Maaltijdvoorziening Zaanstad

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Zaanstad

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Zaanstad is men name interessant voor alle inwoners die mede door leeftijd of een lichamelijke beperking tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. Voor de gemeente Zaanstad zijn er tal van maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit kunnen zijn; landelijke maaltijdservices als Apetito, of gespecialiseerde tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Dankzij deze unieke voorzieningen zit er niemand zonder verantwoorde recepten als Kipfilet, appelmoes gekruide gebakken krieltjes en/of Sperziebonen. Onderstaand treft men organisaties en essentiële details inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Regio-code075 (+3175)
Postcode1506
Kosten (indicatie)v.a. €5,43
Lekkere maaltijdJumping Jack Salmon

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie op maaltijden aan huis in Zaanstad

Een gebalanceerd voedingsvoorschrift is onmisbaar voor een verantwoorde levensstijl. Een gezonde maaltijd vol voedingsstoffen draagt hier zeker aan bij. Wil het boodschappen inkopen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet langer zelfstandig ter wille van gezondheidsproblemen? En is uw inkomen beperkt? In die situatie bestaan er een aantal subsidies en maaltijdregelingen. Samengevat: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of via de zorginstelling geleverd. Waar heb ik recht op? U dient rekening te houden met velerlei zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Hierna verwerken we deze vormen van zorg: Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en persoonlijke mantelzorg. Soms is er ook speciale bijzondere bijstand bij de gemeente Zaanstad.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Zaanstad. Ontwikkeld voor ouderen die problemen ondervinden bij het op eigen benen thuis wonen en voor mantelzorgers.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor senioren die de hele dag door speciale zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: ouderen met dementie en hulpbehoevenden met een lichamelijke beperking. Tevens is er financiële ruimte voor het diner (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Moment voor samen eten
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Dikwijls loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Dikwijls kunnen vrienden ondersteunen bij kleine boodschappen doen of het bereiden van een maaltijd. In Zaanstad kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Meer info op o.a. Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Zaanstad vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Zaanstad? In deze gemeente bestaat er de keuze uit velerlei bezorgservices en zorginstanties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en beperkten. Eten zoals Witlofschotel met ham en Gepofte aardappels. U kunt kiezen voor bezorgdiensten die zich focussen op koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en bezorgdiensten die uw avondmaaltijd opgewarmd bezorgen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Ontdek dan het gemak van vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron zodra u het schikt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en is er geen mantelzorger die daarbij ondersteuning biedt? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw diner wordt warm bezorgd, u hoeft niets te doen.
 • Hieronder tonen wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Zorgcirkel – SaendenNova Zembla 21506 VDZaandam
Slagerij GrootKaaikhof 251567 JPAssendelft
Keurslager GrootLangeweide 991507 NCZaandam
Happie DeliverySluispolderweg 11A211505 HJZaandam
Cateringservice HoltermanVredeweg 1T1505 HHZaandam
Keurslagerij TrompKrommenieërweg 241521 HKWormerveer
Stichting Hulpdienst OostzaanDromerstraat 521511 CPOostzaan
SPAR LinnenbankGuisweg 21544 AJZaandijk
Zorgcirkel – TorenerfPrins van Oranjestraat 11531 GAWormer
Restaurant van Evean in de LishofLisweg 2551511 XNOostzaan
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Zaanstad

Meerdere zorgcentra in de streek Zaanstad bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een apart buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants serveren ambachtelijke maaltijden zoals Tomatensoep met balletjes, voor scherpe prijzen. In zo’n omgeving kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Af en toe bestaat er de optie om de menu’s thuis te laten bezorgen. Op www.zaanstad.nl ontdekt u praktische info over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Ga door naar: Kant en klaar maaltijden.

Gegevens

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Zaanstad
 • (Net) nummer: 075 (+3175)
 • Centrale postcode: 1506
 • Populaire wijk: Zaandam

Smaakvolle maaltijden

 • Stoofpotje rundvlees
 • Varkensprocureur in jus
 • Gehakt in roomsaus
 • Macaronischotel bolognese
 • Macaroni-gehakt schotel

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Gaat het om beperkte zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of is er behoefte aan meer intensieve ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Bekijk de verschillende soorten zorg die een optie zijn. Bekijk WLZ, WMO of zorg vanuit de zorgverzekering. Informeer ook wat de gemeente Zaanstad verzorgt ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.zaanstad.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitzoeken

  Vergelijk de maaltijdservices in Zaanstad voor ouderen en kies een geschikte. Houd met name rekening met de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en de variatie in gerechten. Bekijk of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  Uw menu’s kunt u thuis verwachten, steeds vaker door een regionale chauffeur op een vaste dag. De bereiding van het gerecht is gemakkelijk in de magnetron, oven of in de pan. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, draai uw magnetron op 500 watt en zet hem op ongeveer 6 – 7 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 opties: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Het voordeel van koelvers is maximale versheid, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter verminderd fris en lekker. Tafeltje dekje komt van pas in situaties waarbij zelf opwarmen niet lukt.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €5,20. Koelverse/dagverse maaltijden koopt u voor circa €7,10. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Zaanstad vindt u al vanaf €8,30. Doorgaans betaalt u geen extra bezorgkosten.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? Een (online) maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Kies daarom direct voor een proefbestelling (pakket). U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Een maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Zo wordt er een levering ingepland, de lokale chauffeur bezorgt het proefpakket aan huis en geeft antwoord op vragen.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u voor een paar weken een maaltijdleverancier? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U bepaald altijd persoonlijk uw maaltijden (telefonisch, met de bestellijst & online). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Zaanstad is ontzettend handig. Voor inwoners die nog op eigen benen staan levert dit ongebondenheid en regelmaat. Voor cliënten die niet meer op eigen benen staan is het bijna een vereiste. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat bejaarden niet ondervoed raken. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Bovendien zijn de diepvries + koelverse menu’s met sprongen vooruit gegaan. Vol met groenten, mineralen (B12) en steeds minder zout en vet. Het bereiden van deze gezonde maaltijden doet u gewoon in de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Zaanstad: “bezorgen verschaft veel zelfstandigheid in postcodegebied 1544”. Mogelijk interessant: Koelverse maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw individuele wensen. zoutarm, lactosevrij, gemalen, natriumarm en ook veganistisch, koolhydraatarm, eiwitrijk, vegetarisch: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: eten met nooit meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente