Maaltijdvoorziening Baambrugge

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Baambrugge

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Baambrugge is geschikt voor alle inwoners die mede door ouderdom of door een lichamelijke beperking geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente De Ronde Venen onderscheiden we meerdere maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Bijvoorbeeld de bekende landelijke leveranciers als Mealhero, of zorghuizen en bedrijven die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. D.m.v. zulk soort leveranciers zit er niemand zonder uitstekende maaltijden als Lekkerbekje, doperwten,wortelen, gebakken aardappelen en Gehakt in kappertjessaus. Op dit portaal leest u meer over populaire bezorgers en essentiële gegevens wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Regio-code0294 (+31294)
Postcode1396
Kosten (indicatie)v.a. €5,19
Lekkere maaltijdRundergoulash

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2021

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Baambrugge

Een goed eetpatroon is cruciaal voor uw gezonde leefstijl. Een voedzaam gerecht vol voedingsstoffen is dan ook essentieel. Gaat een supermarkt bezoeken en het bereiden van een maaltijd niet eigenhandig gezien uw ouderdom? En beschikt u over onvoldoende geld? Met dat in het achterhoofd zijn er belangrijke maaltijdregelingen en subsidies. Concreet: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, voordelig eten in een lokaal restaurant, of via de zorginstelling geleverd. Hoe kan ik dit regelen? U kunt zich beroepen op verschillende zorgwetten en maaltijdsubsidies. Hierna verwerken we de beste regelingen: WMO, wet langdurige zorg of via de thuiszorg (via de zorgverzekeraar), en lokale mantelzorg. In sommige gevallen is er ook speciale bijzondere bijstand via de gemeente De Ronde Venen.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt geregeld door de gemeente De Ronde Venen. Bedoeld voor mensen die moeilijkheden hebben met het zelf invullen van de huishouding en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor bewoners die de hele dag zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende senioren of mensen met een beperking. Ook relevant bij een hulpvraag rondom de avondmaaltijd (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Misschien wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Gewoonlijk gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. Vaak kan een partner ondersteunen bij boodschappen kopen of het bereiden van een maaltijd. In Baambrugge zijn er ook vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Individuele zorg
 • Meer info op o.a. RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Baambrugge vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Baambrugge? In de regio vinden we meerdere bezorgservices en instanties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. Bijvoorbeeld Gehaktbal in jus, broccoli bloemkoolmix en gekookte aardappelen of Lekkerbekje met sperziebonen. U kunt kiezen voor aanbieders die zich focussen op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en maaltijdservices die de maaltijd opgewarmd bezorgen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen op een moment dat het u schikt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die daarbij ondersteuning biedt? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm bezorgd, u hoeft niets te doen.
 • Hieronder bieden wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Amaris – De KuyerJozef Israelslaan 21394 EKNederhorst den Berg
Restaurant Het VestionAmersfoortsestraatweg 11411 HBNaarden
SPAR van den BoschDorpsstraat 251399 GTMuiderberg
Keurslagerij PouwHoogstraat 211391 BRAbcoude
SPAR MaaltijdserviceMr. Kooimancentrum 191383 EDWeesp
Restaurant De WarandeMezenlaan 191403 BRBussum
Amaris – FlorisbergKocherplantsoen 11399 VWMuiderberg
Restaurant VivièraIepenlaan 3541406 RGBussum
Restaurant VivantoLange Heul 321403 NLBussum
Restaurant GodelindeJozef Israëlslaan 11401 CMBussum
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Baambrugge

Sommige zorgcentra in de buurt van Baambrugge bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een laagdrempelig buurtrestaurant. Maatschappelijke wijkrestaurants faciliteren gezonde maaltijden als Spareribs, gebakken wedges, broccoli, voor lage prijzen. Bij dit ontmoetingspunt is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Doorgaans bestaat er de optie om het assortiment aan huis te bezorgen. Via www.derondevenen.nl spot u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants in uw omgeving. Klik verder naar WLZ.

Feiten

Voorbeeld maaltijden

 • Groentensoep met gehaktballen
 • Venkelsoep met dille
 • Gehakt, bloemkool, aardappelpuree
 • Spinaziestamppot, braadworst
 • Ajam pangang, bami goreng

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Om wat voor zorg gaat het? Gaat het om lichte ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of hebben we te maken met meer intensieve zorg als het toedienen van eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Zoek uit welke types zorg te kiezen zijn. Doorzoek WLZ, WMO & zorg vanuit de zorgverzekering. Check ook wat de gemeente De Ronde Venen doet aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.derondevenen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder selecteren

  Vergelijk de maaltijdservices in Baambrugge voor ouderen en maak een keuze. Bekijk grondig bestelopties, betaalopties, klantenservice en het assortiment. U kunt uitzoeken of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  De bestellingen kunnen thuisbezorgd worden, vaak op een vast moment, door een vaste bezorger. Het eten opwarmen gebeurt zonder problemen door middel van oven of magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en stel ‘m in op circa 6 – 8 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Standaard kunt u kiezen uit drie alternatieven: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Waarom kiezen voor koelvers? Om super verse leveringen, echter de houdbaarheid is beperkt. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar beperkt vers en verantwoord. Tafeltje dekje is zeer geschikt in het geval dat een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het type eten. Diepvriesmaaltijden kunt u al aanvragen voor €4,40. Heerlijke koelverse maaltijden koopt u voor circa €7,00. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Baambrugge is verkrijgbaar vanaf €7,10. Veelal is dit inclusief bezorgkosten.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Zo’n maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Kies daarom direct voor zo’n proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. De maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om het e.e.a. uit te leggen. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de vaste bezorger levert de gerechten aan huis en geeft antwoord op vragen.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. U bestelt wekelijks de menu’s die u lekker lijken (met de bestellijst, online & telefonisch). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder abonnement).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in september 2021

Eten aan huis bezorgen in Baambrugge heeft veel voordelen. Voor bejaarden die zichzelf kunnen redden resulteert dit in meer rust en gemak. Voor bejaarden die niet meer zelfstandig kunnen koken is het meer een noodzaak. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat bejaarden voldoende voeding binnenkrijgen. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Daarnaast zijn ook koelverse- en diepvriesgerechten steeds beter. Ze bevatten steeds meer groenten, belangrijke bouwstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het opwarmen van deze ambachtelijke maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Baambrugge: “bezorgen levert perfect service in postcodegebied 1396”. Bekijk ook info over ZVW.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw dieet, allergie of voorkeuren. lactosevrij, natriumarm, gemalen, zoutarm en niet te vergeten vegetarisch, vloeibaar, koolhydraatarm, eiwitrijk: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: menu’s met minder dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!