Maaltijdvoorziening Utrecht

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Utrecht

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Utrecht is men name interessant voor alle ouderen die mede door leeftijd of door een lichamelijke beperking niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. In de gemeente Utrecht zijn er allerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. We spreken dan over landelijk actieve bedrijven zoals Vers aan Tafel, of lokale tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Middels deze instellingen is iedereen verzekerd van de lekkerste recepten zoals Gehakt in kappertjessaus of Lamsbout in honingsaus, witlof ham/kaas, krieltjes, peterselie. Op deze website vindt men de verschillende services en nuttige informatie over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteUtrecht
Regio-code030 (+3130)
Postcode3521
Kosten (indicatie)v.a. €5,87
Recept tipGroentesoep met balletjes

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Utrecht

Een juist voedingsvoorschrift is nodig voor een vitaal lichaam. Een gezonde maaltijd bomvol mineralen is dan ook essentieel. Gaat boodschappen kopen en koken niet eigenhandig ten gevolge van leeftijd en/of handicap? Of heeft u weinig financiële middelen? In die situatie onderscheiden we prima maaltijdregelingen en subsidies. Vaak komt dat neer op: goedkope maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Heeft u hulp nodig? Hiervoor zijn er verschillende subsidievormen en zorgwetten. Hieronder benaderen we de populairste vormen: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en persoonlijke mantelzorg. Mogelijkerwijs is er ook speciale bijzondere bijstand in de gemeente Utrecht.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) gaat uit vanuit de gemeente Utrecht. Speciaal voor mensen die problemen ervaren bij het op eigen benen thuis wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor mensen die permanent extra zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: ouderen met dementie of mensen met een lichamelijke handicap. Deze wet is er ook voor hulp bij de maaltijd (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Moment voor samen eten
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. In de regel loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • toezicht bij eten
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. Vaak kan een partner helpen met boodschappen doen of helpen bij het eten. In Utrecht kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Extra handjes in huis
 • Bekijk ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Utrecht vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Utrecht? In de buurt van uw postcode vinden we verschillende bedrijven en zorginstellingen die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt denken aan gerechten als Gebakken zalmfilet met Normandische saus, Bladspinazie, Aardappelpuree met bieslook en Spaghetti Napoli. U kunt kiezen uit bedrijven die zich vooral richten op koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en leveranciers die het diner opgewarmd leveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Probeer dan eerst eens diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron wanneer u dat schikt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en kent u geen mantelzorger die u daarbij wil / kan ondersteunen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt opgewarmd geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Hierna bieden wij een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij van SchipBalijelaan 163521 GRUtrecht
Restaurant Careyn RosendaelIndusdreef 53564 GVUtrecht
Keurslager PottSmaragdplein 2233523 EHUtrecht
Stichting U CentraalPieterskerkhof 163512 JRUtrecht
Slagerij van VuurenTwijnstraat 523511 ZMUtrecht
De Reiger CateringJagerskade 13-153552 TLUtrecht
AxionContinu – TolsteegSaffierlaan 103523 RCUtrecht
BuurtzorgAmazonedreef 47B3563 CAUtrecht
Sakarya ThuiszorgVechtensteinlaan 16 N3555 XSUtrecht
Zuwe ZorgMaarssenbroeksedijk 43542 DNUtrecht
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Stuur dan een bericht.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Utrecht

Een aantal buurthuizen in de omgeving van Utrecht bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Regionale wijkrestaurants bieden ambachtelijke gerechten zoals Visschotel met wortel en gebakken aardappel, voor lage prijzen. Bij dit ontmoetingspunt kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Af en toe bieden ze ook de optie de specialiteiten te laten bezorgen. Aan de hand van www.utrecht.nl spot u details aangaande de seniorenrestaurants in uw gemeente. Klik verder naar Kant en klaar maaltijden.

Informatie

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Utrecht
 • (Regio) nummer: 030 (+3130)
 • Postcode: 3521
 • Populaire wijk: West

Potentiële maaltijden

 • Kipvink in jus
 • Spinazie à la crème met champignons
 • Vier-groentenstamppot
 • Groentesoep
 • Groenteschotel

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Om wat voor zorg gaat het? Gaat u voor eenvoudige ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of betreft het permanente ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Check de verschillende soorten zorg die geschikt zijn. Informeer over Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ & WMO. Bekijk ook wat uw gemeente Utrecht verzorgt rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.utrecht.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger selecteren

  Vergelijk de maaltijdservices in Utrecht voor ouderen en selecteer de relevantste. Houd met name rekening met de manier waarop u kunt bestellen en betalen en eventuele diëten. Vraag of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  De menu’s worden aan huis bezorgd, altijd door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd gebeurt zonder problemen door middel van oven of magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en stel de tijd in op zo’n 7 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In beginsel spreken we over 3 keuzes: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Waarom kiezen voor koelvers? Om 100% verse ingrediënten, maar een beperkte houdbaarheid. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter minder fris en lekker. Tafeltje dekje is handig op het moment dat een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden zijn er al voor €4,70. Voedzame koelverse maaltijden vindt u al vanaf €7,50. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Utrecht kunt u al aanvragen voor €8,70. Normaliter is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Proberen? Kies eens het proefpakket. Vul de benodigde gegevens in. Zo’n maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale bezorger levert de gerechten aan huis en verstrekt benodigde info.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk een service voor thuismaaltijden? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men selecteert wekelijks zelf de lekkerste maaltijden (met de bestellijst, telefonisch & online). U houdt de regie in eigen handen (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Utrecht heeft veel voordelen. Voor cliënten die nog wel zelf hun potje kunnen koken levert dit meer vrije tijd en gemak. Voor senioren die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het haast een “must”. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat hulpbehoevenden kwiek en energiek blijven. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Daarnaast zijn ook koelverse en diepvriesmaaltijden in kwaliteit gestegen. Doorgaans meer dan 200 gram groente, belangrijke bouwstoffen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het bereiden van deze verse maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Utrecht: “bezorgen geeft veel vrijheid in postcodegebied 3451, 3500, 3501, 3502, 3503, 3504, 3505, 3506, 3507, 3508, 3509, 3511, 3512, 3513, 3514, 3515, 3521, 3522, 3523, 3524, 3525, 3526, 3527, 3528, 3531, 3532, 3533, 3534, 3540, 3541, 3542, 3543, 3544, 3545, 3546, 3551, 3552, 3553, 3554, 3555, 3561, 3562, 3563, 3564, 3565, 3566, 3571, 3572, 3573, 3581, 3582, 3583, 3584, 3585, 3737”. Ga door naar: Koelverse maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eetpatroon. glutenvrij, lactosevrij, gemalen, natriumarm of wellicht vegetarisch, eiwitrijk, veganistisch, koolhydraatarm: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: menu’s met zo’n < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente