Maaltijdvoorziening Mechelen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Mechelen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Mechelen wordt veel gebruikt door alle hulpbehoevenden die vanwege ouderdom of door een lichamelijke beperking niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Gulpen-Wittem onderscheiden we veel maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Bijvoorbeeld landelijke instellingen als Uitgekookt, of kleinschalige tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Met behulp van deze betrouwbare bedrijven kan men zeker zijn van gezonde gerechten zoals Varkensoester met champignonroomsaus, snijbonen en aardappelschijfjes met peterselie of Stamppot boerenkool met worst. Onderstaand doorzoekt u organisaties en waardevolle informatie inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Regio-code043 (+3143)
Postcode6281
Kosten (indicatie)v.a. €6,46
Maaltijd ideeWokgroenten teriyaki

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2021

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Mechelen

Een gebalanceerd voedingsvoorschrift is cruciaal voor uw algehele gesteldheid. Een gezonde maaltijd met voldoende groenten moet dan ook het streven zijn. Kan een supermarkt bezoeken en uw potje klaarmaken niet 100% veilig meer wegens ouderdom? En moet u met weinig rondkomen? In dat geval onderscheiden we interessante subsidies / maaltijd regelingen. Die faciliteren goedkope maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Wat moet ik hiervoor doen? We onderscheiden verscheidene (lokale) regelingen en subsidies. In dit hoofdstuk gaan we dieper in op de meest toegepaste wetten: Thuiszorg (wijkverpleging via Zvw), WMO of de Wet langdurige zorg, en persoonlijke mantelzorg. Mogelijkerwijs zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Gulpen-Wittem.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt geregeld door de gemeente Gulpen-Wittem. Uniek voor senioren die problemen ervaren bij het op eigen benen thuis wonen en mantelzorgondersteuning.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor senioren die de hele dag professionele zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende bejaarden of bewoners met een lichamelijke beperking. Ook relevant bij een hulpvraag rondom voeding (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Moment voor samen eten
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en is de huidige zorgvraag hoog? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Doorgaans wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. Dikwijls kan iemand uit de sociale omgeving helpen met boodschappen kopen of samen eten. In Mechelen zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Bekijk ook Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Mechelen vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Mechelen? In deze streek zijn er verscheidene keukens en zorginstellingen die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan gerechten als Penne vier kazen, uitgebakken spekjes of Aardappelpuree. U kunt kiezen uit organisaties die gericht zijn op koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en keukens die uw avondmaaltijd warm aan huis brengen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Dan adviseren wij koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Dit is klaar te maken wanneer u dat uitkomt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er niemand die kan helpen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw diner wordt warm afgeleverd, smullen maar!
 • Hieronder bekijkt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant TalentinoVan Eynattenstraat 26269 CHMargraten
Zorgcentrum ’t BrookStrijthagenstraat 46367 TNVoerendaal
Keurslager DumontMaastrichterlaan 78A6291 ETVaals
SPAR ColenDalestraat 236262 NPBanholt
Keurslagerij PinckaersKerkstraat 12A6245 CBEijsden
Keurslager KeulenKerkstraat 266336 BBHulsberg
SPAR MaaltijdserviceKerkstraat 16321 AHWijlre
Stichting Tafeltje-Dek-JeCortenbachstraat 56367 EXVoerendaal
Durpswinkel ImpulsWilhelminastraat 196351 GNBocholtz
BuurtzorgSchoolstraat 86336 ARHulsberg
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Stuur ons dan een mail.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Mechelen

Sommige buurthuizen in de omgeving van Mechelen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Maatschappelijke wijkrestaurants voeren een assortiment heerlijke gerechten zoals Erwtensoep, tegen lage kosten. Daar kunt u ook andere senioren ontmoeten. Bij sommige eetpunten bieden ze ook de optie de maaltijden te laten bezorgen. Via www.gulpen-wittem.nl vindt u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Lees verder over Thuiszorg.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Gulpen-Wittem
 • (Regio) nummer: 043 (+3143)
 • Postcodegebied: 6281
 • Populaire wijk: Gulpen

Maaltijd ideën

 • Rookworst met stamppot boerenkool
 • Schnitzel mexico schotel
 • Thaise curry
 • Varkensfilet in jus met koolraap
 • Kipragout champignons

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Waar heeft men behoefte aan? Doelen we op kortstondige zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of hebben we het over meer intensieve ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Vergelijk welke manieren van (thuis)zorg tot de opties behoren. Zoek naar WMO, WLZ & zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat uw gemeente Gulpen-Wittem kan betekenen met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.gulpen-wittem.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier bepalen

  Beoordeel de maaltijdservices in Mechelen voor ouderen en start met bestellen. Bekijk grondig bestelopties, betaalopties, klantenservice en het assortiment. Vraag of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw gerechten zult u thuisbezorgd krijgen, altijd door een persoonlijke bezorger. Het opwarmen van de maaltijden gaat zonder slag of stoot via oven of magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en verhit de maaltijd in circa 5 – 7 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In grote lijnen zijn er 3 smaken: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of koelvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om de meest verse ingrediënten, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers is langer houdbaar, maar minder vers en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is ideaal op het moment dat zelf opwarmen niet lukt.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De kosten zijn afhankelijk van de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden koopt u voor circa €4,90. Koelverse/dagverse maaltijden zijn er al voor €5,80. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Mechelen is verkrijgbaar vanaf €8,40. Gewoonlijk is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. De dienst zelf proberen kan met het proefpakket. Vul de benodigde gegevens in. Uw maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de vaste bezorger bezorgt de maaltijden thuis en geeft verdere uitleg.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en zoekt u voor beperkte tijd een bezorgdienst voor eten? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. U kiest wekelijks persoonlijk uw maaltijden (telefonisch, met de bestellijst & online). U bent dus volledig flexibel (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in september 2021

Eten aan huis bezorgen in Mechelen heeft veel voordelen. Voor inwoners die het huishouden nog prima managen levert dit meer zelfstandigheid en autonomie. Voor senioren die niet meer zelfstandig kunnen koken is het haast een “must”. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat hulpbehoevenden niet ondervoed raken. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Verder zijn ook de koelverse en diepvriesmaaltijden in kwaliteit gestegen. Altijd met voldoende groente, goede mineralen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het verwarmen van deze smaakvolle maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Mechelen: “bezorgen levert veel autonomie in postcodegebied 6281”. Bekijk ook info over WLZ.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. gemalen, zoutarm, lactosevrij, natriumarm of misschien veganistisch, koolhydraatarm, vloeibaar, vegetarisch: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: gerechten met plusminus < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!