Maaltijdvoorziening Waverveen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Waverveen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Waverveen is aantrekkelijk voor alle inwoners die door ouderdom of een belemmering niet zelfstandig kunnen koken. In de gemeente De Ronde Venen kunt u kiezen uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Denk dan aan landelijke bezorgservices zoals Vers aan Tafel, of gespecialiseerde bedrijven die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Met behulp van deze organisaties is iedereen verzekerd van de lekkerste diners als Slavink met champignonroomsaus, sperziebonen en gele rijst en/of Gegrilde kippenpoot. Op dit portaal doorzoekt u organisaties en waardevolle kennis omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Regio-code0297 (+31297)
Postcode3646
Kosten (indicatie)v.a. €6,59
Geschikte maaltijdRibkarbonade in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2021

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Waverveen

Een speciaal voedingspatroon is onmisbaar voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond diner met genoeg groenten moet dan ook het streven zijn. Wil een bezoekje aan de winkel en koken niet meer vanwege ouderdom? En is uw budget niet toereikend? In die situatie kunt u een beroep doen op prima maaltijdregelingen en subsidies. Die faciliteren een vaste korting op maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp via zorghuizen. Hoe kan ik dit regelen? U kunt een beroep doen op verscheidene zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In deze paragraaf gaan we dieper in op de beste regelingen: WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, als ook mantelzorg. Soms kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand via de gemeente De Ronde Venen.

WMO 2021

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente De Ronde Venen. Ontwikkeld voor bewoners die moeite hebben met alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en voor mantelzorgers.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op inwoners die de hele dag door zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: mensen met dementie of inwoners met een fysiek ongemak. Er zijn ook maatregelen te nemen voor voeding (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Iemand die het eten toedient
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Soms wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Gewoonlijk gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. In sommige gevallen kan iemand uit de sociale omgeving helpen met naar de supermarkt gaan of helpen met eten en drinken. In Waverveen kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Individuele zorg
 • Zie ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Waverveen vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Waverveen? In deze streek vinden we verscheidene services en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en gehandicapten. Denk dan aan Kalkoenfilet met satésaus, gado gado en witte rijst en Stamppot zuurkool. U kunt kiezen uit bedrijven met expertise op het gebied van diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en instellingen die uw avondmaaltijd opgewarmd bezorgen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen wanneer u dat uitkomt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Is dit erg lastig voor u, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die hierbij een rol kan spelen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw maaltijd wordt warm aan huis geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder bekijkt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Zonnehuis ZuiderhofFutenlaan 503645 GEVinkeveen
Huize Het OostenRubenslaan 13723 BMBilthoven
Restaurant Stichting WarandePostbus 1853700 ADZeist
Cateringbedrijf het OventjeCommunicatieweg 12B3641 SEMijdrecht
Tympaan-De BaatKerkvaart 23641 EPMijdrecht
Vitras – Santé PartnersBergweg 13701 JJZeist
ZonneburgWoudenbergseweg 73701 BAZeist
Keurslagerij van SchiePlanetenbaan 73721 KABilthoven
BuurtzorgSophialaan 25 S3708 HBZeist
Charim – De LooborchWoudenbergseweg 423701 BCZeist
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Neem dan contact met ons op.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Waverveen

Een aantal buurthuizen in de gemeente Waverveen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants verstrekken verantwoorde menu’s zoals Kip-groenteschotel, voor enkele euro’s. Daar is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Zo nu en dan bieden ze ook de optie de maaltijden te laten bezorgen. Middels www.derondevenen.nl treft u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Wellicht relevant: Mealhero.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: De Ronde Venen
 • (Regio) nummer: 0297 (+31297)
 • Postcodegebied: 3646
 • Lokale wijk: Mijdrecht

Lekkere maaltijden

 • Spinaziestamppot, omelet
 • Kipfilet in saus
 • Andijviestamppot, speklapje
 • Bami goreng met kipsaté
 • Eieromelet in kaassaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Wat is het precieze probleem? Gaat u voor lichte ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of is er behoefte aan permanente ondersteuning als thuiszorg?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Vergelijk welke manieren van (thuis)zorg beschikbaar zijn. Doorzoek Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Ontdek ook wat de gemeente De Ronde Venen kan betekenen aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.derondevenen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitkiezen

  Check de maaltijdservices in Waverveen voor ouderen en zoek de beste uit. Let vooral op bestelopties, betaalopties, klantenservice en de variatie in gerechten. U kunt uitzoeken of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw menu’s zullen thuis gebracht worden, steeds vaker door een persoonlijke bezorger. Het verwarmen van de maaltijd kan simpelweg via oven of magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en zet hem op ongeveer 6 – 8 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 opties: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers en koelvers. De meerwaarde van koelvers is de meest verse ingrediënten, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar minder vers en meer toevoegingen. Tafeltje dekje komt van pas voor mensen waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het soort eten. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €4,70. Verse koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,70. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Waverveen koopt u voor circa €8,20. Veelal is dit inclusief bezorging.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Voor een test bestelt men een proefpakket. Vul het formulier in. Zo’n maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om de aanvraag te bespreken. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt en de regionale bezorger levert alles netjes af en neemt de laatste zaken door.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u voor 1 of 2 weken een maaltijdleverancier? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U selecteert steeds de maaltijden die u aanspreken (online, telefonisch & met de bestellijst). U houdt de regie in eigen handen (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in december 2021

Eten aan huis bezorgen in Waverveen kent vele pluspunten. Voor mensen die zelfstandig kunnen koken geeft dit meer vrije tijd en voordeel. Voor cliënten die niet meer op eigen benen staan is het iets noodzakelijks. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat ouderen genoeg vitaminen tot zich nemen. Met name de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Tevens zijn ook de diepvries- en koelverse maaltijden enorm verbeterd. Ze bevatten steeds meer groenten, noodzakelijke mineralen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het opwarmen van deze vers bereidde maaltijden doet u snel via magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Waverveen: “bezorgen verschaft veel zelfstandigheid in postcodegebied 3646”. Bezoek de pagina: Uitgekookt.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eigen voedingspatroon. lactosevrij, glutenvrij, gemalen, natriumarm of misschien vegetarisch, veganistisch, vloeibaar, koolhydraatarm: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: gerechten met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!