Maaltijdvoorziening Woerden

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Woerden

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Woerden wordt veel gebruikt door alle hulpbehoevenden die vanwege leeftijd of ernstige beperkingen niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. Binnen de gemeente Woerden kan men kiezen uit steeds meer maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn landelijke bezorgservices zoals Vers aan Tafel, of thuiszorg services die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Dankzij deze unieke aanbieders kan iedereen weer genieten van gezonde recepten als Groentensoep en/of Kipgehaktballetjes in jus met stamppot prei. Onderstaand vindt men organisaties en waardevolle inlichtingen ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteWoerden
Regio-code0348 (+31348)
Postcode3447
Kosten (indicatie)v.a. €5,92
Smaakvolle maaltijdBoe­ren­kool­stoof met ei

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Woerden

Een juist eetpatroon is onmisbaar voor een vitaal lichaam. Een gezond gerecht met genoeg mineralen moet dan ook het streven zijn. Kan het doen van boodschappen en uw potje klaarmaken niet langer zelfstandig wegens gezondheidsproblemen? En heeft u laag inkomen? In dat geval bestaan er interessante maaltijdregelingen en subsidies. Denk dan aan: goedkope maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of wijkverpleging. Heeft u hulp nodig? Er zijn meerdere wetten en regelingen (subsidie). Daarom vertellen we wat meer over de belangrijkste vormen: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en de mantelzorg. Mogelijk kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand in de gemeente Woerden.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Woerden. Te gebruiken door bejaarden die moeite hebben met het zelfstandig thuiswonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Een boodschappen-buddy
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor mensen die 24 uur per dag goede zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende ouderen en bejaarden met een beperking. De wet biedt ook hulp bij de maaltijd (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Soms wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Dikwijls ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • toezicht bij eten
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. In sommige gevallen kan een familielid of vriend ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd koken. In Woerden staan ook vrijwilligers klaar als aanvulling op de mantelzorg.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Meer ondersteuning in huis
 • Voor meer info zie ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Woerden vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Woerden? In deze streek bestaat er de keuze uit velerlei organisaties en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. Eten zoals Tagliatelle, scampi’s, gegrilde groenten in tomatensaus of Spitskoolschotel met cashewnoten en aardappelpuree met tuinkruiden. U kunt kiezen voor bedrijven gespecialiseerd in koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en organisaties die het eten warm aan huis brengen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. U zet het in de magnetron als het u treft. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en kent u niemand die hiermee kan helpen? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Het menu wordt warm afgeleverd, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand bieden wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij GroeneveldTournoysveld 1053443 ESWoerden
Keurslager PottSmaragdplein 2233523 EHUtrecht
De RijnhovenTouwslagerslaan 13454 GVDe Meern
Tafeltje DekjeNieuwendijk 753443 BJWoerden
Keurslager van KesterenKruisstraat 33441 BWWoerden
Slagerij van VuurenTwijnstraat 523511 ZMUtrecht
BuurtzorgKerkweg 43465 JJDriebruggen
Slagerij van SchipBalijelaan 163521 GRUtrecht
Stichting U CentraalPieterskerkhof 163512 JRUtrecht
GazaDorpsstraat 703481 ENHarmelen
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Stuur dan een bericht.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Woerden

Sommige zorghuizen in de omgeving van Woerden bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Dergelijke wijkrestaurants bieden de lekkerste maaltijden als Gebakken kibbeling met vegetarische jus, aardappelpuree, broccoli, voor lage prijzen. Daar kunt u natuurlijk ook een praatje maken. In sommige seniorenrestaurants is het tevens mogelijk om de menu’s af te halen of te laten bezorgen. Aan de hand van www.woerden.nl bekijkt u handige info over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Bekijk ook info over Uitgekookt.

Gegevens

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Woerden
 • Regionummer: 0348 (+31348)
 • Hoofdpostcode: 3447
 • Veel gezochte wijk: Woerden-Midden

Lekkere maaltijden

 • Kippenvlees in kerriesaus
 • Aspergesoep met zalm
 • Lamsvlees in rozemarijnsaus
 • Varkensvlees in saus
 • Procureurlapje met groenten

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Wat voor soort zorg is er nodig? Spreekt met van beperkte zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of hebben we te maken met ingrijpendere ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Een subsidie regelen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Kijk naar welke zorgvormen mogelijk zijn. Kijk naar WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat de gemeente Woerden verzorgt ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.woerden.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitkiezen

  Ontdek de maaltijdservices in Woerden voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Analyseer punten als bestelopties, betaalopties, klantenservice en het wisselende aanbod. Bekijk of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  Uw maaltijden zullen thuis geleverd worden, doorgaans door een lokale bezorger, op een vast moment. Het eten opwarmen kan moeiteloos in de magnetron, oven of in de pan. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, draai uw magnetron op 500 watt en verhit de maaltijd in circa 8 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

U heeft eigenlijk 3 keuzes: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers of koelvers. Koelvers biedt dagverse bereiding, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, echter verminderd fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is makkelijk voor mensen waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met het type maaltijd. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €4,00. Koelverse/dagverse maaltijden zijn er al vanaf €6,80. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Woerden bieden sommige aanbieders aan voor €7,20. In de regel is dit inclusief bezorgkosten.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers is mogelijk de oplossing. Bestel veilig en snel het proefpakket. Vul het formulier in. Zo’n maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de lokale chauffeur levert de gerechten aan huis en verstrekt benodigde info.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u gedurende een paar weken/maanden opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men selecteert altijd zelf de gerechten (telefonisch, met de bestellijst of online). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Woerden is zeer populair. Voor mensen die nog wel zelfstandig kunnen koken geeft dit meer rust en routine. Voor bewoners die hier meer moeite mee hebben is het vrijwel onmisbaar. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat hulpbehoevenden voldoende voeding binnenkrijgen. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Goed om te noemen: ook zijn de koelverse- en diepvriesgerechten enorm vooruitgegaan. Altijd met voldoende groente, noodzakelijke vitaminen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het opwarmen van deze complete maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Woerden: “bezorgen verschaft veel voordelen in postcodegebied 3440, 3441, 3442, 3443, 3444, 3445, 3446, 3447, 3448, 3449”. Lees verder over Maaltijdhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw dieet, allergie of voorkeuren. lactosevrij, glutenvrij, zoutarm, gemalen en ook eiwitrijk, vloeibaar, vegetarisch, veganistisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: voedsel met zo’n 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente