Maaltijdvoorziening Rumpt

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Rumpt

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDING

De maaltijdvoorziening in Rumpt is in het leven geroepen voor alle hulpbehoevenden die mede door ouderdom of een andere oorzaak niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. In de gemeente Geldermalsen zien we tal van maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn landelijk opererende diensten als Spar, of provinciale restaurants die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Door deze unieke oplossingen heeft iedereen toegang tot lekkere recepten zoals Ajam pangang, bami goreng of Vegetarische roerbakstukjes. Op deze pagina treft u de verschillende services en handige informatie wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDING

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Netnummer0345 (+31345)
Postcode4156
Maaltijd prijs€5,36
Vaak bestelde maaltijdPannenkoeken; met appelvulling

aanvragen-maaltijd Advertentie: Voordelig Uitgekookt proefpakket

Subsidie maaltijden aan huis in Rumpt

Een goed voedingspatroon is noodzakelijk voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam recept bomvol voedingsstoffen is dan ook een belangrijke factor. Kan een supermarkt bezoeken en in de keuken staan niet 100% veilig meer omwille van fysieke ongemakken? En is uw inkomen beperkt? Als antwoord daarop kunt u gebruik maken van handige maaltijdregelingen en subsidies. Denk dan aan: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp bij u thuis. Wat moet ik hiervoor doen? U kunt zich beroepen op meerdere (lokale) regelingen en subsidies. In dit hoofdstuk behandelen we een aantal van deze wetten: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en persoonlijke mantelzorg. In sommige gevallen is er ook speciale bijzondere bijstand in de gemeente Geldermalsen.

WMO 2021

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Geldermalsen. In het leven geroepen voor ouderen die moeite hebben met het op eigen benen thuis wonen en voor mantelzorgers.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor ouderen die permanent speciale zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: bejaarden met dementie en bewoners met fysieke ongemakken. Er zijn ook maatregelen te nemen voor voeding (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en ontvangt u al veel zorg? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Gewoonlijk ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. Dikwijls kunnen bekenden ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of het bereiden van een maaltijd. In Rumpt kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Persoonlijke zorg
 • Verdere info vindt u ook op NLvoorelkaar.nl

Warme maaltijdservice Rumpt vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Rumpt? In de regio onderscheiden we een hoop partijen en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. Onder andere Kipfilet in piri piri saus en Vegetarische abdijbierschotel, Selderijgroenten, Aardappelschijfjes met peterselie. U kunt kiezen uit instellingen met veel verschillende koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en bezorgdiensten die het diner warm aan huis leveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Bestel eens een (proefpakket) met vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, op ieder gewenst moment. U geniet van maximale vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die hierbij een rol kan spelen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Het gerecht wordt warm gebracht, smullen maar!
 • Op deze pagina ontdekt u een aantal praktische keukens die werkzaam zijn in uw postcodegebied.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice
uitgekookt
 • Uitgekookt
 • Met aandacht bereid
 • Ondersteuning via telefoon
 • Ook via thuiszorg mogelijk
apetito
 • Apetito
 • Afgestemd op uw wensen
 • Persoonlijke bezorgdienst
 • Met unieke chefmobiel
food-connect
 • Food Connect
 • Speciaal voor ouderen
 • Simpel bestellen
 • Maatwerk mogelijk
maaltijdservice-nl
vers-aan-tafel
 • Vers aan Tafel
 • Aandacht en ambacht
 • Wekelijkse bestellijst
 • Altijd gratis bezorging aan huis
mealhero
 • Mealhero
 • Binnen enkele minuten klaar
 • Smaakvol en gezond
 • Om de week bezorging

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Rumpt

Sommige woonzorgcentra in de streek Rumpt bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants hebben een aanbod verse gerechten zoals Pangasiusfilet met pangangsaus, gado gado en witte rijst, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Soms is het tevens mogelijk om de menu’s aan huis te bezorgen. Op de URL www.geldermalsen.nl spot u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Mogelijk interessant: Kant en klaar maaltijden.

Gegevens

Populaire maaltijden

 • Gehakt, prei, aardappelpuree
 • Jumping Jack Salmon
 • Raapstelen stamppot met beenham
 • Reepjes varkensvlees in jus
 • Gebonden rundvleessoep

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat voor soort zorg is er nodig? Spreekt met van lichte zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of hebben we te maken met permanente zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Doorzoek welke manieren van (thuis)zorg toepasbaar zijn. Bekijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Check ook wat de gemeente Geldermalsen te bieden heeft wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.geldermalsen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder uitkiezen

  Ontdek de maaltijdservices in Rumpt voor ouderen en kies een geschikte. Bekijk grondig beschikbare bezorgdagen en beschikbare diëten. Vraag of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  De maaltijden kunnen thuisbezorgd worden, gebruikelijk door een persoonlijke bezorger. De bereiding van het gerecht kan simpelweg door middel van oven of magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en stel ‘m in op zo’n 5 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

In beginsel spreken we over drie mogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Het pluspunt van koelvers is dagverse bereiding, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar verminderd vers en meer zout. Tafeltje dekje komt van pas zodra eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de specificaties van de gerechten. Diepvriesmaaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €5,10. Heerlijke koelverse maaltijden koopt u voor circa €7,50. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Rumpt bieden sommige aanbieders aan voor €7,50. In de regel zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Probeer het uit met zo’n proefbestelling (pakket). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een ouderen-maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen voor verdere informatie. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale chauffeur brengt de gerechten bij uw ouders thuis en verstrekt benodigde info.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode een bezorgservice voor maaltijden? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. Men kiest wekelijks zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, online & met de bestellijst). U houdt de regie in eigen handen (zonder contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juni 2021

Eten aan huis bezorgen in Rumpt heeft veel voordelen. Voor bewoners die zelfstandig kunnen koken geeft dat meer vrije tijd en autonomie. Voor bewoners die hier meer moeite mee hebben is het haast een “must”. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat senioren niet ondervoed raken. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Tevens zijn ook de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten enorm vooruitgegaan. Bomvol verse groenten, goede voedingsstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het klaarmaken van deze ambachtelijke maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Rumpt: “bezorgen verschaft goede ondersteuning in postcodegebied 4156”. Lees verder over Tafeltje dekje.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw diëten en allergieën. zoutarm, natriumarm, gemalen, glutenvrij en ook vegetarisch, eiwitrijk, veganistisch, vloeibaar: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: menu’s met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken lastige situaties veroorzaakt.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00