Maaltijdvoorziening Rhenoy

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Rhenoy

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDING

De maaltijdvoorziening in Rhenoy is bedoeld voor alle bewoners die door hun leeftijd of een lichamelijke handicap niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. In de gemeente Geldermalsen is er de keuze uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Onder andere landelijke instellingen als Kievit, of lokale instanties die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. D.m.v. deze instellingen kan iedereen rekenen op lekkere diners als Kip Andorra of Hachee van paddenstoelen, Rode bietjes met zilveruitjes, Aardappelpuree met tuinkruiden. Hieronder leest men meer over organisaties en belangrijke info betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDING

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Netnummer0345 (+31345)
Postcode4152
Prijs per maaltijd€5,33
Geliefde maaltijdGepaneerde schnitzel

aanvragen-maaltijd Advertentie: Voordelig Uitgekookt proefpakket

Subsidie voor maaltijden aan huis in Rhenoy

Een eigen maaltijdplan is onmisbaar voor uw gezonde leefstijl. Een voedzaam gerecht met voldoende mineralen draagt hier zeker aan bij. Wil boodschappen doen en in de keuken staan niet meer omwille van ouderdom? En is uw budget niet toereikend? Gelukkig onderscheiden we belangrijke maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: korting op maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Wat moet ik hiervoor doen? Hiervoor zijn er speciale wetten en subsidieregelingen. In deze paragraaf zoomen we in op de populairste vormen: WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, en tijdelijke mantelzorg. Eventueel zijn er regelingen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Geldermalsen.

WMO 2021

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Geldermalsen. Bedoeld voor bewoners die moeilijkheden hebben met het zelfstandig thuiswonen en voor mantelzorgers.

 • Een boodschappen-buddy
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor bejaarden die de hele dag door zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende ouderen en hulpbehoevenden met lichamelijke beperkingen. Ook relevant bij een hulpvraag rondom voeding en drinken (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Toezicht bij het eten
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en ontvangt u al veel zorg? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Vaak gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. In sommige situaties kan een vriend of kennis helpen met boodschappen kopen of samen eten. In Rhenoy kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Extra handjes in huis
 • Zie ook zorgvoorbeter.nl

Warme maaltijdservice Rhenoy vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Rhenoy? In deze gemeente onderscheiden we een aantal tafeltje dekjes en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en invaliden. Eten zoals Lekkerbekje met vegetarische jus, gekookte aardappelen, sperziebonen of Kipragout champignons. Onder andere bezorgdiensten gespecialiseerd in koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die u zelf kunt opwarmen, en bezorgdiensten die uw avondmaaltijd opgewarmd leveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Wij raden aan om te beginnen met diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden op een moment dat het u uitkomt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Is dit erg lastig voor u, en heeft u geen thuiszorg die daarbij ondersteuning biedt? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw eten wordt warm aan huis geleverd, u kunt direct aan tafel.
 • Hieronder vergelijkt u veel verschillende nuttige tafeltje dekje services die werken in uw regio.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice
uitgekookt
 • Uitgekookt
 • Lekker en gezond
 • Geen abonnement
 • Betrouwbaar bedrijf
apetito
 • Apetito
 • Uniek voor senioren
 • Ruime keuze
 • Eigen diëtisten
food-connect
 • Food Connect
 • Geen abonnement nodig
 • Smaakvol en gezond
 • Verse boodschappenservice
maaltijdservice-nl
vers-aan-tafel
 • Vers aan Tafel
 • Zoutarme gerechten
 • Online betalen of automatisch
 • Bereikbaar tussen 8:00 en 18:00
mealhero
 • Mealhero
 • Professionele keuken
 • Geen afnameverplichting
 • Meer dan 50 jaar actief

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Rhenoy

Een deel van de verzorgingstehuizen in de omgeving Rhenoy bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een apart buurtrestaurant voor ouderen. Sociale wijkrestaurants serveren warme menu’s zoals Kip op Brabantse wijze, Parijse worteltjes, Aardappelpuree, voor enkele euro’s. In zo’n omgeving is er ook ruimte voor ontmoeting. In sommige seniorenrestaurants is het tevens mogelijk om het assortiment aan huis te bezorgen. Middels www.geldermalsen.nl ontdekt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Bezoek de pagina: Koelverse maaltijden.

Feiten

Populaire maaltijden

 • Stamppot spinazie a la creme
 • Spinazie a la creme
 • Bloemkool met rundvlees schotel
 • Babi pangang, rijstfantasie
 • Gebonden mosterdsoep

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Spreken we over beperkte ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of gaat het om permanente zorg als het toedienen van eten?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u wat de zorgvraag is? Check welke zorgvormen geschikt zijn. Check WMO, WLZ en zorg vanuit de zorgverzekering. Ontdek ook wat uw gemeente Geldermalsen verzorgt aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.geldermalsen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitkiezen

  Analyseer de maaltijdservices in Rhenoy voor ouderen en selecteer de relevantste. Bekijk grondig bezorg- en betaalmogelijkheden en type maaltijden. Bekijk of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  De gerechten kunnen thuisbezorgd worden, steeds vaker door een lokale bezorger, op een vast moment. Het verwarmen van de thuismaaltijd kan moeiteloos d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet de instellingen op 600 watt en zet hem op een kleine 7 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 keuzes: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). De meerwaarde van koelvers is dagverse bereiding, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter minder fris en lekker. Tafeltje dekje is perfect op het moment dat een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden vindt u al vanaf €5,00. Dagverse/koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €6,80. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Rhenoy kunt u al aanvragen voor €7,10. In algemene zin zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice kan uitkomst bieden. De dienst zelf proberen kan met proefpakketten. Vraag deze vrijblijvend aan. De senioren-maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de regionale bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en legt alles netjes uit.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden een bezorgdienst voor eten? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men kiest wekelijks de menu’s die u lekker lijken (telefonisch, met de bestellijst of online). Altijd geheel vrijblijvend (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in juni 2021

Eten aan huis bezorgen in Rhenoy is een service waar velen gebruik van maken. Voor senioren die nog wel zelf hun potje kunnen koken resulteert dit in meer vrijheid en voordeel. Voor cliënten die niet meer naar de winkel kunnen is het haast onvermijdbaar. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die geven dat mensen voldoende voeding binnenkrijgen. In het bijzonder de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Daarbij zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten enorm verbeterd. Ze bevatten steeds meer groenten, noodzakelijke vitaminen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het opwarmen van deze ambachtelijke maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Rhenoy: “bezorgen geeft veel vrijheid in postcodegebied 4152”. Klik verder naar Maaltijdservice.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. glutenvrij, zoutarm, lactosevrij, natriumarm en niet te vergeten eiwitrijk, veganistisch, koolhydraatarm, vloeibaar: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: diners met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken lastig is geworden.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00