Maaltijdvoorziening Oostzaan

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Oostzaan

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Oostzaan is in het leven geroepen voor alle hulpbehoevenden die vanwege ouderdom of een handicap niet zelfstandig kunnen koken. Voor de gemeente Oostzaan zijn er velerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. We spreken dan over bedrijven met landelijke dekking als Vers aan Tafel, of gespecialiseerde maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Met zulke aanbieders beschikt men altijd over voedzame gerechten als Procureurlapje in jus, spinazie a la crème en aardappelpuree of Rundertartaartje met jus, Sperziebonen, Gekookte aardappelen. Onderstaand vergelijkt u eetpunten en praktische gegevens inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteOostzaan
Regio-code075 (+3175)
Postcode1511
Kosten (indicatie)v.a. €5,29
Geschikte maaltijdRaapstelen stamppot

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie maaltijden aan huis in Oostzaan

Een juist voedingsvoorschrift is relevant voor uw gezonde leefstijl. Een gezond diner vol mineralen is dan ook een belangrijke factor. Lukt boodschappen kopen en in de keuken staan niet eigenhandig wegens problemen met de gezondheid? En moet u met weinig rondkomen? In dat geval zijn er verschillende maaltijdregelingen / subsidies. Dit houdt in: een vaste korting op maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp via zorghuizen. Hoe werkt dit? U kunt zich beroepen op verscheidene zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In deze paragraaf benaderen we deze vormen van zorg: wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, en lokale mantelzorg. Eventueel kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand in de gemeente Oostzaan.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Oostzaan. In het leven geroepen voor mensen die hulpvragen hebben bij het zelfstandig thuis wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor bewoners die doorlopend speciale zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende mensen of senioren met een beperking. Er zijn ook maatregelen te nemen voor de avondmaaltijd (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en is de huidige zorgvraag hoog? Misschien wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Over het algemeen wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Soms kunnen bekenden helpen met het doen van boodschappen of een maaltijd brengen. In Oostzaan zijn er ook vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Individuele zorg
 • Meer info op o.a. NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Oostzaan vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Oostzaan? In deze plaats zijn er veel verschillende services en instanties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en beperkten. Eten zoals Drumsticks met vleesjus, gekookte aardappelen, wortelen met peterselie en Vegetarische reepjes met champignons, kruidenrijst met doperwten. Er zijn organisaties met een ruim aanbod diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en services die uw maal opgewarmd leveren.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Dit is op te warmen als het u treft. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Is dit erg lastig voor u, en heeft u niet iemand die voor u klaar staat? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm gebracht, u kunt direct eten.
 • Onderstaand vindt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale partijen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Stichting Hulpdienst OostzaanDromerstraat 521511 CPOostzaan
Herfstzon – WilgaerdenRomeinstraat 411601 AZEnkhuizen
Restaurant van Evean in de LishofLisweg 2551511 XNOostzaan
Keurslager GrootLangeweide 991507 NCZaandam
Zorgcirkel – SaendenNova Zembla 21506 VDZaandam
SPAR LinnenbankGuisweg 21544 AJZaandijk
Keurslagerij TrompKrommenieërweg 241521 HKWormerveer
Wilgaerden – De SeniorWesterstraat 1751601 AGEnkhuizen
Slagerij GrootKaaikhof 251567 JPAssendelft
Zorgcirkel – TorenerfPrins van Oranjestraat 11531 GAWormer
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Oostzaan

Een deel van de buurthuizen in de buurt van Oostzaan bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants hebben lekkere gerechten als Stukjes rundvlees in saus, voor scherpe prijzen. Op deze plek kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Bij sommige restaurants is het bovendien mogelijk om de gerechten op te halen of te laten bezorgen. Op www.oostzaan.nl checkt u meer informatie overde seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Bezoek de pagina: Vers aan Tafel.

Belangrijke info

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Oostzaan
 • Regionummer: 075 (+3175)
 • Hoofdpostcode: 1511
 • Veel gezochte wijk: Wijk

Voorbeeld maaltijden

 • Bruine bonensoep
 • Hachee met rodekool en witte rijst
 • Varkenshaasje in pepersaus
 • Uiensoep
 • Gebakken aardappels

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat heeft u precies nodig? Betreft het eenvoudige zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of gaat het om zwaardere ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Check welke manieren van (thuis)zorg tot de opties behoren. Kijk naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ & WMO. Ontdek ook wat de gemeente Oostzaan regelt wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.oostzaan.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder uitzoeken

  Check de maaltijdservices in Oostzaan voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Neem zaken in acht als: beschikbare bezorgdagen en hoe groot het aanbod is. Zoek uit of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De gerechten kunnen thuisbezorgd worden, steeds vaker door uw eigen bezorger. Het verwarmen van de maaltijd kan simpelweg d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en zet hem op circa 5 – 7 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

In de basis zijn er 3 opties: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers en vriesvers. Koelvers biedt maximale versheid, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar beperkt fris en smaakvol. Tafeltje dekje komt van pas op momenten wanneer een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden bestelt u vanaf €4,50. Koelverse gerechten zijn verkrijgbaar vanaf €7,30. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Oostzaan koopt u voor circa €8,90. Normaliter wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een (online) maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Kies daarom direct voor proef bestellingen (pakketten). Vul de gegevens van uw ouders in. De maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder om kennis te maken. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de vaste chauffeur brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft verdere uitleg.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u voor een paar weken een service voor thuismaaltijden? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men selecteert altijd zelfstandig de maaltijden (met de bestellijst, online & telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Oostzaan is ontzettend handig. Voor senioren die nog wel zelf hun potje kunnen koken biedt dit ongebondenheid en comfort. Voor bewoners die niet meer op eigen benen staan is het haast onvermijdbaar. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat hulpbehoevenden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Met name deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Tegelijkertijd zijn ook de koelverse- en diepvriesgerechten steeds gezonder. Tegenwoordig met veel groenten, mineralen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het opwarmen van deze smaakvolle maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Oostzaan: “bezorgen resulteert in goede ondersteuning in postcodegebied 1510, 1511”. Bekijk ook info over Uitgekookt.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uiteenlopende diëten. lactosevrij, natriumarm, gemalen, glutenvrij en ook veganistisch, vloeibaar, koolhydraatarm, eiwitrijk: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: eten met niet meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!