Maaltijdvoorziening Stein

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Stein

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Stein is geschikt voor alle hulpbehoevenden die mede door leeftijd of door een lichamelijke beperking niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Stein onderscheiden we steeds meer maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Denk dan aan de grote landelijke aanbieders als Mealhero, of regionale instanties die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Door zulke oplossingen kan iedereen weer genieten van heerlijke recepten als Vegetarische balletjes in satésaus met gebakken ei en nasi goreng of Vegetarische braadworst met vegetarische jus, aardappelpuree persillade, andijvie à la crème. Via onze service vergelijkt men eetpunten en handige gegevens inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteStein
Regio-code046 (+3146)
Postcode6171
Kosten (indicatie)v.a. €6,33
Maaltijd ideeKipfilet

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Stein

Een goed maaltijdplan is noodzakelijk voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam diner vol voedingsstoffen draagt hier zeker aan bij. Lukt het doen van boodschappen en lekker kokkerellen niet meer ten gevolge van gezondheidsproblemen? En moet u met weinig rondkomen? Dan kunt u gebruik maken van bruikbare subsidies en maaltijdregelingen. Die faciliteren voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Wat moet ik hiervoor doen? U kunt zich beroepen op een aantal zorgwetten en maaltijdsubsidies. In deze paragraaf benaderen we deze zorgwetten; Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en persoonlijke mantelzorg. Misschien is er ook speciale bijzondere bijstand via de gemeente Stein.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Stein. Uniek voor inwoners die hulpvragen hebben bij het zelfstandig thuis wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor bewoners die de hele dag zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: bejaarden met dementie en hulpbehoevenden met lichamelijke beperkingen. Er zijn ook maatregelen te nemen voor het avondeten (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en is de huidige zorgvraag hoog? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Over het algemeen wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. In sommige gevallen kan familie ondersteunen bij kleine boodschappen doen of een maaltijd opwarmen. In Stein kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Raadpleeg ook eens Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Stein vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Stein? In deze streek vinden we meerdere bedrijven en zorginstanties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan Gebakken lekkerbekje met vegetarische jus, aardappelpuree, wortelen met peterselie of Broccoli rollade schotel. U kunt kiezen voor services gespecialiseerd in diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en maaltijdservices die het eten opgewarmd brengen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen als het u gelegen komt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Is dit erg lastig voor u, en is er geen mantelzorger die hiermee kan helpen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw eten wordt warm aan huis geleverd, smullen maar!
 • Onderstaand bekijkt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale partijen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgValderstraat 47a6171 ELStein
De BeyartBrusselsestraat 386211 PGMaastricht
Slagerij EidamsRaadhuisplein 586171 JCStein
Keurslagerij LeclerqPieterstraat 76166 ANGeleen
BuurtzorgDaalstraat 1a6165 THGeleen
Slagerij VeugenMarkt 100a6191 JKBeek
SPAR MaaltijdserviceBongerd 86176 AWSpaubeek
Envida MaaltijdenAbtstraat 2a6211 LSMaastricht
Veronique KooktAdres: Wethouder Sangersstraat 466191 NABeek
BuurtzorgBandkeramiek Straat 66181 CLElsloo
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Stuur dan een bericht.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Stein

Een deel van de woonzorgcentra in de streek Stein bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Deze wijkrestaurants faciliteren de lekkerste maaltijden als Visburger met groenten, tegen een aantrekkelijke prijs. Bij dit ontmoetingspunt is er ook ruimte voor ontmoeting. Soms bestaat er de mogelijkheid om het assortiment op te halen of te laten bezorgen. Op de URL www.gemeentestein.nl bekijkt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Klik verder naar Proefpakket.

Stats & Facts

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Stein
 • (Regio) nummer: 046 (+3146)
 • Centrale postcode: 6171
 • Populaire wijk: Stein

Geschikte maaltijden

 • Sucadelapje, bladspinazie, krieltjes
 • Hamburger, ui en champignons
 • Kip tandoori
 • Bruine bonensoep
 • Jonge kabeljauw in roomsaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Wat voor soort zorg is er nodig? Gaat u voor eenvoudige zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of spreken we over ingrijpendere zorg als hulp bij het eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Zoek uit welke manieren van (thuis)zorg tot de opties behoren. Check WMO, zorg vanuit de zorgverzekering & WLZ. Bekijk ook wat uw gemeente Stein faciliteert ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemeentestein.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst zoeken

  Ontdek de maaltijdservices in Stein voor ouderen en kies een geschikte. Bekijk grondig de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en het wisselende aanbod. Vraag of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  De bestellingen zullen thuis geleverd worden, tegenwoordig door een regionale chauffeur op een vaste dag. De bereiding van het gerecht is gemakkelijk via oven of magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, zet de magnetron op 500 watt en kies voor ongeveer circa 5 – 6 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

Standaard kunt u kiezen uit drie type maaltijden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Het pluspunt van koelvers is super verse leveringen, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar minder vers en smaakvol. Tafeltje dekje biedt uitkomst op het moment dat een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het soort eten. Diepvriesmaaltijden vindt u al vanaf €5,30. Voedzame koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €6,60. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Stein is beschikbaar vanaf €7,30. Niet zelden is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een (online) maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Probeer het uit met proefpakketten. Vul de gegevens van uw ouders in. De senioren-maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale bezorger levert alles netjes af en legt alles netjes uit.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken een maaltijdservice aan huis? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U bestelt altijd eigenhandig de maaltijden (telefonisch, met de bestellijst of online). U hebt dus geen verplichtingen (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Stein is zeer populair. Voor cliënten die zelf de boodschappen doen en koken verschaft dit meer zelfstandigheid en regelmaat. Voor mensen die niet meer op eigen benen staan is het vrijwel onmisbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat bejaarden fit en vitaal blijven. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Ook zijn de diepvries- en koelverse gerechten enorm verbeterd. Vol met groenten, belangrijke mineralen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het opwarmen van deze vers bereidde maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Stein: “bezorgen biedt veel voordelen in postcodegebied 6170, 6171”. Klik verder naar Thuiszorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uiteenlopende diëten. gemalen, zoutarm, lactosevrij, glutenvrij en ook koolhydraatarm, vegetarisch, vloeibaar, veganistisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: diners met ruwweg 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente