Maaltijdvoorziening Leerdam

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Leerdam

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Leerdam wordt veel gebruikt door alle inwoners die vanwege ouderdom of een handicap niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. In de gemeente Leerdam is er de keuze uit velerlei maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn de grote landelijke aanbieders als Maaltijdservice.nl, of lokale vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Met behulp van deze unieke voorzieningen kan men zeker zijn van ambachtelijke recepten als Pastaschotel of Gehaktbal, prei a la crème en krieltjes met peterselie. Op deze pagina treft u organisaties en belangrijke gegevens over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeerdam
Regio-code0345 (+31345)
Postcode4141
Kosten (indicatie)v.a. €6,34
Voorbeeld maaltijdAsperge beenhamschotel met kip

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen februari 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Leerdam

Een uitgekiend voedingsvoorschrift is essentieel voor uw gezonde leefstijl. Een gezond diner met belangrijke voedingswaarden moet dan ook het streven zijn. Wil een supermarkt bezoeken en koken niet zelfstandig wegens leeftijd en/of handicap? En is uw inkomen beperkt? Als antwoord daarop zijn er een aantal maaltijdregelingen en subsidies. Concreet: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, samen eten in een wijkgebouw, of wijkverpleging. Hoe werkt dit? Er zijn diverse zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In het volgende schema verwerken we de populairste vormen: Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en lokale mantelzorg. Mogelijkerwijs is er ook speciale bijzondere bijstand via de gemeente Leerdam.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt beheerd door de gemeente Leerdam. Ontwikkeld voor inwoners die hulp nodig hebben bij het zelfredzaam blijven en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op inwoners die 24/7 zorg in de nabijheid of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: mensen met dementie of inwoners met een fysiek ongemak. Deze wet is er ook voor hulp bij het diner (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Doorgaans gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • toezicht bij eten
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Dikwijls kunnen bekenden helpen met naar de supermarkt gaan of een maaltijd koken. In Leerdam kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Meer ondersteuning in huis
 • Bekijk ook Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Leerdam vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Leerdam? In de buurt van uw postcode bestaat er de keuze uit verscheidene tafeltje dekjes en vrijwilligers die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Kip satésaus, Tjaptjoy en witte rijst en Runderboomstam met vleesjus, aardappelpuree, tuinbonen tuinkruiden. U kunt kiezen uit organisaties die zich vooral richten op koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en instellingen die de maaltijd warm aan huis brengen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Dan bent u goed af met vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken zodra het u uitkomt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er geen mantelzorger die daarbij ondersteuning biedt? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw diner wordt warm bezorgd, u kunt direct eten.
 • Onderstaand vindt u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgAchterstraat 20 – 224132 VDVianen
Keurslager ArisseDorpsplein 74153 AGBeesd
Present – EmmaRaadsliedenstraat 1204142 BVLeerdam
ZorgSpectrum – Hof van BatensteinHof van Batenstein 14131 HAVianen
SPAR MaaltijdserviceDe Laak 434128 CALexmond
Huis ter LeedeEiland 14143 ENLeerdam
Keurslager BaasEuropaplein 124142 CCLeerdam
SPAR AsperenVan Langerakstraat 324147 BJAsperen
Ad & Tineke ’s DagwinkelDorpsstraat 114145 KASchoonrewoerd
BuurtzorgVoorwaartsveld 5A4142 DALeerdam
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Neem dan contact op via email.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Leerdam

Een aantal verzorgingstehuizen in en rondom Leerdam bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Lokale wijkrestaurants bieden heerlijke gerechten zoals Vegetarische braadworst met vegetarische jus, aardappelpuree persillade, andijvie à la crème, voor lage prijzen. Bij dit ontmoetingspunt kunt u ook andere senioren ontmoeten. Zo nu en dan is het ook mogelijk om de maaltijden aan huis te bezorgen. Via www.leerdam.nl vindt u handige info over de aanwezige seniorenrestaurants. Lees verder over Vergelijken.

Gegevens

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Leerdam
 • Regionummer: 0345 (+31345)
 • Hoofdpostcode: 4141
 • Populaire wijk: Leerdam

Voorbeeld maaltijden

 • Linzensoep
 • Kip in kerriesaus, doperwten, rijst
 • Heldere uiensoep
 • Bami goreng met kipsaté
 • Andijviestamppot, speklapje

Plaatsen in de buurt


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Waar heeft men behoefte aan? Spreken we over beperkte ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of gaat het om meer intensieve ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Vergelijk welke vormen van zorg mogelijk zijn. Zoek naar WLZ, WMO & zorg vanuit de zorgverzekering. Ontdek ook wat uw gemeente Leerdam regelt betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.leerdam.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice selecteren

  Bekijk de maaltijdservices in Leerdam voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Neem zaken in acht als: bestelopties, betaalopties, klantenservice en het assortiment. Zoek uit of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  Uw bestellingen kunt u thuis verwachten, steeds vaker door een lokale bezorger, op een vast moment. Het eten opwarmen is gemakkelijk in vrijwel elke magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en kies voor ongeveer ongeveer 6 – 7 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Standaard kunt u kiezen uit 3 alternatieven: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers en koelvers. Koelvers biedt dagverse bereiding, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter minder fris en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is makkelijk op momenten wanneer een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door het type maaltijd. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €4,40. Koelverse gerechten zijn verkrijgbaar vanaf €5,60. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Leerdam kan u al bestellen vanaf €7,60. In de regel wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Bestel veilig en snel het proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. Een maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt en de persoonlijke bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en neemt de laatste zaken door.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken een bezorgservice voor maaltijden? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men selecteert steeds de menu’s die u lekker lijken (telefonisch, online of met de bestellijst). U houdt de regie in eigen handen (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in februari 2024

Eten aan huis bezorgen in Leerdam is een service waar velen gebruik van maken. Voor ouderen die nog wel zelfstandig kunnen koken resulteert dit in extra tijd en structuur. Voor bewoners die niet meer naar de winkel kunnen is het bijna een vereiste. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat bejaarden niet ondervoed raken. Met name de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Bovendien zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden sterk in kwaliteit verbeterd. Vaak met 250 gram + groente, goede voedingsstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het opwarmen van deze voedzame maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Leerdam: “bezorgen geeft veel autonomie in postcodegebied 4140, 4141, 4142, 4143”. Wellicht relevant: Kant en klaar maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. natriumarm, lactosevrij, glutenvrij, zoutarm en ook koolhydraatarm, veganistisch, eiwitrijk, vloeibaar: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: voedsel met ruwweg 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente