Maaltijdvoorziening Beemster

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Beemster

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Beemster is ideaal voor alle inwoners die vanwege leeftijd of een belemmering niet zelf kunnen koken. Binnen de gemeente Beemster zijn er meerdere maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Het gaat om landelijke instellingen als Mealhero, of gespecialiseerde services die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Middels deze betrouwbare voorzieningen kan elke oudere weer genieten van gezonde diners zoals Gekruide speklapjes in jus, Kapucijners met amandel, Aardappelpuree met tuinkruiden en Varkensvlees in satésaus met nasi goreng. Hieronder vindt men eet-instellingen en nuttige info over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeemster
Regio-code0299 (+31299)
Postcode1462
Kosten (indicatie)v.a. €5,02
Recept tipLamsvlees in saus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Beemster

Een uitgekiend eetpatroon is onmisbaar voor voldoende energie en levenslust. Een gezond diner vol voedingsstoffen is dan ook een belangrijke factor. Kan naar de supermarkt gaan en koken niet zelfstandig vanwege ouderdom? En moet u met weinig rondkomen? In die situatie onderscheiden we interessante maaltijdregelingen en subsidies. Die faciliteren maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp bij u thuis. Wat moet ik hiervoor doen? Er zijn verscheidene zorgwetten en maaltijdsubsidies. Hieronder behandelen we de populairste vormen: Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en de mantelzorg. Mogelijk kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Beemster.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Beemster. Te gebruiken door mensen die problemen ervaren bij het zelf invullen van de huishouding en als assistentie bij mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Korting op een maaltijdservice
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor ouderen die continu goede zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende senioren en bewoners met handicaps. De wet biedt ook hulp bij voeding en drinken (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en is de huidige zorgvraag hoog? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Gewoonlijk wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Gelukkigkan familie ondersteunen bij boodschappen doen of helpen met eten en drinken. In Beemster zien we ook vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Voor meer info zie ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Beemster vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Beemster? In de regio zien we een aantal bedrijven en zorginstellingen die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan gerechten als Groenteburger,bietjes,gebakkenaardappelen en Vegetarische balletjes hoy sin, Thaise groentecurry, Nasi goreng. U kunt kiezen voor bezorgdiensten gespecialiseerd in diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en keukens die uw maal warm bezorgen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Dan adviseren wij koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Dit is klaar te maken op een moment dat het u uitkomt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en is er niemand die hierin uitkomst kan bieden? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw diner wordt warm bezorgd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder treft u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Zorgcirkel – MiddelwijckPrinses Beatrixpark 541462 JNMiddenbeemster
Happie DeliverySluispolderweg 11A211505 HJZaandam
Slagerij de VriesRijperweg 541462 MEMiddenbeemster
Zorgcirkel – ZuidlandAbel Tasmanplein 31448 NLPurmerend
Vlees & ZoVan Damplein 101448 NBPurmerend
Restaurant MennistenerfH. Gerhardstraat 771502 CCZaandam
Zorgcirkel – De SeevanckRaadhuisstraat 51474 HEOosthuizen
Cateringservice HoltermanVredeweg 1T1505 HHZaandam
PennemesBloemgracht 951502 WBZaandam
Zorgcirkel – MieuwijdtMieuwijdt 191484 EEGraft
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Beemster

Verscheidene verzorgingstehuizen rondom Beemster bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants bieden voedzame gerechten zoals Varkensfilet in jus, spruitjes en aardappelpuree, voor enkele euro’s. Hier kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. In sommige seniorenrestaurants is het ook mogelijk om het assortiment bij u thuis te brengen. Op uw gemeente website www.beemster.nl spot u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Mogelijk interessant: Vergelijken.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Beemster
 • (Net) nummer: 0299 (+31299)
 • Centrale postcode: 1462
 • Populaire wijk: Beemster

Voorbeeld maaltijden

 • Varkensprocureur in jus
 • Stoofpotje peer, rundvlees en puree
 • Nasi goreng
 • Koolvisfilet in mosterdsaus
 • Kervelroomsoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Waar heeft men behoefte aan? Kiest men voor beperkte ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of betreft het meer grondige zorg als hulp bij het eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Check de verschillende soorten zorg die tot de opties behoren. Bekijk WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat de gemeente Beemster kan betekenen betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.beemster.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst kiezen

  Check de maaltijdservices in Beemster voor ouderen en start met bestellen. Let op belangrijk dingen zoals: bezorg- en betaalmogelijkheden en beschikbare diëten. Vind uit of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  Uw gerechten zullen thuis gebracht worden, steeds vaker door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het verwarmen van de thuismaaltijd kan simpelweg via oven of magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, zet de instellingen op 600 watt en zet hem op zo’n 7 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

In grote lijnen zijn er 3 mogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en vriesvers. Het grote koelvers voordeel: super verse leveringen, echter de houdbaarheid is beperkt. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar beperkt fris en verantwoord. Tafeltje dekje is praktisch voor ouderen waarbij zelf opwarmen niet lukt.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met het soort eten. Diepvriesmaaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €4,90. Koelverse gerechten zijn er al voor €6,40. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Beemster vindt u al vanaf €8,60. Vaak wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Proberen? Kies eens zo’n proefpakket. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Uw maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, en de eigen bezorgservice brengt de gerechten bij uw ouders thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en zoekt u voor beperkte tijd magnetronmaaltijden laten bezorgen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. U bepaald altijd eigenhandig de maaltijden (online, met de bestellijst of telefonisch). Altijd geheel vrijblijvend (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Beemster is sterk in opkomst. Voor mensen die zichzelf kunnen redden faciliteert dit meer rust en voordeel. Voor cliënten die niet meer op eigen benen staan is het bijna een vereiste. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat senioren fit en vitaal blijven. Met name deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Daarnaast zijn ook koelverse- en diepvriesgerechten in kwaliteit gestegen. Doorgaans meer dan 200 gram groente, belangrijke bouwstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het klaarmaken van deze heerlijke maaltijden doet u gewoon in de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Beemster: “bezorgen geeft veel gemak in postcodegebied 1463”. Mogelijk interessant: Kant en klaar maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uiteenlopende diëten. lactosevrij, gemalen, natriumarm, glutenvrij of juist veganistisch, eiwitrijk, vloeibaar, vegetarisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: voedsel met zo’n 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!



Alle plaatsen in deze gemeente