Maaltijdvoorziening Ottersum

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Ottersum

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Ottersum wordt veel gebruikt door alle ouderen die door ouderdom of beperking (tijdelijk) niet kunnen koken. Voor de gemeente Gennep zijn er verschillende maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit kunnen zijn; landelijke maaltijdservices als Mealhero, of thuiszorg bedrijven die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. D.m.v. deze instellingen heeft men de beschikking over gezonde recepten zoals Rundersaucijsje met vleesjus, aardappelpuree, rode bieten en/of Varkenslapje in jus. Hieronder bekijkt u populaire bezorgers en nuttige kennis inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteGennep
Regio-code0485 (+31485)
Postcode6595
Kosten (indicatie)v.a. €6,9
Geschikte maaltijdAjam pangang, bami goreng

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen augustus 2021

Subsidie maaltijden aan huis in Ottersum

Een gebalanceerd maaltijdplan is aan te raden voor voldoende energie en levenslust. Een gezond recept met genoeg groenten is daarom ook de basis. Wil een supermarkt bezoeken en in de keuken staan niet langer zelfstandig vanwege leeftijd en/of handicap? En is uw inkomen beperkt? Met dat in het achterhoofd zijn er handige maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of thuiszorg. Waar heb ik recht op? U kunt een beroep doen op meerdere zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In deze paragraaf gaan we dieper in op de belangrijkste vormen: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en mantelzorg. Wellicht kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand in de gemeente Gennep.

WMO 2021

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Gennep. Ontwikkeld voor senioren die moeite hebben met het zelfredzaam blijven en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is bedoeld voor inwoners die doorlopend intensieve zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende bejaarden of mensen met handicaps. Er is ruimte voor ondersteuning bij voeding (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en is de huidige zorgvraag hoog? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. In de regel wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • Samen eten
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde zorg richting familie of bekenden. Onder sommige omstandigheden kunnen vrienden ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of het bereiden van een maaltijd. In Ottersum kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Zie ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Ottersum vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Ottersum? In deze gemeente onderscheiden we verschillende keukens en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan Runderstoofpotje met stamppot hutspot en Garnalensoep. U kunt kiezen voor maaltijdservices die zich focussen op koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en bezorgdiensten die het diner opgewarmd leveren.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. U zet het in de magnetron zodra u het schikt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er niet iemand die kan helpen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Het menu wordt warm bezorgd, u kunt direct aan tafel.
 • Onderstaand vindt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale bezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgLangeweg 2036591 XBGennep
Zorgcentrum St. BarbaraRooijsestraat 46621 ANDreumel
SPAR WillemsenKerkstraat 1a6596 AKMilsbeek
Maaltijd-service.nlZandstraat 146591 DCGennep
BuurtzorgGroesbeekseweg 76585 KEMook
Van Eldijk MaaltijdenKamerlingh Onnesstraat 236603 AXWijchen
BuurtzorgVijverlaan 266602 CXWijchen
Slagerij HermanussenHoogstraat 176611 BVOverasselt
Stichting LuciVerGraafseweg 6296603 CDWijchen
Stichting LuciVerLeemweg 1346603 AMWijchen
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Ottersum

Verschillende zorginstellingen in de streek Ottersum bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants verstrekken uitstekende maaltijden zoals Pastaschotel, voor lage prijzen. Daar kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Bij sommige eetpunten bestaat er de mogelijkheid om de gerechten thuis af te leveren. Op www.gennep.nl spot u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Bezoek de pagina: Thuiszorg.

Informatie

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Gennep
 • (Regio) nummer: 0485 (+31485)
 • Centrale postcode: 6595
 • Wijk: Milsbeek

Smaakvolle maaltijden

 • Kippensoep
 • Kip piri piri, pilav rijst
 • Chili con carne
 • Rundergehakt, witlof, aardappelpuree
 • Knoflookgarnalen

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Om wat voor zorg gaat het? Betreft het kortstondige ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of gaat het om meer intensieve ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Bekijk welke manieren van (thuis)zorg tot de opties behoren. Zoek naar WLZ, WMO of zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat uw gemeente Gennep te bieden heeft rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.gennep.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst zoeken

  Ontdek de maaltijdservices in Ottersum voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Let goed op de manier waarop u kunt bestellen en betalen en het wisselende aanbod. Probeer of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  Uw gerechten zullen thuis geleverd worden, doorgaans op een vast moment, door een vaste bezorger. De bereiding van het gerecht gaat zonder slag of stoot in de magnetron of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en verwarm het gerecht ongeveer 6 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

U heeft eigenlijk 3 opties: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het pluspunt van koelvers is 100% verse maaltijd, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Vriesvers kan je langer bewaren, maar minder vers en lekker. Tafeltje dekje is zeer geschikt voor ouderen waarbij zelf opwarmen niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De kosten zijn afhankelijk van het type maaltijd. Diepvriesmaaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €3,90. Gezonde koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €6,20. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Ottersum is er al vanaf €8,30. Doorgaans is dit bedrag inclusief bezorging.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Voor een test bestelt men een proefpakket. Vul de benodigde gegevens in. Een maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om kennis te maken. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de lokale bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en verstrekt benodigde info.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden een bezorgdienst voor eten? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U bestelt altijd de maaltijden die u aanspreken (met de bestellijst, online of telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden aan huis in augustus 2021

Eten aan huis bezorgen in Ottersum is zeer populair. Voor senioren die nog op eigen benen staan biedt dit meer rust en regelmaat. Voor ouderen die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het haast onvermijdbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat hulpbehoevenden fit en vitaal blijven. In het bijzonder de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Tegelijkertijd zijn ook de diepvries- en koelverse maaltijden steeds beter. Altijd met voldoende groente, noodzakelijke mineralen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het bereiden van deze verse maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Ottersum: “bezorgen houdt in: veel autonomie in postcodegebied 6595”. Bekijk ook info over WLZ.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eetpatroon. glutenvrij, lactosevrij, gemalen, natriumarm en ook eiwitrijk, vloeibaar, veganistisch, vegetarisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: menu’s met minder dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!