Maaltijdvoorziening Rumpt

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Rumpt

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Rumpt is aantrekkelijk voor alle ouderen die i.v.m leeftijd of door iets anders geen boodschappen kunnen doen. In de gemeente Geldermalsen kan men kiezen uit steeds meer maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit zijn landelijke instellingen als Mealhero, of regionale tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Door middel van dergelijke mogelijkheden heeft men de beschikking over de lekkerste diners als Broccolisoep en/of Rundertartaartjes, rode kool, gebakken aardappelen. Op deze website vergelijkt u leveranciers en praktische gegevens over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Regio-code0345 (+31345)
Postcode4156
Kosten (indicatie)v.a. €5,36
Maaltijd ideePannenkoeken; met appelvulling

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2021

Subsidie op maaltijden aan huis in Rumpt

Een juist maaltijdplan is noodzakelijk voor uw vitaliteit. Een gezond recept bomvol vitaminen moet dan ook het streven zijn. Kan boodschappen doen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet zelfstandig door gezondheidsproblemen? En moet u met weinig rondkomen? Als antwoord daarop kunt u eens kijken naar verschillende subsidies en maaltijdregelingen. Vaak komt dat neer op: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen eten in een wijkgebouw, of hulp bij u thuis. Hoe kan ik dit regelen? Er zijn een aantal zorgwetten en maaltijdsubsidies. Op deze pagina zoomen we in op deze vormen van zorg: WMO, WLZ, en ZVW, en de mantelzorg. Soms zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand bij de gemeente Geldermalsen.

WMO 2021

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Geldermalsen. Speciaal voor inwoners die hulpvragen hebben bij het zelfstandig thuiswonen en mantelzorgondersteuning.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor inwoners die 24 uur per dag extra zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende bejaarden of bewoners met lichamelijke beperkingen. Ook relevant bij een hulpvraag rondom het diner (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en ontvangt u al veel zorg? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Over het algemeen loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. Onder sommige omstandigheden kan een vriend of kennis helpen met het doen van boodschappen of helpen bij het eten. In Rumpt staan ook vrijwilligers klaar die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Individuele zorg
 • Bezoek ook eens RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Rumpt vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Rumpt? In deze plaats onderscheiden we verscheidene keukens en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Kiptajine en Spaghetti. U kunt kiezen uit aanbieders gespecialiseerd in vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en instellingen die de maaltijd warm aanleveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Dan adviseren wij vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken als het u gelegen komt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en kent u niemand die voor u klaar staat? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt warm geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand bieden wij een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale bezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager ArisseDorpsplein 74153 AGBeesd
Voor U Gekookt De Groentetuin RuitenbergSchoutstraat 474204 BBGorinchem
SPAR MaaltijdservicePalmesteynstraat 104158 CVDeil
SPAR AsperenVan Langerakstraat 324147 BJAsperen
Ad & Tineke ’s DagwinkelDorpsstraat 114145 KASchoonrewoerd
WittenbergzorgBernhardstraat 44175 EEHaaften
SPAR van den HeuvelAchterweg 294171 BAHerwijnen
Slagerij van der BurgGeldersestraat 364191 BCGeldermalsen
Petra`s maaltijdserviceKoningin Julianaplantsoen 24181 BLWaardenburg
Stichting zorgcentrum AvondlichtSluimerskamp 184171 BRHerwijnen
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Rumpt

Verscheidene zorgcentra in de buurt van Rumpt bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants faciliteren ambachtelijke menu’s zoals Kipstukjes in kerriesaus, doperwten en witte rijst met rozijntjes, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Doorgaans is het bovendien mogelijk om het eten bij u thuis te brengen. Op uw gemeente website www.geldermalsen.nl bekijkt u praktische info over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Bekijk ook info over Kant en klaar maaltijden.

Kerngegevens

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Geldermalsen
 • Netnummer: 0345 (+31345)
 • Postcodegebied: 4156
 • Lokale wijk: Geldermalsen

Lekkere maaltijden

 • Gehakt, prei, aardappelpuree
 • Jumping Jack Salmon
 • Raapstelen stamppot met beenham
 • Reepjes varkensvlees in jus
 • Gebonden rundvleessoep

Plaatsen in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Welke vorm van zorg is gewenst? Doelen we op eenvoudige zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of gaat het om permanente zorg als wijkverpleging?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Informeer naar welke vormen van zorg geschikt zijn. Informeer over Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ & WMO. Ontdek ook wat uw gemeente Geldermalsen kan betekenen inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.geldermalsen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder zoeken

  Beoordeel de maaltijdservices in Rumpt voor ouderen en kies een geschikte. Analyseer punten als beschikbare bezorgdagen en type maaltijden. Vraag of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  Uw menu’s kunnen bij u thuisbezorgd worden, in de regel door uw eigen bezorger. Het opwarmen van de maaltijden kan moeiteloos in de magnetron of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en zet hem op een kleine 8 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 keuzes: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Koelvers biedt super verse leveringen, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar beperkt vers en lekker. Tafeltje dekje komt van pas in situaties waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden koopt u voor circa €4,00. Dagverse/koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €6,80. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Rumpt is er al voor €8,30. Normaal wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice is dan ideaal. Kies daarom direct voor proefpakketten. Vraag deze vrijblijvend aan. De maaltijdservice voor 65-plussers legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de lokale bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en legt alles netjes uit.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor 1 of 2 weken seniorenmaaltijden thuis krijgen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U selecteert steeds eigenhandig de maaltijden (online, telefonisch & met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (geen abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis in september 2021

Eten aan huis bezorgen in Rumpt is zeer populair. Voor ouderen die nog wel zelfstandig kunnen koken geeft dat meer rust en structuur. Voor bejaarden die niet meer zelfstandig kunnen koken is het haast onvermijdbaar. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die geven dat mensen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Met name deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Tegelijkertijd zijn ook de koelverse – en diepvriesmaaltijden enorm verbeterd. Vaak met 250 gram + groente, goede voedingsstoffen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het bereiden van deze voedzame maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Rumpt: “bezorgen biedt veel vrijheid in postcodegebied 4156”. Wellicht relevant: Tafeltje dekje.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uiteenlopende diëten. glutenvrij, lactosevrij, gemalen, natriumarm en niet te vergeten veganistisch, eiwitrijk, vloeibaar, vegetarisch: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: specialiteiten met niet meer dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!