Maaltijdvoorziening Deil

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Deil

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDING

De maaltijdvoorziening in Deil is aantrekkelijk voor alle bejaarden die door hun leeftijd of door een lichamelijke beperking geen boodschappen kunnen doen. In de gemeente Geldermalsen kunt u kiezen uit steeds meer maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn landelijke maaltijdservices als Bofrost, of kleinschalige maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Door middel van soortgelijke diensten is iedereen verzekerd van heerlijke diners als Spitskoolschotel met aardappelpuree en/of Kip op Brabantse wijze met Parijse worteltjes en aardappelpuree. Op deze pagina treft men eetpunten en essentiële voorlichting wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDING

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Netnummer0345 (+31345)
Postcode4158
Maaltijd prijs€5,38
Vaak gekozen maaltijdAardappelpannenkoeken

aanvragen-maaltijd Advertentie: Voordelig Uitgekookt proefpakket

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Deil

Een gebalanceerd voedingsvoorschrift is essentieel voor een verantwoorde levensstijl. Een gezonde maaltijd vol vitaminen is daarom ook de basis. Lukt het boodschappen inkopen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet zelfstandig vanwege leeftijd en/of handicap? Of heeft u een relatief laag inkomen? In dat geval zijn er verschillende maaltijdregelingen en subsidies. Dat kan betekenen: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, aanschuiven in een buurtrestaurant, of wijkverpleging. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hiervoor zijn er velerlei maaltijdsubsidies en wetten. Hieronder bespreken we deze zorgwetten; de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en eigen mantelzorg. Misschien kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand bij de gemeente Geldermalsen.

WMO 2021

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Geldermalsen. In het leven geroepen voor inwoners die problemen ervaren bij het zelfstandig thuiswonen en hulp bij mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Korting op een maaltijdservice
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor inwoners die doorlopend professionele zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan bejaarden met dementie of hulpbehoevenden met handicaps. Er is ruimte voor ondersteuning bij het diner (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. In de regel gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • Samen eten
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. Vaak kunnen bekenden ondersteunen bij het doen van boodschappen of het bereiden van een maaltijd. In Deil kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Meer info op o.a. zorgvoorbeter.nl

Warme maaltijdservice Deil vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Deil? In deze gemeente bestaan er relatief veel maaltijdservices en vrijwilligers die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. Eten zoals Zalm remouladesaus groentemix gek aard of Hamlapje in jus. We zien services met veel verschillende koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en keukens die uw maal al opgewarmd leveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Dan bent u goed af met vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken wanneer u dat schikt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Is dit erg lastig voor u, en is er niemand die u ondersteunt? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm aan huis geleverd, smullen maar!
 • Op deze pagina vindt u een hoop relevante maaltijdservices die actief zijn in uw woonplaats.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice
uitgekookt
 • Uitgekookt
 • Gericht op 50 jaar en ouder
 • Persoonlijke bezorgdienst
 • Diverse samenwerking
apetito
 • Apetito
 • Lekkerste seizoensmaaltijden
 • Vers, warm en vol vitaminen
 • Met unieke chefmobiel
food-connect
 • Food Connect
 • Vaste bezorgdagen
 • Smaakvol en gezond
 • Ook voor organisaties
maaltijdservice-nl
vers-aan-tafel
 • Vers aan Tafel
 • Bevat belangrijke voedingsstoffen
 • Om elke dag naar uit te kijken
 • Bereikbaar tussen 8:00 en 18:00
mealhero
 • Mealhero
 • Mogelijk MVO subsidie
 • Klantvriendelijke organisatie
 • Grote vriezer noodzakelijk

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Deil

Verschillende woonzorgcentra in de buurt van Deil bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een apart buurtrestaurant voor senioren. Dit soort wijkrestaurants faciliteren warme maaltijden zoals Aspergeragout met mini krieltjes met peterselie, voor enkele euro’s. Op deze plek kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Bij sommige restaurants bestaat er de mogelijkheid om de maaltijden af te halen of te laten bezorgen. Middels www.geldermalsen.nl bekijkt u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Mogelijk interessant: Maaltijdhulp.

Stats & Facts

Meest gekozen maaltijden

 • Lekkerbekje met sperziebonen
 • Aspergesoep met zalm
 • Varkensfilet in jus met koolraap
 • Koolvisfilet in mosterdsaus
 • Gebonden rundvleessoep

Steden in deze regio


Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Waar heeft men behoefte aan? Spreekt met van beperkte ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of betreft het meer grondige ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Zoek uit de verschillende soorten zorg die geschikt zijn. Bekijk WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Bekijk ook wat uw gemeente Geldermalsen doet inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.geldermalsen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier uitkiezen

  Analyseer de maaltijdservices in Deil voor ouderen en start met bestellen. Houd met name rekening met bestelopties, betaalopties, klantenservice en de variatie in gerechten. U kunt uitzoeken of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  De gerechten zullen thuis geleverd worden, doorgaans op een vast moment, door een vaste bezorger. Het opwarmen van de maaltijden kan moeiteloos via oven of magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en stel ‘m in op zo’n 5 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

U heeft eigenlijk drie smaken: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Het pluspunt van koelvers is super verse leveringen, maar een beperkte houdbaarheid. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar beperkt vers en vaak zouter. Tafeltje dekje is zeer geschikt in situaties waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €5,20. Koelverse/dagverse maaltijden bestelt u vanaf €6,70. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Deil is er al vanaf €8,30. In algemene zin is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers kan uw ouders ontzorgen. Voor een test bestelt men het proefpakket. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de regionale bezorger levert de gerechten aan huis en verstrekt benodigde info.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wenst u gedurende een paar weken/maanden magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men bestelt steeds zelf de lekkerste maaltijden (online, met de bestellijst & telefonisch). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder contract).


Dieetmaaltijden aan huis in juni 2021

Eten aan huis bezorgen in Deil kent vele pluspunten. Voor inwoners die nog wel zelfstandig kunnen koken geeft dit meer rust en comfort. Voor inwoners die hier meer moeite mee hebben is het vrijwel onmisbaar. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat senioren voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Goed om te noemen: ook zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten enorm vooruitgegaan. Tegenwoordig met veel groenten, belangrijke mineralen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het bereiden van deze complete maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Deil: “bezorgen houdt in: veel voordelen in postcodegebied 4158”. Bekijk ook info over Dieetmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw diëten en allergieën. gemalen, natriumarm, glutenvrij, zoutarm of wellicht veganistisch, vloeibaar, koolhydraatarm, eiwitrijk: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: eten met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00