Maaltijdvoorziening Geldermalsen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Geldermalsen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Geldermalsen is aantrekkelijk voor alle bewoners die vanwege ouderdom of beperking tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. Binnen de gemeente Geldermalsen is er de keuze uit meer en meer maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Onder andere landelijke bezorgservices zoals De Dievpriesman, of zorghuizen en instanties die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Door middel van soortgelijke instellingen is iedereen verzekerd van vitale diners zoals Varkensgeschnetzeltes in specerijenjus, Koolrabi met kruiden, Aardappelschotel met spek en ui en Kip Andorra schotel. Onderstaand leest men meer over eetpunten en bruikbare informatie betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Regio-code0345 (+31345)
Postcode4191
Kosten (indicatie)v.a. €5,52
Voorbeeld maaltijdVisburger met groenten

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Geldermalsen

Een uitgekiend eetpatroon is aan te raden voor uw gezonde leefstijl. Een voedzaam diner bomvol voedingsstoffen is daarom ook de basis. Kan een supermarkt bezoeken en het bereiden van een maaltijd niet 100% veilig meer vanwege complicaties rondom de gezondheid? En beschikt u over onvoldoende geld? Als antwoord daarop kunt u een beroep doen op verschillende maaltijdregelingen en subsidies. Concreet: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, voordelig eten in een lokaal restaurant, of wijkverpleging. Hoe werkt dit? Hiervoor zijn er een aantal zorgwetten en maaltijdsubsidies. In dit hoofdstuk verwerken we een aantal van deze wetten: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en de mantelzorg. In sommige gevallen heeft u ook recht op bijzondere bijstand bij de gemeente Geldermalsen.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Geldermalsen. Ontwikkeld voor senioren die hulp nodig hebben bij het zelfredzaam blijven en voor mantelzorgers.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is bedoeld voor bewoners die de hele dag door professionele zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: ouderen met dementie of hulpbehoevenden met lichamelijke beperkingen. Er zijn ook maatregelen te nemen voor voeding en drinken (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en is er reeds een hoge zorgvraag? Soms wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Meestal wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • hulp bij toediening
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. Onder sommige omstandigheden kan een vriend of kennis ondersteunen bij het doen van boodschappen of een maaltijd brengen. In Geldermalsen kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Meer ondersteuning in huis
 • Raadpleeg ook eens zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Geldermalsen vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Geldermalsen? In de buurt van uw postcode zijn er een aantal aanbieders en zorginstellingen die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en invaliden. U kunt hierbij denken aan onder andere Vegetarische balletjes in saus of Omelet met tomatensaus, doperwten met worteltjes en gekookte aardappelen. U kunt kiezen voor bedrijven met expertise op het gebied van koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en bedrijven die uw avondmaaltijd warm aan huis leveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? In dat geval kunt u prima kiezen voor diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken op ieder gewenst moment. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en heeft u niet iemand die voor u klaar staat? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw eten wordt warm bezorgd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Onderstaand vindt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij van der BurgGeldersestraat 364191 BCGeldermalsen
Tafeltje Dekje PresentPr. Marijkeweg 344233 HMAmeide
Voor U Gekookt De Groentetuin RuitenbergSchoutstraat 474204 BBGorinchem
Petra`s maaltijdserviceKoningin Julianaplantsoen 24181 BLWaardenburg
WittenbergzorgBernhardstraat 44175 EEHaaften
BuurtzorgMolenlaan 34214 EAVuren
Keurslager VisserDoctor H.B. Wiardi Beckmanplein 514207 NAGorinchem
Tafeltje-DekjeAaksterveld 1524233 GDAmeide
Keurslagerij MuilwijkPrinsengracht 344233 EWAmeide
SPAR van der BeekMildijk 1114214 DRVuren
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Contact opnemen kan per mail.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Geldermalsen

Verschillende zorginstellingen in de buurt van Geldermalsen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants verstrekken complete menu’s als Aardappelpuree, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Bij sommige eetpunten is het ook mogelijk om de maaltijden thuis af te leveren. Via www.geldermalsen.nl ontdekt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants in uw omgeving. Ga door naar: Maaltijdhulp.

Feiten

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Geldermalsen
 • (Net) nummer: 0345 (+31345)
 • Hoofdpostcode: 4191
 • Populaire wijk: Geldermalsen

Geschikte maaltijden

 • Spaghetti Bolognese, kaas
 • Shoarma met zuurkool
 • Wokgroenten
 • Reepjes kalkoenvlees in saus
 • Hamlapje in jus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Om wat voor zorg gaat het? Gaat u voor tijdelijke ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of is er behoefte aan permanente zorg als thuiszorg?

 2. Aanvragen van subsidie

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Vergelijk welke zorgvormen toepasbaar zijn. Kijk naar WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Bekijk ook wat de gemeente Geldermalsen kan betekenen ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.geldermalsen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice bepalen

  Check de maaltijdservices in Geldermalsen voor ouderen en start met bestellen. Controleer altijd bezorg- en betaalmogelijkheden en de variatie in gerechten. Vind uit of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  De maaltijden kunnen bij u thuisbezorgd worden, steeds vaker door een lokale bezorger, op een vast moment. Het opwarmen van de maaltijden is gemakkelijk in de magnetron, oven of in de pan. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet de instellingen op 600 watt en verhit de maaltijd in ongeveer 5 – 7 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

U heeft eigenlijk 3 opties: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of koelvers. Het handige van koelvers is 100% verse maaltijd, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers is langer houdbaar, maar beperkt fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje komt van pas voor senioren waarbij een maaltijd opwarmen niet meer kan.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van de gekozen opties. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €4,50. Gezonde koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €6,30. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Geldermalsen kunt u al aanvragen voor €8,90. Veelal wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice is dan ideaal. Kies daarom direct voor een proefbestelling (pakket). Vul de benodigde gegevens in. De maaltijdservice voor 65-plussers zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om de aanvraag te bespreken. Zo wordt er een levering ingepland, de vaste bezorger brengt het eten bij hen thuis en neemt de laatste zaken door.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u voor 1 of 2 weken magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men kiest steeds zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, met de bestellijst & online). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in juni 2024

Eten aan huis bezorgen in Geldermalsen kent vele pluspunten. Voor cliënten die nog op eigen benen staan verschaft dit meer zelfstandigheid en structuur. Voor ouderen die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het vrijwel onmisbaar. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die geven dat hulpbehoevenden niet ondervoed raken. Vooral de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Ook zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden enorm vooruitgegaan. Tegenwoordig met veel groenten, vitaminen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het verwarmen van deze gezonde maaltijden doet u gewoon in de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Geldermalsen: “bezorgen levert veel gemak in postcodegebied 4190, 4191”. Lees verder over Tafeltje dekje.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eetpatroon. natriumarm, zoutarm, glutenvrij, lactosevrij of juist eiwitrijk, vloeibaar, koolhydraatarm, vegetarisch: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: specialiteiten met nooit meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente