Maaltijdvoorziening Berg en Dal

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Berg en Dal

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Berg en Dal is men name interessant voor alle bewoners die vanwege leeftijd of een andere oorzaak niet zelfstandig kunnen koken. In de gemeente Berg en Dal kan men kiezen uit allerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit zijn de bekende landelijke leveranciers als Maaltijdservice.nl, of provinciale instellingen die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Met dergelijke bedrijven kan men zeker zijn van vitale recepten als Vegetarische spicy bean burger met vegetarische jus, gebakken aardappelen, snijbonen of Nasi babi pangang. Op dit portaal vergelijkt men maaltijddiensten en praktische gegevens over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Regio-code024 (+3124)
Postcode6562
Kosten (indicatie)v.a. €5,37
Maaltijd tipKalkoenmedaillons in saus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Berg en Dal

Een eigen voedingspatroon is belangrijk voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond diner met genoeg mineralen mag men niet overslaan. Kan boodschappen kopen en lekker kokkerellen niet eigenhandig omwille van complicaties rondom de gezondheid? En is uw budget niet toereikend? Dan onderscheiden we prima maaltijdregelingen en subsidies. Dat kan betekenen: goedkope maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of wijkverpleging. Hoe kan ik dit regelen? Er zijn een aantal (lokale) regelingen en subsidies. In dit hoofdstuk benaderen we de belangrijkste vormen: ZVW, WLZ en WMO, en eigen mantelzorg. In sommige gevallen zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand in de gemeente Berg en Dal.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Berg en Dal. Ontwikkeld voor mensen die problemen ondervinden bij het zelfstandig thuis wonen en voor mantelzorgers.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor senioren die doorlopend goede zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: bejaarden met dementie of ouderen met een lichamelijke beperking. Tevens is er financiële ruimte voor het avondeten (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Toediening van eten
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. In de regel gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde zorg richting familie of bekenden. Dikwijls kan een vriend of kennis helpen met boodschappen kopen of samen eten. In Berg en Dal kan u ook een beroep doen op vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Extra handjes in huis
 • Raadpleeg ook eens Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Berg en Dal vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Berg en Dal? In deze gemeente bestaan er een aantal services en zorginstanties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. Denk dan aan Speklapje met vleesjus, gekookte aardappelen, rode bieten of Rundvlees in kruidige jus, spruiten, gekookte aardappelen. Er zijn maaltijdservices gespecialiseerd in koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en bezorgdiensten die de menu’s warm bezorgen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? In dat geval kunt u prima kiezen voor diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen zodra u het schikt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er geen mantelzorger die daarbij ondersteuning biedt? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw diner wordt opgewarmd geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Onderstaand bieden wij een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgBredeweg 716562 DCGroesbeek
Stichting Vrijwillige HulpdienstKloosterstraat 46581 XXMalden
Restaurant De GasterijSint Willibrordstraat 16566 DDMillingen aan de Rijn
Restaurant ZZG HerstelcentrumBoslaan 2186561 LEGroesbeek
Hemmy van HaarenDorpsstraat 41-A6561 CAGroesbeek
SPAR LooijschelderKerkplein 9-9A6578 ANLeuth
KaloramaNieuwe Holleweg 126573 DXBeek
Catering door MalderburchBroekkant 166581 AEMalden
Hofmans CateringBroekkant 536581 ADMalden
SPAR LooijschelderReinier v. Ooiplein 236576 BTOoij
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Neem dan contact op via email.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Berg en Dal

Verschillende verzorgingstehuizen in de streek Berg en Dal bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants bieden heerlijke gerechten als Kipsaté en ei met bami goreng, voor de kleine portemonnee. Op deze plek is ook voldoende gelegenheid om te praten. In sommige seniorenrestaurants is het bovendien mogelijk om het aanbod op te halen of te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.bergendal.nl bekijkt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants die er zijn. Klik verder naar Boodschappenhulp.

Informatie

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Berg en Dal
 • (Regio) nummer: 024 (+3124)
 • Centrale postcode: 6562
 • Lokale wijk: Beek

Smaakvolle maaltijden

 • Aspergesoep met zalm
 • Spekpannenkoek
 • Appelpannenkoek
 • Gemengde groenteschotel
 • Runderstoofpotje

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Gaat het om tijdelijke ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of hebben we te maken met permanente ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Een subsidie regelen

  Is de zorgvraag bekend? Check welke vormen van hulp een optie zijn. Zoek naar WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering en WMO. Achterhaal ook wat uw gemeente Berg en Dal te bieden heeft met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.bergendal.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier zoeken

  Analyseer de maaltijdservices in Berg en Dal voor ouderen en start met bestellen. Analyseer punten als bestelopties, betaalopties, klantenservice en het wisselende aanbod. Bekijk of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  De bestellingen zult u thuisbezorgd krijgen, vaak door een persoonlijke bezorger. Het verwarmen van de maaltijd gaat eenvoudig door middel van oven of magnetron. Prik gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor ongeveer een kleine 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In beginsel spreken we over 3 keuzes: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers of koelvers. Het handige van koelvers is de meest verse maaltijden, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, echter minder fris en gezond. Tafeltje dekje is handig in het geval dat een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden vindt u al vanaf €4,20. Koelverse gerechten koopt u voor circa €6,90. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Berg en Dal kunt u al aanvragen voor €7,80. Dikwijls betaalt u geen extra bezorgkosten.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Zo’n maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Voor een test bestelt men het proefpakket. Vul het formulier in. De maaltijdservice voor 65-plussers neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, en de persoonlijke bezorger levert de gerechten aan huis en geeft verdere uitleg.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor 1 of 2 weken seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U kiest wekelijks de menu’s die u lekker lijken (met de bestellijst, online of telefonisch). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Berg en Dal is zeer populair. Voor mensen die zelfstandig kunnen koken biedt dit meer vrijheid en gemak. Voor inwoners die niet meer naar de winkel kunnen is het haast een “must”. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat mensen niet ondervoed raken. Met name de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Tegelijkertijd zijn ook de diepvries- en koelverse gerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Doorgaans meer dan 200 gram groente, belangrijke vitaminen (B12) en steeds minder zout en vet. Het opwarmen van deze gezonde maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Berg en Dal: “bezorgen faciliteert veel gemak in postcodegebied 6570, 6571, 6572”. Wellicht relevant: Mealhero.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eigen voedingspatroon. glutenvrij, zoutarm, lactosevrij, gemalen en ook eiwitrijk, vloeibaar, vegetarisch, koolhydraatarm: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: diners met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente