Maaltijdvoorziening Heijen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Heijen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Heijen wordt veel gebruikt door alle bejaarden die mede door ouderdom of door een lichamelijke beperking niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. In de gemeente Gennep kunt u kiezen uit meerdere maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. We spreken dan over landelijke bezorgservices zoals Vers aan Tafel, of thuiszorg bedrijven die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. D.m.v. deze unieke bedrijven heeft men de beschikking over verse menu’s zoals Preischotel met aardappelschijfjes in kaassaus en/of Vegetarische abdijbierschotel, Selderijgroenten, Aardappelschijfjes met peterselie. Op deze website bekijkt u maaltijddiensten en praktische inlichtingen ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteGennep
Regio-code0485 (+31485)
Postcode6598
Kosten (indicatie)v.a. €6,92
Voorbeeld maaltijdHeldere boerengroentesoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2021

Subsidie voor maaltijden aan huis in Heijen

Een speciaal voedingsvoorschrift is cruciaal voor voldoende energie en levenslust. Een gezond recept vol vitaminen is dan ook essentieel. Lukt boodschappen kopen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer ter wille van gezondheidsproblemen? En beschikt u over onvoldoende geld? In die situatie onderscheiden we prima subsidies / maaltijd regelingen. Dat kan betekenen: korting op maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of via de zorginstelling geleverd. Heeft u hulp nodig? We onderscheiden diverse subsidievormen en zorgwetten. In dit hoofdstuk zoomen we in op de belangrijkste vormen: Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en lokale mantelzorg. Eventueel zijn er regelingen voor bijzondere bijstand via de gemeente Gennep.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Gennep. Te gebruiken door senioren die problemen ondervinden bij het zelfstandig thuis wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor bejaarden die de hele dag door speciale zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: ouderen met dementie of bewoners met fysieke ongemakken. Tevens is er financiële ruimte voor voeding (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Gewoonlijk gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. Onder sommige omstandigheden kunnen vrienden helpen met boodschappen kopen of samen eten. In Heijen kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Bekijk ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Heijen vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Heijen? In uw omgeving zijn er een aantal keukens en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan gerechten als Pastaschotel met spinazie en Aspergeragout met mini krieltjes met peterselie. Er zijn services die zich vooral richten op koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en services die de menu’s al opgewarmd leveren.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, als het u gelegen komt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die hierbij een rol kan spelen? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm bezorgd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Onderstaand treft u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR WillemsenKerkstraat 1a6596 AKMilsbeek
Yasemin MaaltijdserviceWoerdsestraat 16628 KAAltforst
BuurtzorgVijverlaan 266602 CXWijchen
BuurtzorgLangeweg 2036591 XBGennep
Maaltijd-service.nlZandstraat 146591 DCGennep
Stichting LuciVerGraafseweg 6296603 CDWijchen
Stichting LuciVerLeemweg 1346603 AMWijchen
Zorgcentrum St. BarbaraRooijsestraat 46621 ANDreumel
Slagerij HermanussenHoogstraat 176611 BVOverasselt
Van Eldijk MaaltijdenKamerlingh Onnesstraat 236603 AXWijchen
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Contact opnemen kan per mail.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Heijen

Sommige bejaardentehuizen in de streek Heijen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een apart buurtrestaurant voor ouderen. Deze wijkrestaurants hebben een aanbod uitstekende maaltijden als Koolvis met mosterdsaus, prei en gekookte aardappelen, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Soms is het mogelijk om het eten af te halen of te laten bezorgen. Op www.gennep.nl bekijkt u praktische info over de seniorenrestaurants die er zijn. Ga door naar: Bijzondere bijstand.

Kerngegevens

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Gennep
 • Netnummer: 0485 (+31485)
 • Postcodegebied: 6598
 • Wijk: Milsbeek

Geschikte maaltijden

 • Linzensoep
 • Spaghettischotel bolognese
 • Macaronischotel
 • Beef teriyaki. Tjap tjoy. Gele rijst
 • Knoflookgarnalen

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Doelen we op tijdelijke ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of hebben we het over ingrijpendere zorg als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Vergelijk welke vormen van zorg mogelijk zijn. Vergelijk WLZ, WMO & zorg vanuit de zorgverzekering. Informeer ook wat uw gemeente Gennep regelt wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.gennep.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitzoeken

  Analyseer de maaltijdservices in Heijen voor ouderen en selecteer de relevantste. Controleer altijd de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en beschikbare diëten. Bekijk of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  Uw gerechten zult u thuisbezorgd krijgen, in de regel door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het verwarmen van de maaltijd kan doorgaans in vrijwel elke magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en verhit de maaltijd in ongeveer 5 – 7 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 keuzemogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers & koelvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om de meest verse ingrediënten, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. De houdbaarheid van vriesvers is beter, maar minder vers en vaak zouter. Tafeltje dekje is praktisch op momenten wanneer zelf opwarmen niet lukt.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De prijs die u betaalt hangt af van het type eten. Diepvriesmaaltijden zijn er al voor €5,20. Heerlijke koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €6,90. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Heijen kan u al bestellen vanaf €8,00. Niet zelden is dit inclusief bezorging.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Kies daarom direct voor proef bestellingen (pakketten). Vraag deze vrijblijvend aan. De maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de eigen bezorgservice bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft antwoord op vragen.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u tijdelijk opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U kiest steeds de menu’s die u lekker lijken (online, met de bestellijst en telefonisch). U houdt de regie in eigen handen (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in december 2021

Eten aan huis bezorgen in Heijen heeft veel voordelen. Voor bejaarden die zelfstandig kunnen koken biedt dit meer tijd en voordeel. Voor senioren die niet meer op eigen benen staan is het meer een noodzaak. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat mensen kwiek en energiek blijven. Bovenal deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Ook zijn de diepvries- en koelverse maaltijden steeds beter. Ze bevatten steeds meer groenten, belangrijke voedingsstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het verwarmen van deze de lekkerste maaltijden doet u snel via magnetron of oven, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Heijen: “bezorgen verschaft veel gemak in postcodegebied 6598”. Mogelijk interessant: Mantelzorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw diëten en allergieën. zoutarm, glutenvrij, gemalen, lactosevrij en ook veganistisch, vloeibaar, vegetarisch, eiwitrijk: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: diners met plusminus 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!