Maaltijdvoorziening Wittem

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Wittem

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Wittem is aantrekkelijk voor alle hulpbehoevenden die i.v.m ouderdom of beperking niet zelfstandig kunnen koken. Voor de gemeente Gulpen-Wittem kunt u kiezen uit professionele maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Denk dan aan landelijke bezorgservices zoals Vers aan Tafel, of thuiszorg bedrijven die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door dergelijke bedrijven beschikt men altijd over verse maaltijden zoals Vissersstoofpotje met basilicumsaus, worteltjes en witte rijst en/of Babi pangang, Pikante groenten met ananas, Nasi goreng. Op deze website bekijkt men aanbieders en praktische voorlichting ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Regio-code043 (+3143)
Postcode6286
Kosten (indicatie)v.a. €6,48
Maaltijd tipDonkey Kicks Chicken

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen augustus 2021

Subsidie maaltijden aan huis in Wittem

Een speciaal eetpatroon is nodig voor uw algehele gesteldheid. Een gezond recept met belangrijke voedingswaarden is daarom ook de basis. Gaat het doen van boodschappen en het bereiden van een maaltijd niet langer zelfstandig door complicaties rondom de gezondheid? Of heeft u weinig financiële middelen? Als antwoord daarop kunt u gebruik maken van interessante maaltijdregelingen / subsidies. Dat kan betekenen: goedkope maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hiervoor zijn er velerlei zorgwetten en maaltijdsubsidies. Op deze pagina vertellen we wat meer over deze zorgwetten; WMO, wet langdurige zorg of via de thuiszorg (via de zorgverzekeraar), en mantelzorg. Mogelijkerwijs kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand binnen de gemeente Gulpen-Wittem.

WMO 2021

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Gulpen-Wittem. Te gebruiken door mensen die problemen ervaren bij het zelf runnen van een huishouden en voor mantelzorgers.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor inwoners die de hele dag professionele zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: dementerende bejaarden en mensen met een beperking. De wet biedt ook hulp bij voeding en drinken (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Misschien wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Over het algemeen wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. In sommige gevallen kunnen bekenden helpen met kleine boodschappen doen of helpen bij het eten. In Wittem zien we ook vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Bekijk ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Wittem vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Wittem? In de regio onderscheiden we verscheidene bedrijven en zorginstanties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en gehandicapten. Bijvoorbeeld Gegrilde vegastukjes in jus, Groentestoverij met amandel-rozijnen, Gekookte aardappelen en Doperwtje wortel kippenpoot schotel. U kunt kiezen voor aanbieders die zich focussen op koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en instellingen die de gerechten warm aan huis brengen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron op ieder gewenst moment. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en kent u niemand die u daarbij wil / kan ondersteunen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het menu wordt warm gebracht, smullen maar!
 • Onderstaand treft u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale leveranciers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant TalentinoVan Eynattenstraat 26269 CHMargraten
Zorgcentrum ’t BrookStrijthagenstraat 46367 TNVoerendaal
Keurslager DumontMaastrichterlaan 78A6291 ETVaals
SPAR ColenDalestraat 236262 NPBanholt
Keurslagerij PinckaersKerkstraat 12A6245 CBEijsden
Keurslager KeulenKerkstraat 266336 BBHulsberg
SPAR MaaltijdserviceKerkstraat 16321 AHWijlre
Stichting Tafeltje-Dek-JeCortenbachstraat 56367 EXVoerendaal
Durpswinkel ImpulsWilhelminastraat 196351 GNBocholtz
BuurtzorgSchoolstraat 86336 ARHulsberg
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Contact opnemen kan per mail.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Wittem

Sommige bejaardentehuizen in de streek Wittem bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants verstrekken lekkere maaltijden zoals Kippenbout à la bonne femme, tegen lage kosten. Daar kunt u ook andere senioren ontmoeten. Doorgaans bestaat er de optie om de menu’s te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.gulpen-wittem.nl leest u meer informatie overde seniorenrestaurants in uw gemeente. Ga door naar: Bijzondere bijstand.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Gulpen-Wittem
 • (Regio) nummer: 043 (+3143)
 • Hoofdpostcode: 6286
 • Lokale wijk: Gulpen

Lekkere maaltijden

 • Rode bieten met een speklap en jus
 • Volkoren macaronischotel
 • Babi pangang
 • Stamppot Hete bliksem met stroop
 • Kipragout met Parijse wortelen

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat voor soort zorg is er nodig? Gaat het om tijdelijke ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of gaat het om ingrijpendere zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Check welke zorgvormen een optie zijn. Zoek naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO of WLZ. Bekijk ook wat uw gemeente Gulpen-Wittem aanbiedt omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.gulpen-wittem.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier uitzoeken

  Check de maaltijdservices in Wittem voor ouderen en kies een geschikte. Let vooral op beschikbare bezorgdagen en hoe groot het aanbod is. Vind uit of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  De gerechten kunnen thuisbezorgd worden, steeds vaker door een lokale bezorger, op een vast moment. De maaltijd klaarmaken kan moeiteloos via oven of magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en kies voor een opwarmtijd van ongeveer 6 – 8 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In de basis zijn er drie smaken: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of koelvers. Koelvers biedt super verse leveringen, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers is langer houdbaar, echter beperkt vers en lekker. Tafeltje dekje is zeer geschikt wanneer een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden zijn er al voor €5,00. Koelverse/dagverse maaltijden bestelt u vanaf €7,50. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Wittem bieden sommige aanbieders aan voor €8,00. Normaal wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Zoekt u een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De senioren-maaltijdservice is dan ideaal. Bestel veilig en snel proefpakketten. Vraag deze vrijblijvend aan. De maaltijdservice voor 65-plussers zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren en zal de service nader toelichten. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de persoonlijke bezorger bezorgt de maaltijden thuis en geeft een toelichting.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wenst u slechts tijdelijk magnetronmaaltijden laten bezorgen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men kiest altijd persoonlijk uw maaltijden (met de bestellijst, telefonisch & online). Zelf de touwtjes in handen houden (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in augustus 2021

Eten aan huis bezorgen in Wittem heeft veel voordelen. Voor cliënten die zelfstandig kunnen koken levert dit meer tijd en gemak. Voor bejaarden die hier meer moeite mee hebben is het meer een noodzaak. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die geven dat mensen genoeg vitaminen tot zich nemen. Bovenal de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Daarbij zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten met sprongen vooruit gegaan. Ze bevatten steeds meer groenten, mineralen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het klaarmaken van deze heerlijke maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Wittem: “bezorgen levert perfect service in postcodegebied 6286”. Bekijk ook info over Mantelzorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eetpatroon. glutenvrij, gemalen, lactosevrij, zoutarm of juist vegetarisch, veganistisch, eiwitrijk, koolhydraatarm: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: gerechten met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!