseer de maaltijdservices in Elkenrade voor ouderen en selecteer de relevantste. Neem zaken in acht als: beschikbare bezorgdagen en het assortiment. U kunt uitzoeken of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  Uw maaltijden zullen thuis geleverd worden, vaak door een vaste bezorger. De bereiding van het gerecht gaat zonder slag of stoot door middel van oven of magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en verhit de maaltijd in ongeveer 6 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Feitelijk zijn er 3 keuzemogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Het handige van koelvers is 100% verse ingrediënten, echter de houdbaarheid is beperkt. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar beperkt vers en lekker. Tafeltje dekje is makkelijk op het moment dat een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Deze kosten hebben met name te maken met de gekozen opties. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €3,90. Voedzame koelverse maaltijden koopt u voor circa €7,20. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Elkenrade is er al vanaf €8,20. In algemene zin betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice kan uitkomst bieden. Probeer het uit met zo’n proefbestelling (pakket). Vraag deze vrijblijvend aan. De maaltijdservice voor 65-plussers zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om de aanvraag te bespreken. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en verstrekt benodigde info.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. Men bestelt altijd zelfstandig de maaltijden (met de bestellijst, telefonisch & online). U bent dus volledig flexibel (zonder verplichtingen).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in augustus 2021

Eten aan huis bezorgen in Elkenrade is ontzettend handig. Voor bewoners die het huishouden nog prima managen biedt dit meer rust en structuur. Voor mensen die niet meer op eigen benen staan is het iets noodzakelijks. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat bejaarden voldoende voeding binnenkrijgen. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Tegelijkertijd zijn ook de koelverse en diepvriesmaaltijden steeds gezonder. Bomvol verse groenten, noodzakelijke vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het klaarmaken van deze uitstekende maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Elkenrade: “bezorgen geeft veel vrijheid in postcodegebied 6289”. Bekijk ook info over Proefpakket.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. glutenvrij, zoutarm, lactosevrij, natriumarm en niet te vergeten koolhydraatarm, vloeibaar, vegetarisch, veganistisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: gerechten met minder dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!