Maaltijdvoorziening Ven-Zelderheide

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Ven-Zelderheide

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Ven-Zelderheide wordt veel gebruikt door alle mensen die door ouderdom of een lichamelijke beperking niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. Voor de gemeente Gennep zien we allerlei maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. We spreken dan over bedrijven met landelijke dekking als Uitgekookt, of zorghuizen en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Door gebruik te maken van soortgelijke faciliteiten heeft iedereen toegang tot vitale gerechten zoals Vegetarische rookworst met vegetarische jus, stamppot andijvie of Javaanse kip met five-spices, kruidenrijst met doperwten. Op deze website doorzoekt men beschikbare bedrijven en essentiële inlichtingen betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteGennep
Regio-code0485 (+31485)
Postcode6599
Kosten (indicatie)v.a. €6,93
Recept tipTortellini gevuld met kaas

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2021

Subsidie voor maaltijden aan huis in Ven-Zelderheide

Een juist eetpatroon is cruciaal voor de gezondheid. Een gezond diner vol voedingsstoffen draagt hier zeker aan bij. Wil een bezoekje aan de winkel en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer omwille van gezondheidsproblemen? En heeft u laag inkomen? Dan onderscheiden we belangrijke maaltijdregelingen / subsidies. Vaak komt dat neer op: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp bij u thuis. Hoe kan ik dit regelen? Hiervoor zijn er verscheidene zorgwetten en maaltijdsubsidies. Op deze pagina vertellen we wat meer over deze zorgwetten; Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en eigen mantelzorg. Mogelijkerwijs zijn er regelingen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Gennep.

WMO 2021

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Gennep. Relevant voor inwoners die problemen ondervinden bij het zelfstandig thuiswonen en voor mantelzorgers.

 • Boodschappenhulp
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor ouderen die 24 uur per dag goede zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: ouderen met dementie en mensen met beperkingen. Deze wet is er ook voor hulp bij voeding en drinken (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Moment voor samen eten
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en ontvangt u al veel zorg? Soms wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. In de regel wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • Samen eten
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. In sommige gevallen kan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij kleine boodschappen doen of een maaltijd opwarmen. In Ven-Zelderheide kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Zie ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Ven-Zelderheide vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Ven-Zelderheide? In de buurt van uw postcode kunt u kiezen uit velerlei services en vrijwilligers die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. Denk dan aan Speklapje met vleesjus, stamppot andijvie of Gekookte aardappels. U kunt kiezen voor organisaties die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en services die uw maal opgewarmd brengen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Probeer dan eerst eens diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, op ieder gewenst moment. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en heeft u niet iemand die daarbij ondersteuning biedt? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm geleverd, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand bieden wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR WillemsenKerkstraat 1a6596 AKMilsbeek
Yasemin MaaltijdserviceWoerdsestraat 16628 KAAltforst
BuurtzorgVijverlaan 266602 CXWijchen
BuurtzorgLangeweg 2036591 XBGennep
Maaltijd-service.nlZandstraat 146591 DCGennep
Stichting LuciVerGraafseweg 6296603 CDWijchen
Stichting LuciVerLeemweg 1346603 AMWijchen
Zorgcentrum St. BarbaraRooijsestraat 46621 ANDreumel
Slagerij HermanussenHoogstraat 176611 BVOverasselt
Van Eldijk MaaltijdenKamerlingh Onnesstraat 236603 AXWijchen
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Stuur ons dan een mail.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Ven-Zelderheide

Meerdere woonzorgcentra in de gemeente Ven-Zelderheide bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants bieden warme maaltijden zoals Zweedse gehaktballetjes met tuinbonen en rösti rondjes, voor scherpe prijzen. Daar kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Bij sommige restaurants is het mogelijk om de maaltijden bij u thuis te brengen. Op www.gennep.nl leest u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants die er zijn. Klik verder naar Proefpakket.

Gegevens

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Gennep
 • (Net) nummer: 0485 (+31485)
 • Postcode: 6599
 • Populaire wijk: Milsbeek

Voorbeeld maaltijden

 • Kerriesoep
 • Poffertjes met poedersuiker
 • Chili sin carne
 • Runderhachee, witte rijst, bloemkool
 • Koninginnesoep met kip

Plaatsen in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Wat voor soort zorg is er nodig? Kiest men voor eenvoudige ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of betreft het zwaardere zorg als hulp bij het eten?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u wat de zorgvraag is? Zoek uit welke vormen van zorg een optie zijn. Kijk naar WMO, WLZ & zorg vanuit de zorgverzekering. Ontdek ook wat uw gemeente Gennep verzorgt wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.gennep.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice selecteren

  Analyseer de maaltijdservices in Ven-Zelderheide voor ouderen en selecteer de relevantste. Let vooral op beschikbare bezorgdagen en eventuele diëten. Zoek uit of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  Uw menu’s zult u thuisbezorgd krijgen, doorgaans door uw eigen bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan moeiteloos in de magnetron of oven. Maak wat gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en stel de tijd in op circa 7 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

Feitelijk zijn er drie mogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Het pluspunt van koelvers is dagverse bereiding, echter de houdbaarheid is beperkt. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar minder vers en lekker. Tafeltje dekje is ideaal voor senioren waarbij een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De kosten zijn afhankelijk van de specificaties van de gerechten. Diepvriesmaaltijden koopt u voor circa €4,00. Koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €6,40. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Ven-Zelderheide kunt u al aanvragen voor €7,00. Vaak wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een (online) maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Koop daarom snel een proefbestelling (pakket). U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice voor 65-plussers zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de vaste chauffeur bezorgt alles netjes tot in de keuken en kan eventuele vragen behandelen.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden een service voor thuismaaltijden? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men bepaald wekelijks zelf de lekkerste maaltijden (met de bestellijst, online of telefonisch). Altijd geheel vrijblijvend (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in oktober 2021

Eten aan huis bezorgen in Ven-Zelderheide is een service waar velen gebruik van maken. Voor cliënten die zichzelf kunnen redden biedt dit meer vrije tijd en gemak. Voor inwoners die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het iets noodzakelijks. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat ouderen genoeg vitaminen tot zich nemen. Vooral deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Tevens zijn ook de diepvries- en koelverse gerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Ze bevatten steeds meer groenten, mineralen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het bereiden van deze ambachtelijke maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Ven-Zelderheide: “bezorgen geeft goede ondersteuning in postcodegebied 6599”. Wellicht relevant: Bijzondere bijstand.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. glutenvrij, natriumarm, lactosevrij, zoutarm en ook vegetarisch, veganistisch, eiwitrijk, vloeibaar: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: maaltijden met minder dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!