Maaltijdvoorziening de Hoef

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje de Hoef

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in de Hoef is bedoeld voor alle senioren die mede door leeftijd of door een lichamelijke beperking geen boodschappen kunnen doen. In de gemeente De Ronde Venen kunt u kiezen uit allerlei maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om landelijke maaltijdservices als Mealhero, of regionale services die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Via zulk soort voorzieningen is iedereen verzekerd van de lekkerste gerechten als Pastaschotel met spinazie en Kipragout champignons. Op deze website vergelijkt men eet-bedrijven en bruikbare info betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Regio-code0297 (+31297)
Postcode1426
Kosten (indicatie)v.a. €5,25
Smaakvolle maaltijdRunderhachee met rode kool

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2021

Subsidie op maaltijden aan huis in de Hoef

Een speciaal eetpatroon is belangrijk voor een vitaal lichaam. Een voedzaam recept vol mineralen draagt hier zeker aan bij. Kan het boodschappen inkopen en het bereiden van een maaltijd niet meer op eigen houtje ter wille van het feit dat u een jaartje ouder wordt? Of heeft u een relatief laag inkomen? In dat geval kunt u aanspraak doen op belangrijke maaltijdregelingen / subsidies. Vaak komt dat neer op: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp via zorghuizen. Waar heb ik recht op? U kunt een beroep doen op diverse (lokale) regelingen en subsidies. In dit hoofdstuk verwerken we de belangrijkste vormen: Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en eigen mantelzorg. Soms heeft u ook recht op bijzondere bijstand bij de gemeente De Ronde Venen.

WMO 2021

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente De Ronde Venen. Te gebruiken door bewoners die hulpvragen hebben bij het zelf invullen van de huishouding en voor mantelzorgers.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op ouderen die de hele dag zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: senioren met dementie en senioren met een handicap. Ook is er budget beschikbaar voor voeding (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Moment voor samen eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Vaak gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. Vaak kan familie helpen met een supermarkt bezoeken of een maaltijd brengen. In de Hoef zijn er ook vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Individuele zorg
 • Zie ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice de Hoef vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in de Hoef? In deze plaats zien we talloze bezorgservices en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en invaliden. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Varkenshaasoester met vleesjus, aardappelpuree, gemengde groenten en Pasta Venetia. U kunt kiezen voor maaltijdservices met een ruim aanbod koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en bedrijven die uw avondmaaltijd warm brengen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Deze kunt u opwarmen zodra het u uitkomt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er niemand die u ondersteunt? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw eten wordt opgewarmd geleverd, smullen maar!
 • Hieronder vindt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Toko Toko PandanArthur van Schendellaan 361422 LDUithoorn
De Rusthoeve – De PopulierPopulierenstraat 11441 DPPurmerend
Zorgcentrum AelsmeerMolenpad 21431 BZAalsmeer
Keurslagerij BaderZijdelwaardplein 711422 DLUithoorn
Slagerij StronkhorstAmstelplein 751421 SBUithoorn
Restaurant Het HofpleinClematisstraat 161431 SEAalsmeer
Slagerij SteenZijdstraat 111431 EAAalsmeer
BuurtzorgSchouwstraat 121435 KNRijsenhout
Restaurant Voor ElkaerNobelhof 11433 JZKudelstaart
Keurslager KruyswijkOphelialaan 1551431 HDAalsmeer
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in de Hoef

Een deel van de bejaardentehuizen in de omgeving van de Hoef bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Maatschappelijke wijkrestaurants voeren een assortiment gezonde maaltijden zoals Gebakken zalmfilet met citroen-botersaus, botergroenten en gekookte aardappelen, voor de kleine portemonnee. In zo’n omgeving is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Bij sommige eetpunten is het mogelijk om de menu’s af te halen of te laten bezorgen. Op de URL www.derondevenen.nl vindt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants die er zijn. Mogelijk interessant: Koelverse maaltijden.

Informatie

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: De Ronde Venen
 • (Regio) nummer: 0297 (+31297)
 • Hoofdpostcode: 1426
 • Veel gezochte wijk: Mijdrecht

Maaltijd suggesties

 • Spaghetti, tonijn, kappertjes
 • Gebonden mosterdsoep
 • Rode bieten met een speklap en jus
 • Eendenvlees in zoetzure saus
 • Ajam pangang, nasi goreng

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Betreft het beperkte ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of spreken we over ingrijpendere zorg als hulp bij toedienen?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is de zorgvraag bekend? Zoek uit welke zorgvormen tot de opties behoren. Check WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Zoek ook uit wat de gemeente De Ronde Venen doet betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.derondevenen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice selecteren

  Vergelijk de maaltijdservices in de Hoef voor ouderen en start met bestellen. Analyseer punten als de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en type maaltijden. U kunt uitzoeken of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  Uw gerechten kunnen bij u thuisbezorgd worden, gebruikelijk op een vast moment, door een vaste bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan doorgaans in de magnetron, oven of in de pan. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, draai uw magnetron op 500 watt en stel de tijd in op zo’n 7 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

In de basis zijn er drie keuzes: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en vriesvers. De meerwaarde van koelvers is 100% verse ingrediënten, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Vriesvers is langer houdbaar, maar beperkt fris en smaakvol. Tafeltje dekje is perfect voor ouderen waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van de eigenschappen van de maaltijden. Diepvriesmaaltijden zijn beschikbaar vanaf €3,90. Koelverse gerechten bieden sommige aanbieders aan voor €5,70. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in de Hoef kan u al bestellen vanaf €8,00. Normaal is dit inclusief bezorging.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Probeer het uit met zo’n proefbestelling (pakket). Vul de benodigde gegevens in. De senioren-maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale bezorger brengt het eten bij hen thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u voor 1 of 2 weken magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men kiest steeds de menu’s die u lekker lijken (online, telefonisch en met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in december 2021

Eten aan huis bezorgen in de Hoef is een ware uitkomst. Voor inwoners die zelfstandig kunnen koken biedt dit meer vrije tijd en gemak. Voor senioren die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het iets noodzakelijks. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die geven dat ouderen voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Bovendien zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten in kwaliteit gestegen. Doorgaans meer dan 200 gram groente, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het klaarmaken van deze uitstekende maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden de Hoef: “bezorgen resulteert in veel voordelen in postcodegebied 1426”. Wellicht relevant: Maaltijdservice.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eetpatroon. glutenvrij, zoutarm, natriumarm, gemalen of vloeibaar, eiwitrijk, veganistisch, koolhydraatarm: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: diners met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!