Maaltijdvoorziening Oudewater

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Oudewater

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Oudewater is ideaal voor alle senioren die vanwege leeftijd of een belemmering niet in de keuken kunnen staan. Binnen de gemeente Oudewater kan men kiezen uit veel maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Bijvoorbeeld de bekende landelijke leveranciers als Maaltijdservice.nl, of regionale instellingen die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Door gebruik te maken van deze betrouwbare instellingen heeft iedereen toegang tot heerlijke menu’s zoals Doperwtenpuree of Omelet in saus. Via maaltijdvoorzieningen.nl bekijkt men aanbieders en essentiële inlichtingen omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteOudewater
Regio-code0348 (+31348)
Postcode3421
Kosten (indicatie)v.a. €5,82
Recept tipVolkoren macaronischotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2023

Subsidie op maaltijden aan huis in Oudewater

Een uitgekiend eetpatroon is cruciaal voor uw vitaliteit. Een voedzaam recept bomvol groenten is dan ook een belangrijke factor. Gaat het boodschappen inkopen en lekker kokkerellen niet meer ten gevolge van fysieke ongemakken? En beschikt u over onvoldoende geld? Als antwoord daarop kunt u een beroep doen op een aantal maaltijdregelingen / subsidies. Die faciliteren maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe kan ik dit regelen? U kunt een beroep doen op diverse maaltijdsubsidies en wetten. Hieronder vertellen we wat meer over de meest toegepaste wetten: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en eigen mantelzorg. In sommige gevallen kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand bij de gemeente Oudewater.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Oudewater. Ontwikkeld voor bejaarden die problemen ondervinden bij het zelf runnen van een huishouden en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor mensen die 24/7 intensieve zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende mensen of hulpbehoevenden met een lichamelijke handicap. Ook is er budget beschikbaar voor de avondmaaltijd (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en is er reeds een hoge zorgvraag? Misschien wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Doorgaans gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • hulp bij toediening
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. Vaak kan familie ondersteunen bij kleine boodschappen doen of het bereiden van een maaltijd. In Oudewater zijn er ook vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Voor meer info zie ook Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Oudewater vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Oudewater? In de regio kunt u kiezen uit verscheidene keukens en vrijwilligers die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en invaliden. Bijvoorbeeld Maaltijdpoffertjes en Kip in mozzarella kaassaus, groentemix en penne pasta. U kunt kiezen uit instellingen die zich focussen op vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en aanbieders die de menu’s opgewarmd brengen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Probeer dan eerst eens vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron als het u gelegen komt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en kent u niemand die u hierbij hulp kan bieden? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw avondmaal wordt warm gebracht, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder bieden wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale organisaties, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij UlteeLeeuweringerstraat 343421 ACOudewater
BuurtzorgParelduiker 133435 EPNieuwegein
Aanschuifdiner De WulverhorstPrins Bernhardstraat 23421 JDOudewater
Rijnhoven – AntoniushofAntoniushof 13417 JLMontfoort
Stichting WelzijnsondersteuningKasteelplein 53417 JGMontfoort
Petra’s maaltijdserviceLeisteenoever 13433 DDNieuwegein
ZorgSpectrum locatie De Geinsche HofVuurscheschans 753432 TXNieuwegein
ZorgSpectrum locatie VreeswijkLekboulevard 103434 GLNieuwegein
Keurslager de GraafHoogzandveld 123434 EENieuwegein
Vitras – Santé PartnersZoutkamperschans 3-63432 TZNieuwegein
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Oudewater

Sommige bejaardentehuizen in de streek Oudewater bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants hebben een aanbod gezonde menu’s als Kiprollade tutti frutti met kruidenjus, witte rijst, spinazie, tegen een aantrekkelijke prijs. In het restaurant is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Bij sommige restaurants is het tevens mogelijk om de specialiteiten thuis te laten bezorgen. Aan de hand van www.oudewater.nl vindt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants in uw gemeente. Wellicht relevant: Proefpakket.

Feiten

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Oudewater
 • Netnummer: 0348 (+31348)
 • Centrale postcode: 3421
 • Populaire wijk: Hekendorp

Smaakvolle maaltijden

 • Kip kerrie ananas schotel
 • Lekkerbekje
 • Pasta/tonijnschotel
 • Doperwtensoep
 • Gebakken krieltjes

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Welke vorm van zorg is gewenst? Spreekt met van kortstondige zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of betreft het permanente zorg als hulp bij toedienen?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Zoek uit welke types zorg tot de opties behoren. Informeer over WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Achterhaal ook wat de gemeente Oudewater faciliteert rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.oudewater.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst zoeken

  Ontdek de maaltijdservices in Oudewater voor ouderen en zoek de beste uit. Let vooral op bestelopties, betaalopties, klantenservice en type maaltijden. U kunt uitzoeken of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  De maaltijden kunt u thuis verwachten, steeds vaker op een vast moment, door een vaste bezorger. Het opwarmen van de maaltijden kan doorgaans in vrijwel elke magnetron. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en verwarm het gerecht zo’n 6 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 keuzes: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Het handige van koelvers is de meest verse ingrediënten, maar een beperkte houdbaarheid. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar minder vers en vaak zouter. Tafeltje dekje is praktisch op het moment dat een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het soort eten. Vriesverse maaltijden bestelt u vanaf €5,10. Koelverse maaltijden zijn er al voor €7,60. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Oudewater is er al voor €7,10. In algemene zin zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers zorgt voor meer vrijheid. De dienst zelf proberen kan met proef bestellingen (pakketten). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Een ouderen-maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om de aanvraag te bespreken. Zo wordt er een levering ingepland, de lokale bezorger bezorgt de maaltijden thuis en legt alles netjes uit.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u voor 1 of 2 weken opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men bestelt steeds zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, online en met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (geen verplichtingen).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in juni 2023

Eten aan huis bezorgen in Oudewater is ontzettend handig. Voor cliënten die zelfstandig kunnen koken levert dit meer rust en voordeel. Voor bejaarden die niet meer op eigen benen staan is het bijna een vereiste. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat mensen voldoende voeding binnenkrijgen. Met name deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Bovendien zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden met sprongen vooruit gegaan. Vaak met 250 gram + groente, belangrijke bouwstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het bereiden van deze smaakvolle maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Oudewater: “bezorgen houdt in: veel voordelen in postcodegebied 3420, 3421”. Bekijk ook info over Thuiszorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. natriumarm, zoutarm, gemalen, lactosevrij of eiwitrijk, veganistisch, vegetarisch, vloeibaar: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: voedsel met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente