Maaltijdvoorziening Enspijk

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Enspijk

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDING

De maaltijdvoorziening in Enspijk is zeer populair bij alle senioren die vanwege leeftijd of ernstige beperkingen niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. Voor de gemeente Geldermalsen kan men kiezen uit allerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Onder andere bedrijven met landelijke dekking als Budget meals, of zorghuizen en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Met behulp van zulke services heeft iedereen toegang tot heerlijke recepten als Gehaktbal, prei a la crème en krieltjes met peterselie of Runderboomstammetje met vleesjus, gebakken aardappelen, rode bieten. Via maaltijdvoorzieningen.nl leest u meer over beschikbare bedrijven en waardevolle gegevens ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDING

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Netnummer0345 (+31345)
Postcode4157
Gemiddelde kosten€5,37
Populaire maaltijdPannenkoeken met spek

aanvragen-maaltijd Advertentie: Voordelig Uitgekookt proefpakket

Subsidie voor maaltijden aan huis in Enspijk

Een juist eetpatroon is nodig voor de gezondheid. Een voedzaam gerecht met genoeg vitaminen mag men niet overslaan. Lukt naar de supermarkt gaan en koken niet eigenhandig vanwege complicaties rondom de gezondheid? En heeft u laag inkomen? Met dat in het achterhoofd zijn er een aantal maaltijdregelingen en subsidies. Denk dan aan: een vaste korting op maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of wijkverpleging. Hoe kan ik dit regelen? U kunt zich beroepen op meerdere zorgwetten en maaltijdsubsidies. Op deze pagina zoomen we in op de belangrijkste vormen: Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en tijdelijke mantelzorg. Mogelijkerwijs kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand via de gemeente Geldermalsen.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Geldermalsen. Te gebruiken door mensen die problemen ondervinden bij het op eigen benen thuis wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor mensen die permanent extra zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: ouderen met dementie of ouderen met beperkingen. Er zijn ook maatregelen te nemen voor het avondeten (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Toediening van eten
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Over het algemeen gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • hulp bij toediening
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. Vaak kunnen bekenden ondersteunen bij kleine boodschappen doen of het bereiden van een maaltijd. In Enspijk kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Meer ondersteuning in huis
 • Verdere info vindt u ook op mantelzorgelijk.nl

Warme maaltijdservice Enspijk vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Enspijk? In deze gemeente kunt u kiezen uit verschillende aanbieders en zorghuizen die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. Gerechten zoals Witlofschotel met ham en kaas en Vegetarische ragout met paddenstoelen, witte rijst, doperwten. We zien bedrijven met proposities voor diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en bedrijven die uw maal al opgewarmd leveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? In dat geval kunt u prima kiezen voor diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron op ieder gewenst moment. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Is dit erg lastig voor u, en is er niemand die voor u klaar staat? Dan adviseren wij tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm bezorgd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Op deze pagina ontdekt u verscheidene populaire maaltijddiensten die actief zijn in uw woonplaats.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice
uitgekookt
 • Uitgekookt
 • Professionele keuken
 • Weinig retouren
 • Beste uit de test bij Kassa
apetito
 • Apetito
 • Binnen enkele minuten klaar
 • Hollandse + Buitenlandse keuken
 • Bekende naam
food-connect
 • Food Connect
 • Speciaal voor ouderen
 • Goed, vers en lekker
 • Probeer 5 gerechten voor €20,00
maaltijdservice-nl
vers-aan-tafel
 • Vers aan Tafel
 • Opwarmen met magnetron of oven
 • Ondersteuning via telefoon
 • De lekkerste seizoensmaaltijden
mealhero
 • Mealhero
 • Vakkundige chefkoks
 • Vers, warm en vol vitaminen
 • Herkenbare busjes

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Enspijk

Een deel van de woonzorgcentra in de omgeving van Enspijk bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Deze wijkrestaurants hebben een aanbod voedzame maaltijden zoals Procureurlapje, bladspinazie, aardappelpuree, voor de kleine portemonnee. In het restaurant is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Zo nu en dan is het ook mogelijk om de specialiteiten thuis af te leveren. Via www.geldermalsen.nl ontdekt u praktische info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Mogelijk interessant: Dieetmaaltijden.

Gegevens

Vaak bestelde maaltijden

 • Reepjes kalkoenvlees in saus
 • Pannenkoekenschotel
 • Groenteburger, prei, aardappelen
 • Gepaneerde kalkoenschnitzel
 • Gebonden rundvleessoep

Plekken in deze regio


Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Welke vorm van zorg is gewenst? Doelen we op lichte ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of gaat het om meer intensieve ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is de zorgvraag bekend? Doorzoek welke soorten zorg mogelijk zijn. Kijk naar WLZ, WMO of zorg vanuit de zorgverzekering. Zoek ook uit wat de gemeente Geldermalsen verzorgt inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.geldermalsen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder uitkiezen

  Ontdek de maaltijdservices in Enspijk voor ouderen en selecteer de relevantste. Controleer altijd de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en het assortiment. Zoek uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De maaltijden worden aan huis bezorgd, altijd door uw eigen bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd gebeurt zonder problemen in de magnetron, oven of in de pan. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet de instellingen op 600 watt en kies voor ongeveer ongeveer 6 – 8 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie type maaltijden: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het pluspunt van koelvers is de meest verse maaltijden, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter minder fris en smaakvol. Tafeltje dekje is ideaal zodra een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van de gekozen opties. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €4,10. Heerlijke koelverse maaltijden vindt u al vanaf €6,10. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Enspijk is verkrijgbaar vanaf €7,60. In algemene zin wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een (online) maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Bestel veilig en snel het proefpakket. Vul het formulier in. Uw maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de vaste chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken een maaltijdservice aan huis? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U kiest steeds de maaltijden die u aanspreken (telefonisch, met de bestellijst & online). U houdt de regie in eigen handen (geen verplichtingen).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in juni 2021

Eten aan huis bezorgen in Enspijk is sterk in opkomst. Voor bejaarden die zelfstandig kunnen koken verschaft dit meer zelfstandigheid en autonomie. Voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen koken is het bijna een vereiste. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat bejaarden genoeg vitaminen tot zich nemen. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Ook zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden steeds gezonder. Bomvol verse groenten, goede bouwstoffen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het bereiden van deze de lekkerste maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Enspijk: “bezorgen resulteert in veel gemak in postcodegebied 4157”. Bekijk ook info over Kant en klaar maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw diëten en allergieën. zoutarm, lactosevrij, natriumarm, gemalen of misschien veganistisch, eiwitrijk, vegetarisch, koolhydraatarm: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: eten met maximaal < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00