Maaltijdvoorziening Epen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Epen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Epen is aantrekkelijk voor alle inwoners die i.v.m ouderdom of beperking niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Gulpen-Wittem zijn er veel maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Denk dan aan landelijk actieve bedrijven zoals Maaltijdservice.nl, of regionale vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Dankzij deze unieke services heeft men de beschikking over gezonde recepten als Lekkerbekje remouladesaus sperziebonen puree en/of Gehaktschijf in jus, andijvie a la crème en gekookte aardappelen. Op deze pagina vergelijkt men eet-instellingen en praktische inlichtingen ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Regio-code043 (+3143)
Postcode6285
Kosten (indicatie)v.a. €6,47
Smaakvolle maaltijdKipfilet mosterdsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2021

Subsidie voor maaltijden aan huis in Epen

Een gebalanceerd voedingsvoorschrift is belangrijk voor een vitaal lichaam. Een gezonde maaltijd met belangrijke voedingswaarden is dan ook essentieel. Wil het doen van boodschappen en gerechten klaarmaken niet 100% veilig meer vanwege complicaties rondom de gezondheid? En is uw inkomen beperkt? Daarvoor kunt u een beroep doen op interessante maaltijdregelingen / subsidies. Die faciliteren voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, samen eten in een wijkgebouw, of thuiszorg. Waar heb ik recht op? We onderscheiden meerdere subsidievormen en zorgwetten. In dit hoofdstuk bespreken we de populairste vormen: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en eigen mantelzorg. Soms zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand via de gemeente Gulpen-Wittem.

WMO 2021

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Gulpen-Wittem. In het leven geroepen voor bejaarden die tegen problemen aanlopen bij het op eigen benen thuis wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor senioren die 24 uur per dag professionele zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: bejaarden met dementie en bejaarden met handicaps. Er is ruimte voor ondersteuning bij het avondeten (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Toediening van eten
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Gewoonlijk wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. In sommige gevallen kan een partner helpen met naar de supermarkt gaan of het bereiden van een maaltijd. In Epen zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Meer info op o.a. zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Epen vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Epen? In deze plaats onderscheiden we vele organisaties en zorginstanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt denken aan gerechten als Vegetarische nuggets in honing-mosterdsaus, Tuinbonen à la crème, Gekookte aardappelen en Kipfilet met stroganoffsaus, bloemkool met bechamelsaus-kerrie en gekookte aardappelschijfjes. U kunt kiezen voor maaltijdservices gespecialiseerd in koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en organisaties die uw maal opgewarmd bezorgen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Dan bent u goed af met koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, wanneer u dat uitkomt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er geen mantelzorger die u hierbij hulp kan bieden? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Het gerecht wordt warm geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder treft u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant TalentinoVan Eynattenstraat 26269 CHMargraten
Zorgcentrum ’t BrookStrijthagenstraat 46367 TNVoerendaal
Keurslager DumontMaastrichterlaan 78A6291 ETVaals
SPAR ColenDalestraat 236262 NPBanholt
Keurslagerij PinckaersKerkstraat 12A6245 CBEijsden
Keurslager KeulenKerkstraat 266336 BBHulsberg
SPAR MaaltijdserviceKerkstraat 16321 AHWijlre
Stichting Tafeltje-Dek-JeCortenbachstraat 56367 EXVoerendaal
Durpswinkel ImpulsWilhelminastraat 196351 GNBocholtz
BuurtzorgSchoolstraat 86336 ARHulsberg
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Stuur ons dan een mail.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Epen

Sommige bejaardentehuizen in de omgeving Epen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een apart buurtrestaurant voor ouderen. Deze wijkrestaurants serveren uitstekende gerechten als Pasta Venetia, tegen lage kosten. In zo’n omgeving kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Bij sommige eetpunten bestaat er de optie om het eten op te halen of te laten bezorgen. Op de URL www.gulpen-wittem.nl spot u praktische info over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Lees verder over Mantelzorg.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Gulpen-Wittem
 • (Regio) nummer: 043 (+3143)
 • Hoofdpostcode: 6285
 • Populaire wijk: Gulpen

Potentiële maaltijden

 • Macaroni in tomatensaus, ham, kaas
 • Broccoli rollade schotel
 • Kip tandoori
 • Stamppot knolselderij met rucola
 • Kipragout champignons

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Wat voor soort zorg is er nodig? Spreekt met van tijdelijke ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of hebben we te maken met meer grondige ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Kijk naar welke zorgvormen toepasbaar zijn. Vergelijk WLZ, WMO & zorg vanuit de zorgverzekering. Ontdek ook wat uw gemeente Gulpen-Wittem te bieden heeft rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.gulpen-wittem.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder selecteren

  Bekijk de maaltijdservices in Epen voor ouderen en start met bestellen. Houd met name rekening met bestelopties, betaalopties, klantenservice en beschikbare diëten. Kijk of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De menu’s kunt u thuis verwachten, vaak op een vast moment, door een vaste bezorger. De bereiding van het gerecht gaat eenvoudig in uw eigen magnetron of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en verhit de maaltijd in circa 5 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In de basis zijn er drie smaken: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Waarom kiezen voor koelvers? Om 100% verse maaltijd, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers is langer houdbaar, echter beperkt vers en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is makkelijk voor ouderen waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het type eten. Vriesverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €5,00. Koelverse gerechten bieden sommige aanbieders aan voor €7,40. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Epen bestelt u vanaf €8,90. Vaak is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Interesse in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een maaltijdservice kan de oplossing zijn. Kies daarom direct voor proefpakketten. Vul het formulier in. Een maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen voor nadere toelichting. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de regionale bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en geeft een toelichting.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor beperkte tijd een maaltijdleverancier? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U bestelt steeds de maaltijden die u aanspreken (telefonisch, met de bestellijst of online). Altijd geheel vrijblijvend (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis in september 2021

Eten aan huis bezorgen in Epen is een ware uitkomst. Voor cliënten die zelfstandig kunnen koken faciliteert dit meer zelfstandigheid en comfort. Voor inwoners die daar meer problemen mee ondervinden is het bijna een vereiste. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die geven dat ouderen niet ondervoed raken. Met name deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Ook zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden steeds gezonder. Ze bevatten steeds meer groenten, mineralen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het bereiden van deze de lekkerste maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Epen: “bezorgen houdt in: goede ondersteuning in postcodegebied 6285”. Ga door naar: Thuiszorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw dieet, allergie of voorkeuren. zoutarm, natriumarm, gemalen, glutenvrij en niet te vergeten eiwitrijk, vegetarisch, veganistisch, vloeibaar: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: menu’s met maximaal 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!