Maaltijdvoorziening Stichtse Vecht

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Stichtse Vecht

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Stichtse Vecht is bedoeld voor alle mensen die i.v.m ouderdom of een lichamelijke beperking geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Stichtse Vecht is er de keuze uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit kunnen zijn; landelijke maaltijdservices als Apetito, of provinciale instellingen die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Middels deze faciliteiten beschikt men altijd over de lekkerste diners zoals Pasta kip madras en/of Ribkarbonade in jus. Via maaltijdvoorzieningen.nl vergelijkt u maaltijdservices en praktische inlichtingen ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Regio-code0294 (+31294)
Postcode3601
Kosten (indicatie)v.a. €5,86
Maaltijd ideeKip kerrie ananas schotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Stichtse Vecht

Een eigen eetpatroon is essentieel voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond recept met genoeg voedingsstoffen mag men niet overslaan. Lukt naar de supermarkt gaan en uw potje klaarmaken niet meer door het feit dat u een jaartje ouder wordt? En moet u met weinig rondkomen? In die situatie kunt u aanspraak doen op een aantal maaltijdregelingen en subsidies. Dit houdt in: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of thuiszorg. Heeft u hulp nodig? We onderscheiden diverse zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Op deze pagina vertellen we wat meer over de belangrijkste vormen: ZVW, WLZ en WMO, en mantelzorg. Eventueel zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Stichtse Vecht.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Stichtse Vecht. Speciaal voor senioren die tegen problemen aanlopen bij het zelf invullen van de huishouding en voor mantelzorgers.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is unieke voor mensen die 24 uur per dag goede zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende bejaarden of senioren met handicaps. Ook is er budget beschikbaar voor het avondeten (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Toediening van eten
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en is er reeds een hoge zorgvraag? Soms wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Meestal gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • toezicht bij eten
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. Vaak kunnen bekenden helpen met naar de supermarkt gaan of een maaltijd opwarmen. In Stichtse Vecht kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Extra handjes in huis
 • Raadpleeg ook eens mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Stichtse Vecht vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Stichtse Vecht? In de buurt van uw postcode zien we talloze tafeltje dekjes en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en gehandicapten. Eten zoals Kippendijstukjes in satésaus, bami goreng en Ribkarbonade in jus. Er zijn instellingen met expertise op het gebied van diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en organisaties die uw maal opgewarmd leveren.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Dan bent u goed af met koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Dit is op te warmen als het u treft. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er niet iemand die voor u klaar staat? Denk dan een na over tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm gebracht, u kunt direct eten.
 • Hieronder treft u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Welzijn Stichtse VechtVondelstraat 513601 EXMaarssen
Zonnehuis ZuiderhofFutenlaan 503645 GEVinkeveen
Uw HuistraiteurRijksstraatweg 423631 ADNieuwersluis
De Buurvrouw UtrechtKovelaarstraat 143582 GPUtrecht
Keurslager van SchaikTroosterlaan 63571 NCUtrecht
Zonnehuis MajellaDorpsstraat 753641 EBMijdrecht
EetwinkelVoorstraat 153633 BBVreeland
Cateringbedrijf het OventjeCommunicatieweg 12B3641 SEMijdrecht
Tympaan-De BaatKerkvaart 23641 EPMijdrecht
Slagerij Bader’sDe Passage 203641 AKMijdrecht
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Stichtse Vecht

Sommige woonzorgcentra in en rondom Stichtse Vecht bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Maatschappelijke wijkrestaurants hebben heerlijke gerechten zoals Omelet champignon in Provencaalse saus, Parijse worteltjes, Aardappelpuree, tegen lage kosten. Hier kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Zo nu en dan is het ook mogelijk om de gerechten thuis af te leveren. Op www.stichtsevecht.nl spot u handige info over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Bezoek de pagina: Tafeltje dekje.

Belangrijke info

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Stichtse Vecht
 • (Regio) nummer: 0294 (+31294)
 • Postcode: 3601
 • Lokale wijk: Maarssen

Voorbeeld maaltijden

 • Parijse worteltjes
 • Kersenpannenkoek
 • Gepaneerde varkensschnitzel
 • Andijviestamppot, speklapje
 • Zalmfilet in roomsaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Wat heeft u precies nodig? Spreken we over lichte ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of hebben we te maken met ingrijpendere ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Vergelijk welke vormen van zorg een optie zijn. Vergelijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Achterhaal ook wat de gemeente Stichtse Vecht doet ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.stichtsevecht.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice bepalen

  Analyseer de maaltijdservices in Stichtse Vecht voor ouderen en selecteer de relevantste. Let goed op de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en hoe groot het aanbod is. U kunt uitzoeken of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  De maaltijden zult u thuisbezorgd krijgen, tegenwoordig door een lokale bezorger, op een vast moment. Het opwarmen van de maaltijden kan simpelweg door middel van oven of magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en kies voor een opwarmtijd van circa 5 – 6 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 keuzes: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Koelvers biedt super verse leveringen, echter de houdbaarheid is beperkt. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, echter verminderd fris en gezond. Tafeltje dekje biedt uitkomst in het geval dat zelf opwarmen niet lukt.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Deze kosten hebben met name te maken met de specificaties van de gerechten. Diepvriesmaaltijden kan u al bestellen vanaf €4,30. Dagverse/koelverse maaltijden vindt u al vanaf €6,00. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Stichtse Vecht is er al voor €8,70. Normaliter wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Proberen? Kies eens zo’n proefpakket. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale chauffeur brengt het eten bij hen thuis en verstrekt benodigde info.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men kiest wekelijks zelf de gerechten (telefonisch, online of met de bestellijst). U houdt de regie in eigen handen (zonder abonnement).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Stichtse Vecht is ontzettend handig. Voor bewoners die zelfstandig kunnen koken verschaft dit meer tijd en routine. Voor inwoners die hier meer moeite mee hebben is het soms de enige oplossing. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat senioren voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. In het bijzonder de dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Tegelijkertijd zijn ook de diepvries + koelverse menu’s enorm verbeterd. Tegenwoordig met veel groenten, goede vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het bereiden van deze heerlijke maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Stichtse Vecht: “bezorgen resulteert in veel voordelen in postcodegebied 3633”. Ga door naar: Maaltijdservice.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eigen voedingspatroon. gemalen, glutenvrij, lactosevrij, zoutarm en niet te vergeten koolhydraatarm, vegetarisch, veganistisch, vloeibaar: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: gerechten met maximaal < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente