Maaltijdvoorziening Eys

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Eys

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Eys is geschikt voor alle bewoners die door ouderdom of een andere oorzaak niet in de keuken kunnen staan. Binnen de gemeente Gulpen-Wittem kan men kiezen uit tal van maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit kunnen zijn; landelijke maaltijdservices als Maaltijdservice.nl, of provinciale restaurants die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Door deze unieke voorzieningen kan elke oudere weer genieten van complete gerechten zoals Lamscurry met sperziebonen, pikante cajun rijst en/of Gehaktbal, bloemkool, broccoli, gekookte aardappelen. Hieronder doorzoekt men maaltijddiensten en waardevolle info aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Regio-code043 (+3143)
Postcode6287
Kosten (indicatie)v.a. €6,49
Maaltijd ideeKlapstuk met hutspot

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen augustus 2021

Subsidie voor maaltijden aan huis in Eys

Een gebalanceerd voedingspatroon is nodig voor een vitaal lichaam. Een voedzaam recept met genoeg vitaminen is daarom ook de basis. Kan naar de supermarkt gaan en het bereiden van een maaltijd niet 100% veilig meer vanwege leeftijd en/of handicap? En moet u met weinig rondkomen? Daarvoor onderscheiden we bruikbare maaltijdregelingen en subsidies. Denk dan aan: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp bij u thuis. Hoe werkt dit? U dient rekening te houden met meerdere (lokale) regelingen en subsidies. In het volgende schema vertellen we wat meer over deze zorgwetten; Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en mantelzorg. Mogelijk is er ook ruimte voor bijzondere bijstand bij de gemeente Gulpen-Wittem.

WMO 2021

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Gulpen-Wittem. Speciaal voor bewoners die hulpvragen hebben bij het zelfredzaam blijven en mantelzorgondersteuning.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor bewoners die continu intensieve zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: dementerende senioren en bejaarden met een lichamelijke beperking. Ook relevant bij een hulpvraag rondom de avondmaaltijd (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Moment voor samen eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Soms wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Over het algemeen wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. In sommige situaties kan iemand uit de sociale omgeving helpen met kleine boodschappen doen of het bereiden van een maaltijd. In Eys kan u soms aankloppen bij vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Bezoek ook eens RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Eys vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Eys? In en rondom uw woonplaats bestaan er veel verschillende bedrijven en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. Bijvoorbeeld Kersenpannenkoek of Rundvlees in jus. Wij onderscheiden leveranciers gespecialiseerd in diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en maaltijdservices die de maaltijd opgewarmd leveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. U zet het in de magnetron als het u gelegen komt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en heeft u geen thuiszorg die daarbij ondersteuning biedt? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw eten wordt warm gebracht, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Onderstaand bieden wij een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant TalentinoVan Eynattenstraat 26269 CHMargraten
Zorgcentrum ’t BrookStrijthagenstraat 46367 TNVoerendaal
Keurslager DumontMaastrichterlaan 78A6291 ETVaals
SPAR ColenDalestraat 236262 NPBanholt
Keurslagerij PinckaersKerkstraat 12A6245 CBEijsden
Keurslager KeulenKerkstraat 266336 BBHulsberg
SPAR MaaltijdserviceKerkstraat 16321 AHWijlre
Stichting Tafeltje-Dek-JeCortenbachstraat 56367 EXVoerendaal
Durpswinkel ImpulsWilhelminastraat 196351 GNBocholtz
BuurtzorgSchoolstraat 86336 ARHulsberg
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Eys

Verscheidene bejaardentehuizen in de omgeving van Eys bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een laagdrempelig buurtrestaurant. Deze wijkrestaurants faciliteren ambachtelijke menu’s als Bami goreng met rundvlees, met weinig winstmarge. Daar kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Soms is het tevens mogelijk om de maaltijden thuis te laten bezorgen. Middels www.gulpen-wittem.nl leest u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Wellicht relevant: Proefpakket.

Gegevens

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Gulpen-Wittem
 • (Regio) nummer: 043 (+3143)
 • Hoofdpostcode: 6287
 • Veel gezochte wijk: Gulpen

Lekkere maaltijden

 • Rode bieten met een speklap en jus
 • Schnitzel champignonsaus
 • Foe yong hai
 • Groenteburger, prei, aardappelen
 • Kipragout met Parijse wortelen

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Om wat voor zorg gaat het? Betreft het lichte ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of hebben we het over permanente ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Een subsidie regelen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Bekijk welke zorgvormen te kiezen zijn. Kijk naar WLZ, WMO & zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat de gemeente Gulpen-Wittem kan betekenen met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.gulpen-wittem.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder bepalen

  Check de maaltijdservices in Eys voor ouderen en zoek de beste uit. Let op belangrijk dingen zoals: de beste- en betaalmogelijkheden en type maaltijden. Vind uit of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De maaltijden kunnen thuisbezorgd worden, vaak door een lokale bezorger, op een vast moment. Het eten opwarmen gaat zonder slag of stoot d.m.v. de magnetron en / of oven. Maak wat gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en kies voor een opwarmtijd van ongeveer 6 – 7 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 opties: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Waarom kiezen voor koelvers? Om de meest verse maaltijden, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter beperkt vers en lekker. Tafeltje dekje is zeer geschikt wanneer zelf opwarmen niet lukt.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met het type eten. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €5,40. Voedzame koelverse maaltijden zijn er al vanaf €6,30. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Eys kan u al bestellen vanaf €7,00. Niet zelden is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een maaltijdservice kan uitkomst bieden. Koop daarom snel een proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Zo’n maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de vaste chauffeur bezorgt het proefpakket aan huis en neemt de laatste zaken door.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk een bezorgservice voor maaltijden? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U kiest steeds persoonlijk uw maaltijden (online, telefonisch of met de bestellijst). Altijd geheel vrijblijvend (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden aan huis in augustus 2021

Eten aan huis bezorgen in Eys heeft veel voordelen. Voor senioren die nog op eigen benen staan levert dit meer rust en routine. Voor senioren die daar meer problemen mee ondervinden is het haast onvermijdbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die geven dat hulpbehoevenden fit en vitaal blijven. Bovenal de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Ook zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden steeds beter. Tegenwoordig met veel groenten, belangrijke bouwstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het opwarmen van deze heerlijke maaltijden doet u gewoon in de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Eys: “bezorgen faciliteert perfect service in postcodegebied 6287”. Klik verder naar Bijzondere bijstand.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eetpatroon. gemalen, zoutarm, lactosevrij, natriumarm en ook veganistisch, eiwitrijk, koolhydraatarm, vegetarisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: gerechten met plusminus 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!