Maaltijdvoorziening De Ronde Venen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje De Ronde Venen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in De Ronde Venen is geschikt voor alle hulpbehoevenden die mede door leeftijd of door een lichamelijke beperking niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. In de gemeente De Ronde Venen zien we meerdere maaltijdvoorzieningen voor senioren. Onder andere landelijk opererende diensten als Eten Met Gemak, of zorghuizen en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Door middel van deze unieke services heeft men de beschikking over heerlijke gerechten zoals Macaroni met ham, kaas en tomatensaus en/of Groentesoep. Op deze pagina doorzoekt men organisaties en essentiële informatie omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Regio-code0297 (+31297)
Postcode3641
Kosten (indicatie)v.a. €5,74
Recept tipGekarameliseerde witlof

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in De Ronde Venen

Een speciaal eetpatroon is onmisbaar voor een verantwoorde levensstijl. Een gezonde maaltijd vol mineralen is dan ook een belangrijke factor. Lukt een bezoekje aan de winkel en gerechten klaarmaken niet eigenhandig omwille van gezondheidsproblemen? En beschikt u over onvoldoende geld? In dat geval kunt u eens kijken naar handige subsidies / maaltijd regelingen. Samengevat: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, samen eten in een wijkgebouw, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Wat moet ik hiervoor doen? U dient rekening te houden met een aantal zorgwetten en maaltijdsubsidies. In dit hoofdstuk verwerken we de beste regelingen: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en persoonlijke mantelzorg. Mogelijk zijn er regelingen voor bijzondere bijstand via de gemeente De Ronde Venen.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente De Ronde Venen. Uniek voor ouderen die problemen ondervinden bij het op eigen benen thuis wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor ouderen die de hele dag professionele zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende senioren of bejaarden met lichamelijke beperkingen. Deze wet is er ook voor hulp bij het avondeten (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Het eten in de mond stoppen
 • Meer info via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. In de regel gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Soms kan een familielid of vriend ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd opwarmen. In De Ronde Venen zien we ook vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Individuele zorg
 • Verdere info vindt u ook op RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice De Ronde Venen vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in De Ronde Venen? In en rondom uw woonplaats onderscheiden we vele bedrijven en zorghuizen die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en gehandicapten. Denk dan aan Gekruide krieltjes en Vegetarische cordon bleu met vegetarische jus, aardappelpuree, gemengde groenten. U kunt kiezen voor leveranciers die zich vooral richten op koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en keukens die het eten warm aan huis leveren.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Dan bent u goed af met vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron op een moment dat het u uitkomt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en kent u geen mantelzorger die hierbij een rol kan spelen? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw maaltijd wordt warm gebracht, u hoeft niets te doen.
 • Hierna vindt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij Bader’sDe Passage 203641 AKMijdrecht
Charim – De LooborchWoudenbergseweg 423701 BCZeist
Zonnehuis MajellaDorpsstraat 753641 EBMijdrecht
EetwinkelVoorstraat 153633 BBVreeland
Uw HuistraiteurRijksstraatweg 423631 ADNieuwersluis
Zonnehuis ZuiderhofFutenlaan 503645 GEVinkeveen
Tympaan-De BaatKerkvaart 23641 EPMijdrecht
ZonneburgWoudenbergseweg 73701 BAZeist
Restaurant Stichting WarandePostbus 1853700 ADZeist
Cateringbedrijf het OventjeCommunicatieweg 12B3641 SEMijdrecht
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Contact opnemen kan per mail.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in De Ronde Venen

Meerdere zorgcentra in de buurt van De Ronde Venen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants voeren een assortiment heerlijke maaltijden zoals Vegetarische pastaschotel met tomaten, voor enkele euro’s. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Bij sommige restaurants is het mogelijk om de menu’s thuis af te leveren. Op uw gemeente website www.derondevenen.nl treft u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Ga door naar: Boodschappenhulp.

Informatie

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: De Ronde Venen
 • (Regio) nummer: 0297 (+31297)
 • Postcode: 3641
 • Lokale wijk: Mijdrecht

Maaltijd suggesties

 • Zomerzuurkool met casselerrib
 • Macaronischotel bolognese
 • Spinaziestamppot, braadworst
 • Varkenssaucijs in jus
 • Kaaskroketjes

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Waar heeft men behoefte aan? Spreken we over beperkte zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of hebben we te maken met zwaardere ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u wat de zorgvraag is? Zoek uit welke zorgvormen tot de opties behoren. Zoek naar WLZ, WMO of zorg vanuit de zorgverzekering. Lees u ook in over wat de gemeente De Ronde Venen te bieden heeft betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.derondevenen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier uitzoeken

  Onderzoek de maaltijdservices in De Ronde Venen voor ouderen en selecteer de relevantste. Let op belangrijk dingen zoals: bestelopties, betaalopties, klantenservice en beschikbare diëten. U kunt uitzoeken of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw maaltijden kunnen bij u thuisbezorgd worden, tegenwoordig door een lokale bezorger, op een vast moment. Het opwarmen van de maaltijden gaat zonder slag of stoot via oven of magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en stel de tijd in op zo’n 5 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

In grote lijnen zijn er 3 keuzes: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het handige van koelvers is maximale versheid, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter beperkt fris en gezond. Tafeltje dekje komt van pas op het moment dat een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Deze kosten hebben met name te maken met het type eten. Diepvriesmaaltijden bestelt u vanaf €4,50. Heerlijke koelverse maaltijden koopt u voor circa €5,70. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in De Ronde Venen bieden sommige aanbieders aan voor €7,00. Vaak zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Kies daarom direct voor een proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. De maaltijdservice voor 65-plussers zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om het e.e.a. uit te leggen. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft antwoord op vragen.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor beperkte tijd een maaltijdleverancier? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. U kiest wekelijks zelfstandig de maaltijden (online, telefonisch en met de bestellijst). Altijd geheel vrijblijvend (geen contract).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in De Ronde Venen is zeer populair. Voor ouderen die zichzelf kunnen redden resulteert dit in meer tijd en voordeel. Voor bewoners die daar meer problemen mee ondervinden is het vrijwel onmisbaar. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat mensen genoeg vitaminen tot zich nemen. Vooral deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Tegelijkertijd zijn ook de diepvries + koelverse menu’s in kwaliteit gestegen. Altijd met voldoende groente, goede mineralen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het opwarmen van deze uitstekende maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden De Ronde Venen: “bezorgen houdt in: veel autonomie in postcodegebied 3640, 3641, 3642, 3643”. Bekijk ook info over Mealhero.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw dieet, allergie of voorkeuren. natriumarm, zoutarm, lactosevrij, glutenvrij of vegetarisch, veganistisch, eiwitrijk, koolhydraatarm: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: menu’s met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente