Maaltijdvoorziening Meerssen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Meerssen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Meerssen is zeer populair bij alle inwoners die door ouderdom of door een lichamelijke beperking geen maaltijd kunnen bereiden. Binnen de gemeente Meerssen kunt u kiezen uit steeds meer maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om landelijke maaltijdservices als De Dievpriesman, of thuiszorg instanties die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Met behulp van zulk soort diensten heeft men de beschikking over heerlijke menu’s zoals Runderlapje met vleesjus, aardappelpuree, rode kool met appel of Rundvlees, rode kool, aardappelpuree. Op dit portaal vindt men eet-instellingen en handige voorlichting betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
Regio-code043 (+3143)
Postcode6231
Kosten (indicatie)v.a. €6,22
Recept tipZalmfilet in saus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Meerssen

Een juist eetpatroon is onmisbaar voor uw gezonde leefstijl. Een voedzaam gerecht met genoeg voedingsstoffen mag men niet overslaan. Lukt een bezoekje aan de winkel en gerechten klaarmaken niet langer zelfstandig ten gevolge van leeftijd en/of handicap? Of heeft u een relatief laag inkomen? In die situatie kunt u een beroep doen op interessante subsidies en maaltijdregelingen. Die faciliteren korting op maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of wijkverpleging. Hoe maak ik hier aanspraak op? U dient rekening te houden met diverse zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Daarom behandelen we de populairste vormen: Thuiszorg (wijkverpleging via Zvw), WMO of de Wet langdurige zorg, en eigen mantelzorg. Eventueel kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand via de gemeente Meerssen.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Meerssen. Relevant voor senioren die problemen ondervinden bij het zelf runnen van een huishouden en voor mantelzorgers.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op bejaarden die continu intensieve zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: senioren met dementie en mensen met lichamelijke handicaps. Deze wet is er ook voor hulp bij eten en drinken (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en is de huidige zorgvraag hoog? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Gewoonlijk ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • toezicht bij eten
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. In sommige situaties kan een vriend of kennis helpen met boodschappen doen of het bereiden van een maaltijd. In Meerssen kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Bekijk ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Meerssen vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Meerssen? In deze gemeente zijn er allerlei bedrijven en zorginstanties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en gehandicapten. Eten zoals Omelet met tomatensaus, doperwten met worteltjes en gekookte aardappelen of Spinazie schotel met gehaktbal. U kunt kiezen voor services met een ruim aanbod koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en bezorgdiensten die het eten warm aan huis leveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Dan bent u goed af met koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, op een moment dat het u uitkomt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Kun u dit zelf niet, en is er niemand die u daarbij wil / kan ondersteunen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Het gerecht wordt warm afgeleverd, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand vindt u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgVolderstraat 36231 LAMeerssen
Keurslager DumontMaastrichterlaan 78A6291 ETVaals
Slagerij AmericaBeekstraat 426231 LGMeerssen
Keurslager CortenraadRoserije 3156228 DRMaastricht
Pieke’s KeukenNiels Bohrstraat 576227 VVMaastricht
Keurslagerij PinckaersKerkstraat 12A6245 CBEijsden
Het MenuutjeGulden Putstraat 116235 AVUlestraten
Restaurant TalentinoVan Eynattenstraat 26269 CHMargraten
SPAR ColenDalestraat 236262 NPBanholt
SPAR ZijlstraDon Boscostraat 46235 EJUlestraten
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Contact opnemen kan per mail.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Meerssen

Diverse woonzorgcentra rondom Meerssen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants hebben smaakvolle gerechten zoals Varkensgeschnetzeltes in specerijenjus, Koolrabi met kruiden, Aardappelschotel met spek en ui, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. In sommige seniorenrestaurants is het bovendien mogelijk om de maaltijden thuis af te leveren. Via www.meerssen.nl leest u details aangaande de aanwezige seniorenrestaurants. Lees verder over Mealhero.

Kerngegevens

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Meerssen
 • (Regio) nummer: 043 (+3143)
 • Centrale postcode: 6231
 • Lokale wijk: Meerssen

Lekkere maaltijden

 • Aardappelgratin
 • Macaroni met kaas
 • Appelcompote
 • Risotto, bospaddestoelen
 • Speklapjes met jus en preistamppot

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Waar heeft men behoefte aan? Spreekt met van beperkte ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of hebben we het over permanente ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Kijk naar welke vormen van zorg toepasbaar zijn. Check WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Informeer ook wat de gemeente Meerssen doet betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.meerssen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger zoeken

  Beoordeel de maaltijdservices in Meerssen voor ouderen en start met bestellen. Neem zaken in acht als: de manier waarop u kunt bestellen en betalen en eventuele diëten. Zoek uit of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  Uw gerechten zult u thuisbezorgd krijgen, gebruikelijk op een vast moment, door een vaste bezorger. Het verwarmen van de maaltijd kan moeiteloos via oven of magnetron. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en kies voor ongeveer circa 8 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

Feitelijk zijn er drie type maaltijden: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Koelvers biedt 100% verse maaltijd, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Vriesvers is langer houdbaar, echter beperkt vers en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is perfect voor senioren waarbij zelf opwarmen niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Het tarief wordt vooral gevormd door de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden kunt u al aanvragen voor €5,40. Voedzame koelverse maaltijden koopt u voor circa €6,80. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Meerssen kunt u al aanvragen voor €8,50. Meestal wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Kies daarom direct voor proefpakketten. Vul de benodigde gegevens in. De maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Zo wordt er een levering ingepland, de lokale chauffeur bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft verdere uitleg.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk een bezorgservice voor maaltijden? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men bestelt wekelijks zelf de gerechten (met de bestellijst, telefonisch en online). U hebt dus geen verplichtingen (geen contract).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Meerssen is een ware uitkomst. Voor bewoners die zelf de boodschappen doen en koken geeft dat meer rust en autonomie. Voor ouderen die niet meer op eigen benen staan is het meer een noodzaak. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat senioren fit en vitaal blijven. Bovenal deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Eveneens zijn de diepvries + koelverse menu’s steeds gezonder. Bomvol verse groenten, belangrijke vitaminen (B12) en steeds minder zout en vet. Het bereiden van deze ambachtelijke maaltijden doet u gewoon in de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Meerssen: “bezorgen biedt veel autonomie in postcodegebied 6230, 6231, 6235”. Mogelijk interessant: Vergelijken.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uiteenlopende diëten. glutenvrij, gemalen, zoutarm, natriumarm en niet te vergeten eiwitrijk, veganistisch, koolhydraatarm, vegetarisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: gerechten met ruwweg < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente