Maaltijdvoorziening Kerkrade

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Kerkrade

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Kerkrade is er voor alle inwoners die door hun leeftijd of een lichamelijke beperking tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Kerkrade onderscheiden we velerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Onder andere landelijk opererende diensten als Mealhero, of zorghuizen en tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door soortgelijke faciliteiten zit er niemand zonder complete gerechten als Boerengehaktschotel en/of Runderlapje met vleesjus, gekookte aardappelen, snijbonen. Op deze website vergelijkt men eet-bedrijven en bruikbare informatie ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteKerkrade
Regio-code045 (+3145)
Postcode6461
Kosten (indicatie)v.a. €6,17
Recept tipVarkensvlees in saus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Kerkrade

Een goed eetpatroon is essentieel voor een vitaal lichaam. Een voedzaam gerecht vol voedingsstoffen draagt hier zeker aan bij. Kan boodschappen doen en lekker kokkerellen niet 100% veilig meer omwille van fysieke ongemakken? En moet u met weinig rondkomen? In dat geval kunt u een beroep doen op handige maaltijdregelingen en subsidies. Die faciliteren maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt zich beroepen op verscheidene zorgwetten en maaltijdsubsidies. In deze paragraaf benaderen we de meest toegepaste wetten: WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, en tijdelijke mantelzorg. Misschien zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Kerkrade.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Kerkrade. Relevant voor inwoners die problemen ervaren bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor bewoners die de hele dag speciale zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: bejaarden met dementie en bewoners met lichamelijke handicaps. Er zijn ook maatregelen te nemen voor eten en drinken (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Dikwijls ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Helpen maaltijden opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. Soms kan een vriend of kennis helpen met boodschappen kopen of het bereiden van een maaltijd. In Kerkrade kan u soms aankloppen bij vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Extra handjes in huis
 • Bezoek ook eens RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Kerkrade vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Kerkrade? In deze plaats bestaat er de keuze uit een aantal partijen en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. Eten zoals Rode kool met appel of Zomerzuurkool met casselerrib en ananas. U kunt kiezen voor leveranciers die zich focussen op koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en organisaties die uw avondmaaltijd warm brengen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? In dat geval kunt u prima kiezen voor diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen wanneer u dat uitkomt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Is dit erg lastig voor u, en kent u niemand die kan helpen? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. De maaltijd wordt warm geleverd, smullen maar!
 • Hierna bekijkt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
MeanderGroepMarkt 526461 EDKerkrade
BliXem Eetcafé en WinkelGroesbeekseweg 756524 CSNijmegen
Slagerij LochtmanHolzstraat 286461 HNKerkrade
BuurtzorgKerkstraat 7 A6447 BGMerkelbeek
Zorgcentrum EmmastaeteAkerstraat Noord 63 hs036446 XCBrunssum
Kookservice Paul SchobbenZaunbrechersstraat 16471 VREygelshoven
BuurtzorgVeldhofstraat 496471 CDEygelshoven
BuurtzorgCipresstraat 1546523 HRNijmegen
étuméDaalseweg 56521 GENijmegen
Slagerij VanthoorLaurastraat 96471 JGEygelshoven
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Kerkrade

Een deel van de bejaardentehuizen in de buurt van Kerkrade bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een apart buurtrestaurant voor senioren. Lokale wijkrestaurants verstrekken voedzame gerechten als Twentse gehaktbal met vleesjus, gekookte aardappelen, rode kool met appel, voor enkele euro’s. Daar kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Zo nu en dan is het ook mogelijk om het eten op te halen of te laten bezorgen. Op de URL www.kerkrade.nl ontdekt u praktische info over de seniorenrestaurants die er zijn. Bezoek de pagina: Dieetmaaltijden.

Feiten

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Kerkrade
 • Regionummer: 045 (+3145)
 • Centrale postcode: 6461
 • Wijk: Kerkrade-West

Smaakvolle maaltijden

 • Pastaschotel: kip met broccoli
 • Heldere kippensoep
 • Stamppot Hete bliksem met stroop
 • Kipfilet
 • Bami goreng

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat voor soort zorg is er nodig? Betreft het eenvoudige zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of is er behoefte aan meer intensieve zorg als wijkverpleging?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Kijk naar welke manieren van (thuis)zorg te kiezen zijn. Check WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat de gemeente Kerkrade aanbiedt betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.kerkrade.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice kiezen

  Vergelijk de maaltijdservices in Kerkrade voor ouderen en zoek de beste uit. Let op belangrijk dingen zoals: de manier waarop u kunt bestellen en betalen en hoe groot het aanbod is. Vraag of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  Uw bestellingen zult u thuisbezorgd krijgen, gebruikelijk door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het eten opwarmen gaat eenvoudig d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en stel ‘m in op circa 6 – 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

In de basis zijn er drie type maaltijden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en koelvers. De meerwaarde van koelvers is de meest verse maaltijden, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter minder fris en meer zout. Tafeltje dekje is zeer geschikt wanneer een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Deze kosten hebben met name te maken met het soort eten. Diepvriesmaaltijden kan u al bestellen vanaf €4,00. Koelverse/dagverse maaltijden zijn er al vanaf €7,10. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Kerkrade bieden sommige aanbieders aan voor €8,80. Normaal betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? Een (online) maaltijdservice kan de oplossing zijn. De dienst zelf proberen kan met een proefbestelling (pakket). Vul het formulier in. Uw maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor nadere kennismaking. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale chauffeur bezorgt alles netjes tot in de keuken en neemt de laatste zaken door.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk een service voor thuismaaltijden? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. Men kiest steeds de menu’s die u lekker lijken (met de bestellijst, online of telefonisch). U houdt de regie in eigen handen (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Kerkrade kent vele pluspunten. Voor cliënten die het huishouden nog prima managen geeft dit meer zelfstandigheid en routine. Voor ouderen die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het soms de enige oplossing. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat bejaarden genoeg vitaminen tot zich nemen. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Verder zijn ook de diepvries- en koelverse gerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Vaak met 250 gram + groente, goede bouwstoffen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het opwarmen van deze vers bereidde maaltijden doet u snel via magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Kerkrade: “bezorgen faciliteert veel autonomie in postcodegebied 6460, 6461, 6462, 6463, 6464, 6465, 6466, 6467, 6468, 6469, 6471”. Ga door naar: Diepvriesmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. zoutarm, gemalen, lactosevrij, glutenvrij en niet te vergeten veganistisch, eiwitrijk, vegetarisch, koolhydraatarm: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: maaltijden met ruwweg 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente