Maaltijdvoorziening Purmerend

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Purmerend

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Purmerend biedt uitkomst voor alle senioren die i.v.m leeftijd of een lichamelijke beperking geen maaltijd kunnen bereiden. Voor de gemeente Purmerend kunt u kiezen uit velerlei maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit kunnen zijn; de bekende landelijke leveranciers als Maaltijdservice.nl, of regionale maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Met behulp van deze unieke mogelijkheden kan elke oudere weer genieten van heerlijke gerechten als Stamppot boerenkool en/of Varkensvlees in satésaus met nasi goreng. Hieronder vindt u maaltijddiensten en belangrijke details betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeentePurmerend
Regio-code0299 (+31299)
Postcode1441
Kosten (indicatie)v.a. €5,32
Smaakvolle maaltijdGebakken aardappels

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen februari 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Purmerend

Een goed voedingspatroon is aan te raden voor de gezondheid. Een voedzaam gerecht met voldoende vitaminen staat hierbij centraal. Kan het doen van boodschappen en lekker kokkerellen niet zelfstandig vanwege fysieke ongemakken? En heeft u laag inkomen? Daarvoor kunt u gebruik maken van handige maaltijdregelingen en subsidies. Denk dan aan: korting op maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp bij u thuis. Heeft u hulp nodig? U kunt zich beroepen op meerdere subsidievormen en zorgwetten. Hieronder vertellen we wat meer over de beste regelingen: Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en tijdelijke mantelzorg. In sommige gevallen kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand via de gemeente Purmerend.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Purmerend. Te gebruiken door mensen die moeite hebben met alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor hulpbehoevenden die permanent goede zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: senioren met dementie en ouderen met handicaps. Er zijn ook maatregelen te nemen voor de maaltijd (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Dikwijls gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. In sommige situaties kan een familielid of vriend ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of een maaltijd opwarmen. In Purmerend kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Meer ondersteuning in huis
 • Meer info op o.a. zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Purmerend vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Purmerend? In uw omgeving vinden we een aantal organisaties en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan Hutspot met hachee en Stoofpotje peer, rundvlees en puree. U kunt kiezen voor maaltijdservices die zich vooral richten op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en leveranciers die het diner warm brengen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Dan adviseren wij koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. U gebruikt kort de magnetron zodra u het schikt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en kent u niemand die u ondersteunt? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand bieden wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
De Rusthoeve – De PopulierPopulierenstraat 11441 DPPurmerend
Zorgcirkel – De SeevanckRaadhuisstraat 51474 HEOosthuizen
Zorgcirkel – De ViervorstPrimulastraat 821441 HCPurmerend
BuurtzorgSchouwstraat 121435 KNRijsenhout
Restaurant Voor ElkaerNobelhof 11433 JZKudelstaart
Zorgcirkel – ZuidlandAbel Tasmanplein 31448 NLPurmerend
De Tien Gemeenten – De VijverHoornselaan 111442 AAPurmerend
Slagerij de VriesRijperweg 541462 MEMiddenbeemster
Zorgcirkel – MiddelwijckPrinses Beatrixpark 541462 JNMiddenbeemster
Vlees & ZoVan Damplein 101448 NBPurmerend
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Purmerend

Diverse zorgcentra in de omgeving Purmerend bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een apart buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants faciliteren ambachtelijke menu’s als Gebonden mosterdsoep, voor enkele euro’s. Hier is ook voldoende gelegenheid om te praten. Bij sommige restaurants is het ook mogelijk om het assortiment af te halen of te laten bezorgen. Op de URL www.purmerend.nl bekijkt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Lees verder over WMO.

Gegevens

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Purmerend
 • (Regio) nummer: 0299 (+31299)
 • Centrale postcode: 1441
 • Veel gezochte wijk: Centrum

Smaakvolle maaltijden

 • Kip piri piri, pilav rijst
 • Spaghetti Bolognese, kaas
 • Groentesoep
 • Varkenssteak in jus
 • Burpee Chicken

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat heeft u precies nodig? Betreft het eenvoudige ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of is er behoefte aan ingrijpendere zorg als wijkverpleging?

 2. Subsidie aanvragen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Check welke vormen van zorg toepasbaar zijn. Vergelijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ of WMO. Check ook wat uw gemeente Purmerend regelt omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.purmerend.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitzoeken

  Check de maaltijdservices in Purmerend voor ouderen en kies een geschikte. Houd met name rekening met de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en beschikbare diëten. Kijk of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  De bestellingen kunnen thuisbezorgd worden, vaak door een persoonlijke bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd gebeurt zonder problemen in de magnetron of oven. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en stel ‘m in op ongeveer 5 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit drie keuzemogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Koelvers biedt maximale versheid, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter beperkt vers en vaak zouter. Tafeltje dekje is ideaal zodra een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de specificaties van de gerechten. Diepvriesmaaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €4,40. Heerlijke koelverse maaltijden bestelt u vanaf €6,90. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Purmerend kan u al bestellen vanaf €8,30. Normaliter is dit inclusief bezorging.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De senioren-maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Voor een test bestelt men zo’n proefbestelling (pakket). Vul de benodigde gegevens in. Een maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en legt alles netjes uit.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u gedurende een paar weken/maanden seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men kiest wekelijks persoonlijk uw maaltijden (online, telefonisch & met de bestellijst). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in februari 2024

Eten aan huis bezorgen in Purmerend is zeer populair. Voor ouderen die zichzelf kunnen redden biedt dit meer vrijheid en regelmaat. Voor inwoners die niet meer op eigen benen staan is het haast onvermijdbaar. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat senioren genoeg vitaminen tot zich nemen. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Verder zijn ook de diepvries + koelverse menu’s steeds beter. Ze bevatten steeds meer groenten, belangrijke vitaminen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het verwarmen van deze ambachtelijke maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Purmerend: “bezorgen faciliteert perfect service in postcodegebied 1440, 1441, 1442, 1443, 1444, 1445, 1446, 1447, 1448, 1481”. Wellicht relevant: Vers aan Tafel.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eigen voedingspatroon. natriumarm, zoutarm, gemalen, lactosevrij en niet te vergeten veganistisch, koolhydraatarm, vloeibaar, vegetarisch: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: diners met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!