Maaltijdvoorziening Amstelhoek

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Amstelhoek

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Amstelhoek is ideaal voor alle bewoners die i.v.m leeftijd of een lichamelijke beperking geen boodschappen kunnen doen. Voor de gemeente De Ronde Venen zijn er meerdere maaltijdvoorzieningen voor senioren. We spreken dan over de bekende landelijke leveranciers als Mealhero, of zorghuizen en tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. D.m.v. zulke services zit er niemand zonder de lekkerste recepten zoals Pilav en/of Kip, sperziebonen, aardappelpuree. Via onze service treft men de verschillende services en belangrijke voorlichting betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Regio-code0297 (+31297)
Postcode1427
Kosten (indicatie)v.a. €5,26
Lekkere maaltijdRundvlees in basilicumsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2021

Subsidie op maaltijden aan huis in Amstelhoek

Een uitgekiend voedingspatroon is belangrijk voor uw vitaliteit. Een gezond recept bomvol groenten moet dan ook het streven zijn. Gaat een supermarkt bezoeken en koken niet meer op eigen houtje wegens gezondheidsproblemen? En is uw budget niet toereikend? In die situatie bestaan er belangrijke maaltijdregelingen en subsidies. Dat kan betekenen: korting op maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of thuiszorg. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt een beroep doen op speciale wetten en subsidieregelingen. Op deze pagina verwerken we de belangrijkste vormen: Thuiszorg (wijkverpleging via Zvw), WMO of de Wet langdurige zorg, en persoonlijke mantelzorg. Mogelijk is er ook speciale bijzondere bijstand binnen de gemeente De Ronde Venen.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente De Ronde Venen. Te gebruiken door senioren die moeilijkheden hebben met het zelfredzaam blijven en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op mensen die continu goede zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende bejaarden en hulpbehoevenden met een lichamelijke handicap. Ook is er budget beschikbaar voor voeding en drinken (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Moment voor samen eten
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en wordt er al veel zorg aan u verleend? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. In de regel wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. Gelukkigkunnen bekenden ondersteunen bij een supermarkt bezoeken of een maaltijd opwarmen. In Amstelhoek staan ook vrijwilligers klaar die hier een rol in kunnen spelen.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Bekijk ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Amstelhoek vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Amstelhoek? In deze streek zien we allerlei tafeltje dekjes en zorginstanties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. Denk dan aan Kalkoenfilet in jus, worteltjes en aardappelpuree en Lekkerbekje. U kunt kiezen voor keukens met expertise op het gebied van diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en bedrijven die de maaltijd al opgewarmd leveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. Dit is op te warmen als het u treft. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en heeft u niet iemand die hierin uitkomst kan bieden? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm afgeleverd, smullen maar!
 • Hieronder vindt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale partijen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Toko Toko PandanArthur van Schendellaan 361422 LDUithoorn
De Rusthoeve – De PopulierPopulierenstraat 11441 DPPurmerend
Zorgcentrum AelsmeerMolenpad 21431 BZAalsmeer
Keurslagerij BaderZijdelwaardplein 711422 DLUithoorn
Slagerij StronkhorstAmstelplein 751421 SBUithoorn
Restaurant Het HofpleinClematisstraat 161431 SEAalsmeer
Slagerij SteenZijdstraat 111431 EAAalsmeer
BuurtzorgSchouwstraat 121435 KNRijsenhout
Restaurant Voor ElkaerNobelhof 11433 JZKudelstaart
Keurslager KruyswijkOphelialaan 1551431 HDAalsmeer
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Stuur dan een bericht.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Amstelhoek

Een aantal buurthuizen in de omgeving van Amstelhoek bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Sociale wijkrestaurants voeren een assortiment verantwoorde maaltijden als Varkensfiletlapje met vleesjus, gekookte aardappelen, bloemkool, voor de kleine portemonnee. In het restaurant kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Bij sommige eetpunten is het bovendien mogelijk om het assortiment thuis af te leveren. Op de URL www.derondevenen.nl ontdekt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Mogelijk interessant: Diepvriesmaaltijden.

Kerngegevens

Lekkere maaltijden

 • Couscous, kip, mergueze worst
 • Gebonden tomatensoep
 • Rode bieten met een speklap en jus
 • Varkenshaas boontjes schotel
 • Ajam pangang, nasi goreng

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Om wat voor zorg gaat het? Gaat het om kortstondige ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of is er behoefte aan zwaardere ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Check welke manieren van (thuis)zorg beschikbaar zijn. Check WLZ, WMO & zorg vanuit de zorgverzekering. Zoek ook uit wat de gemeente De Ronde Venen kan betekenen met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.derondevenen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger kiezen

  Analyseer de maaltijdservices in Amstelhoek voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Controleer altijd bezorg- en betaalmogelijkheden en de variatie in gerechten. Bekijk of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  De menu’s zult u thuisbezorgd krijgen, doorgaans door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd gebeurt zonder problemen via oven of magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en kies voor ongeveer circa 6 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Standaard kunt u kiezen uit drie smaken: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Het pluspunt van koelvers is super verse leveringen, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers is langer houdbaar, maar beperkt fris en meer zout. Tafeltje dekje is praktisch voor mensen waarbij een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Dit hangt sterk af van het type eten. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €4,70. Dagverse/koelverse maaltijden koopt u voor circa €6,80. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Amstelhoek is er al voor €8,20. Veelal is dit bedrag inclusief bezorging.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers kan de oplossing zijn. Koop daarom snel proefpakketten. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Zo’n maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Zo wordt er een levering ingepland, en de persoonlijke bezorger levert de gerechten aan huis en legt alles netjes uit.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u slechts tijdelijk seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men bestelt altijd de menu’s die u lekker lijken (met de bestellijst, online of telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (geen abonnement).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in december 2021

Eten aan huis bezorgen in Amstelhoek is een service waar velen gebruik van maken. Voor mensen die nog op eigen benen staan geeft dit extra tijd en structuur. Voor bewoners die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het bijna een vereiste. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat mensen fit en vitaal blijven. Met name deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Tegelijkertijd zijn ook de koelverse en diepvriesmaaltijden steeds gezonder. Vol met groenten, goede mineralen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het bereiden van deze vers bereidde maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Amstelhoek: “bezorgen resulteert in veel autonomie in postcodegebied 1427”. Bekijk ook info over Koelverse maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw dieet, allergie of voorkeuren. natriumarm, gemalen, glutenvrij, lactosevrij of juist vloeibaar, eiwitrijk, vegetarisch, veganistisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: gerechten met zo’n 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!