Maaltijdvoorziening Neerijnen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Neerijnen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Neerijnen is zeer populair bij alle inwoners die vanwege ouderdom of een lichamelijke handicap geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Neerijnen onderscheiden we veel interessante maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. We spreken dan over landelijke bezorgservices zoals De Dievpriesman, of gespecialiseerde maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door deze betrouwbare aanbieders heeft men de beschikking over verantwoorde recepten zoals Macaroni met ham, kaas en tomatensaus en/of Gehaktschotel, aubergine, aardappelschijfjes in kaassaus. Via maaltijdvoorzieningen.nl bekijkt men leveranciers en essentiële details wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Regio-code0418 (+31418)
Postcode4182
Kosten (indicatie)v.a. €5,64
Recept tipBruine bonensoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Neerijnen

Een bepaald eetpatroon is cruciaal voor een verantwoorde levensstijl. Een gezonde maaltijd met genoeg groenten draagt hier zeker aan bij. Lukt naar de supermarkt gaan en het bereiden van een maaltijd niet 100% veilig meer ten gevolge van ouderdom? En beschikt u over onvoldoende geld? In dat geval kunt u gebruik maken van verschillende maaltijdregelingen / subsidies. Samengevat: een vaste korting op maaltijden aan huis, aanschuiven in een buurtrestaurant, of via de zorginstelling geleverd. Waar heb ik recht op? U dient rekening te houden met meerdere maaltijdsubsidies en wetten. In dit hoofdstuk verwerken we de meest toegepaste wetten: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en de mantelzorg. Wellicht kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Neerijnen.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) gaat uit vanuit de gemeente Neerijnen. Uniek voor ouderen die hulpvragen hebben bij het zelfstandig thuis wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor bejaarden die 24 uur per dag intensieve zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: dementerende bejaarden of hulpbehoevenden met handicaps. De wet biedt ook hulp bij voeding (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Toediening van eten
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Doorgaans gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • Samen eten
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. Soms kan een vriend of kennis helpen met kleine boodschappen doen of helpen bij het eten. In Neerijnen staan ook vrijwilligers klaar die hier een rol in kunnen spelen.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Individuele zorg
 • Verdere info vindt u ook op zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Neerijnen vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Neerijnen? In de regio onderscheiden we talloze firma’s en vrijwilligers die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en invaliden. U kunt hierbij denken aan onder andere Bami goreng met kipsaté of Babi pangang, rijstfantasie. U kunt kiezen uit bezorgdiensten gespecialiseerd in koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en aanbieders die de maaltijd warm aanleveren.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Dan bent u goed af met koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Dit is klaar te maken op een moment dat het u schikt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Is dit erg lastig voor u, en is er niemand die u daarbij wil / kan ondersteunen? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt warm gebracht, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder bieden wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Petra`s maaltijdserviceKoningin Julianaplantsoen 24181 BLWaardenburg
Tafeltje-DekjeAaksterveld 1524233 GDAmeide
Slagerij van der BurgGeldersestraat 364191 BCGeldermalsen
WittenbergzorgBernhardstraat 44175 EEHaaften
Stichting zorgcentrum AvondlichtSluimerskamp 184171 BRHerwijnen
SPAR van der BeekMildijk 1114214 DRVuren
Voor U Gekookt De Groentetuin RuitenbergSchoutstraat 474204 BBGorinchem
Keurslagerij MuilwijkPrinsengracht 344233 EWAmeide
BuurtzorgMolenlaan 34214 EAVuren
Keurslager VisserDoctor H.B. Wiardi Beckmanplein 514207 NAGorinchem
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Neem dan contact met ons op.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Neerijnen

Meerdere zorgcentra in en rondom Neerijnen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Maatschappelijke wijkrestaurants serveren ambachtelijke menu’s zoals Pastaschotel: kip met broccoli, voor de kleine portemonnee. Hier kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Zo nu en dan bestaat er de optie om de maaltijden op te halen of te laten bezorgen. Middels www.neerijnen.nl ontdekt u aanvullende info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Ga door naar: Thuiszorg.

Belangrijke info

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Neerijnen
 • (Net) nummer: 0418 (+31418)
 • Postcode: 4182
 • Lokale wijk: Haaften

Geschikte maaltijden

 • Kip, sperziebonen, aardappelpuree
 • Couscous, kip, mergueze worst
 • Macaronischotel bolognese
 • Stroganoff du chef
 • Boerenkool, rundergehakt

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Om wat voor zorg gaat het? Doelen we op lichte zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of spreken we over zwaardere ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Informeer naar welke soorten zorg een optie zijn. Informeer over WMO, WLZ & zorg vanuit de zorgverzekering. Ontdek ook wat de gemeente Neerijnen faciliteert aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.neerijnen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier kiezen

  Bekijk de maaltijdservices in Neerijnen voor ouderen en start met bestellen. Houd met name rekening met de beste- en betaalmogelijkheden en type maaltijden. Zoek uit of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw menu’s zullen thuis gebracht worden, vaak door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het eten opwarmen gaat zonder slag of stoot door middel van oven of magnetron. Prik gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor een opwarmtijd van tussen de 6 en 8 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In beginsel spreken we over drie keuzemogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Het pluspunt van koelvers is super verse leveringen, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, echter beperkt fris en lekker. Tafeltje dekje is makkelijk voor senioren waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €4,00. Koelverse/dagverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €7,60. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Neerijnen bieden sommige aanbieders aan voor €8,50. Niet zelden is dit bedrag inclusief bezorging.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice is dan ideaal. Probeer het uit met proefpakketten. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Een (online) maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de vaste bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en legt alles netjes uit.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk een bezorgservice voor maaltijden? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. U bestelt wekelijks zelf de lekkerste maaltijden (online, telefonisch en met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (geen abonnement).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in juni 2024

Eten aan huis bezorgen in Neerijnen is sterk in opkomst. Voor senioren die nog wel zelfstandig kunnen koken levert dit meer vrijheid en regelmaat. Voor mensen die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het vrijwel onmisbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat ouderen voldoende voeding binnenkrijgen. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Daarnaast zijn ook diepvries- en koelverse maaltijden met sprongen vooruit gegaan. Altijd met voldoende groente, belangrijke voedingsstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het bereiden van deze uitstekende maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Neerijnen: “bezorgen faciliteert veel autonomie in postcodegebied 4181, 4182”. Ga door naar: WMO.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eetpatroon. gemalen, natriumarm, zoutarm, glutenvrij of wellicht koolhydraatarm, veganistisch, vegetarisch, vloeibaar: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: diners met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente