Maaltijdvoorziening Abcoude

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Abcoude

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Abcoude is ideaal voor alle mensen die i.v.m leeftijd of een lichamelijke beperking niet zelfstandig kunnen koken. Voor de gemeente De Ronde Venen is er de keuze uit diverse maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Denk dan aan bedrijven met landelijke dekking als Apetito, of thuiszorg tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. D.m.v. deze aanbieders heeft iedereen toegang tot lekkere gerechten als Vegetarische roerbakstukjes en Schelvis in Dijon-mosterdsaus. Via onze service vindt u eetpunten en belangrijke details omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Regio-code0294 (+31294)
Postcode1391
Kosten (indicatie)v.a. €5,16
Recept tipVarkens-groenteschotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2021

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Abcoude

Een gebalanceerd voedingsvoorschrift is noodzakelijk voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam diner bomvol voedingsstoffen is daarom ook de basis. Kan een supermarkt bezoeken en uw potje klaarmaken niet 100% veilig meer als gevolg van ouderdom? En beschikt u over onvoldoende geld? Daarvoor zijn er verschillende subsidies en maaltijdregelingen. Concreet: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, samen eten in een wijkgebouw, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe maak ik hier aanspraak op? Hiervoor zijn er verscheidene maaltijdsubsidies en wetten. In deze paragraaf vertellen we wat meer over de beste regelingen: Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en de mantelzorg. Wellicht kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand in de gemeente De Ronde Venen.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt beheerd door de gemeente De Ronde Venen. Uniek voor ouderen die problemen ervaren bij het zelf runnen van een huishouden en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Boodschappenhulp
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor inwoners die continu professionele zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: ouderen met dementie en bejaarden met een beperking. Er is ruimte voor ondersteuning bij de maaltijd (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Dikwijls gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. In sommige situaties kan een partner ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of samen eten. In Abcoude kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Individuele zorg
 • Zie ook Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Abcoude vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Abcoude? In deze streek zien we een aantal services en zorginstellingen die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en invaliden. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Gehaktbal, satésaus, sperziebonen, geb, aardappelen en Groentesoep. U kunt kiezen voor bezorgdiensten die zich vooral richten op koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die u zelf moet opwarmen, en services die de gerechten opgewarmd bezorgen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. U zet het in de magnetron als het u treft. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en is er geen mantelzorger die hierbij een rol kan spelen? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm bezorgd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hierna vindt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale organisaties, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR MaaltijdserviceMr. Kooimancentrum 191383 EDWeesp
Restaurant VivantoLange Heul 321403 NLBussum
Keurslagerij PouwHoogstraat 211391 BRAbcoude
Restaurant De HogeweykHeemraadweg 11382 GVWeesp
Restaurant OversingelHugo de Grootlaan 301381 DEWeesp
Amaris – FlorisbergKocherplantsoen 11399 VWMuiderberg
Amaris – De KuyerJozef Israelslaan 21394 EKNederhorst den Berg
Restaurant De WarandeMezenlaan 191403 BRBussum
Restaurant GodelindeJozef Israëlslaan 11401 CMBussum
SPAR van den BoschDorpsstraat 251399 GTMuiderberg
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Abcoude

Verscheidene zorghuizen in de streek Abcoude bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een laagdrempelig buurtrestaurant. Lokale wijkrestaurants hebben heerlijke maaltijden als Vegetarische balletjes hoy sin, Thaise groentecurry, Nasi goreng, voor scherpe prijzen. Bij dit ontmoetingspunt kan gegeten en gepraat worden met elkaar. In sommige seniorenrestaurants is het tevens mogelijk om het aanbod thuis af te leveren. Via www.derondevenen.nl checkt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Wellicht relevant: Subsidie.

Stats & Facts

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: De Ronde Venen
 • Regionummer: 0294 (+31294)
 • Postcodegebied: 1391
 • Veel gezochte wijk: Mijdrecht

Lekkere maaltijden

 • Linzensoep met bleekselderij
 • Kipfilet in roomsaus
 • Stamppot Boerenkool met rookworst
 • Nasi goreng, quorn, satésaus
 • Aardappelrösti

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat is het precieze probleem? Gaat u voor beperkte ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of betreft het ingrijpendere zorg als wijkverpleging?

 2. Een subsidie regelen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Bekijk welke zorgvormen tot de opties behoren. Vergelijk WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Check ook wat de gemeente De Ronde Venen aanbiedt ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.derondevenen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice kiezen

  Analyseer de maaltijdservices in Abcoude voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Analyseer punten als de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en type maaltijden. Zoek uit of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw bestellingen zult u thuisbezorgd krijgen, vaak door uw eigen bezorger. Het opwarmen van de maaltijden kan moeiteloos in de magnetron, oven of in de pan. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en stel ‘m in op ongeveer 5 – 6 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

U heeft eigenlijk drie alternatieven: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers en vriesvers. Het pluspunt van koelvers is 100% verse ingrediënten, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter verminderd fris en smaakvol. Tafeltje dekje is ideaal voor mensen waarbij zelf opwarmen niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De kosten zijn afhankelijk van de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €3,90. Koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €7,30. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Abcoude is beschikbaar vanaf €8,70. Doorgaans is dit inclusief bezorging.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan uitkomst bieden. Kies daarom direct voor proef bestellingen (pakketten). Vul het formulier in. Een (online) maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen voor nadere toelichting. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de lokale bezorger levert de gerechten aan huis en neemt de laatste zaken door.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor beperkte tijd een bezorgservice voor maaltijden? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men selecteert wekelijks zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, met de bestellijst & online). U bent dus volledig flexibel (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in september 2021

Eten aan huis bezorgen in Abcoude is een service waar velen gebruik van maken. Voor inwoners die zelfstandig kunnen koken faciliteert dit extra tijd en comfort. Voor cliënten die niet meer naar de winkel kunnen is het haast een “must”. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat bejaarden fit en vitaal blijven. Bovenal de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Eveneens zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden met sprongen vooruit gegaan. Tegenwoordig met veel groenten, noodzakelijke mineralen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het klaarmaken van deze verse maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Abcoude: “bezorgen verschaft veel vrijheid in postcodegebied 1390, 1391”. Lees verder over Boodschappenhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eigen voedingspatroon. natriumarm, lactosevrij, gemalen, zoutarm of wellicht veganistisch, vegetarisch, vloeibaar, koolhydraatarm: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: gerechten met niet meer dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!