Maaltijdvoorziening Maastricht

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Maastricht

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Maastricht is men name interessant voor alle bejaarden die door ouderdom of door iets anders niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Maastricht kan men kiezen uit allerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. We spreken dan over landelijke instellingen als Mealhero, of gespecialiseerde services die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. D.m.v. deze oplossingen kan iedereen weer genieten van complete gerechten zoals Hongaarse goulash, doperwtjes, rijst of Schnitzel pepersaus. Op deze website bekijkt men eetpunten en bruikbare voorlichting inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteMaastricht
Regio-code043 (+3143)
Postcode6211
Kosten (indicatie)v.a. €6,21
Lekkere maaltijdBraadworst in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Maastricht

Een uitgekiend voedingspatroon is aan te raden voor uw gezonde leefstijl. Een gezond diner met voldoende groenten is dan ook een belangrijke factor. Gaat het boodschappen inkopen en gerechten klaarmaken niet meer op eigen houtje wegens het feit dat u een jaartje ouder wordt? Of heeft u een relatief laag inkomen? Daarvoor zijn er verschillende subsidies en maaltijdregelingen. Die faciliteren maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of wijkverpleging. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt zich beroepen op verscheidene (lokale) regelingen en subsidies. In dit hoofdstuk benaderen we de beste regelingen: WMO, ZVW en WLZ, en persoonlijke mantelzorg. Misschien is er ook speciale bijzondere bijstand binnen de gemeente Maastricht.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Maastricht. Relevant voor ouderen die moeite hebben met het zelfstandig thuis wonen en mantelzorgondersteuning.

 • Boodschappenhulp
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor inwoners die continu professionele zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: mensen met dementie en ouderen met een fysiek ongemak. Tevens is er financiële ruimte voor voeding en drinken (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Het eten in de mond stoppen
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Misschien wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Meestal ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Dikwijls kan familie helpen met het doen van boodschappen of helpen met eten en drinken. In Maastricht kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Verdere info vindt u ook op zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Maastricht vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Maastricht? In deze streek zien we relatief veel organisaties en instanties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan gerechten als Beef teriyaki, Tjap tjoy, Gele rijst of Linzensoep met bleekselderij. U kunt kiezen voor instellingen met een ruim aanbod koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en bezorgdiensten die de menu’s opgewarmd bezorgen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Dit is klaar te maken als het u treft. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en kent u geen mantelzorger die voor u klaar staat? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm gebracht, u hoeft niets te doen.
 • Hierna bieden wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Envida MaaltijdenAbtstraat 2a6211 LSMaastricht
Marieke Mourmans ’t SteelpannetjeHeerderweg 976224 LBMaastricht
De BeyartBrusselsestraat 386211 PGMaastricht
Veronique KooktAdres: Wethouder Sangersstraat 466191 NABeek
Slagerij VeugenMarkt 100a6191 JKBeek
ZorgpuntClavecymbelstraat 73 a6217 CSMaastricht
Keurslager WeversHerculeshof 136215 BCMaastricht
SPAR GarnierPast.Moormanstraat 1606219 AXMaastricht
Daniels KeukenCassedonk 146218 GLMaastricht
BuurtzorgAureliushof 129 A6215 SRMaastricht
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Maastricht

Een deel van de zorghuizen in de streek Maastricht bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants verstrekken de lekkerste menu’s als Slavink met andijvie a la crème gek aard jus, voor enkele euro’s. Daar kunt u ook andere senioren ontmoeten. Af en toe is het bovendien mogelijk om de gerechten bij u thuis te brengen. Op uw gemeente website www.gemeentemaastricht.nl bekijkt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants in uw gemeente. Lees verder over Uitgekookt.

Kerngegevens

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Maastricht
 • (Regio) nummer: 043 (+3143)
 • Postcodegebied: 6211
 • Populaire wijk: Centrum

Voorbeeld maaltijden

 • Viscurry. Sajour boontjes. Couscous
 • Pastaschotel: kip met broccoli
 • Andijvie a la creme
 • Bami kip saté
 • Rookworst met stamppot zuurkool

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Welke vorm van zorg is gewenst? Doelen we op kortstondige zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of betreft het permanente ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Check welke vormen van hulp toepasbaar zijn. Doorzoek WMO, zorg vanuit de zorgverzekering & WLZ. Bekijk ook wat de gemeente Maastricht aanbiedt betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemeentemaastricht.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger selecteren

  Bekijk de maaltijdservices in Maastricht voor ouderen en selecteer de relevantste. Controleer altijd bestelopties, betaalopties, klantenservice en de variatie in gerechten. Probeer of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw menu’s zult u thuisbezorgd krijgen, vaak door een lokale bezorger, op een vast moment. Het verwarmen van de maaltijd gebeurt zonder problemen in uw eigen magnetron of oven. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en zet hem op een kleine 8 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

U heeft eigenlijk 3 opties: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of koelvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om 100% verse maaltijd, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar verminderd vers en meer zout. Tafeltje dekje is zeer geschikt voor mensen waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Dit hangt sterk af van het type eten. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €4,10. Dagverse/koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €6,00. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Maastricht bieden sommige aanbieders aan voor €8,90. In algemene zin is dit bedrag inclusief bezorging.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Voor een test bestelt men proef bestellingen (pakketten). Vul de benodigde gegevens in. Uw maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale chauffeur bezorgt het proefpakket aan huis en verstrekt benodigde info.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Heeft u een operatie achter de rug, en wenst u voor 1 of 2 weken opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men bestelt wekelijks de maaltijden die u aanspreken (met de bestellijst, telefonisch en online). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen contract).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Maastricht is een ware uitkomst. Voor cliënten die nog wel zelfstandig kunnen koken resulteert dit in meer vrijheid en autonomie. Voor bejaarden die niet meer zelfstandig kunnen koken is het bijna een vereiste. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat senioren voldoende voeding binnenkrijgen. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Tegelijkertijd zijn ook de diepvries- en koelverse maaltijden in kwaliteit gestegen. Doorgaans meer dan 200 gram groente, belangrijke mineralen (B12) en steeds minder zout en vet. Het bereiden van deze uitstekende maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Maastricht: “bezorgen resulteert in veel voordelen in postcodegebied 6200, 6201, 6202, 6203, 6211, 6212, 6213, 6214, 6215, 6216, 6217, 6218, 6219, 6221, 6222, 6223, 6224, 6225, 6226, 6227, 6228, 6229”. Lees verder over Maaltijdhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw dieet, allergie of voorkeuren. gemalen, lactosevrij, zoutarm, glutenvrij of veganistisch, vegetarisch, eiwitrijk, koolhydraatarm: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: gerechten met zo’n 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!