Maaltijdvoorziening Uithoorn

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Uithoorn

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Uithoorn is bedoeld voor alle ouderen die i.v.m leeftijd of een lichamelijke beperking niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. Voor de gemeente Uithoorn kan men kiezen uit verschillende maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. We spreken dan over landelijke instellingen als Maaltijdservice.nl, of regionale instellingen die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Dankzij deze unieke leveranciers kan iedereen rekenen op verantwoorde menu’s zoals Rundvlees in saus en/of Boerengehaktschotel met aardappelpuree-bieslook. Op deze website bekijkt men maaltijddiensten en belangrijke gegevens aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteUithoorn
Regio-code0297 (+31297)
Postcode1423
Kosten (indicatie)v.a. €5,37
Maaltijd tipPasta/tonijnschotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen februari 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Uithoorn

Een bepaald maaltijdplan is onmisbaar voor uw vitaliteit. Een voedzaam diner vol groenten staat hierbij centraal. Kan boodschappen kopen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet eigenhandig ter wille van problemen met de gezondheid? En is uw budget niet toereikend? Gelukkig kunt u gebruik maken van verschillende maaltijdregelingen / subsidies. Concreet: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, met korting eten in een wijkrestaurant, of via de zorginstelling geleverd. Hoe kan ik dit regelen? U kunt een beroep doen op verscheidene wetten en subsidieregelingen. Op deze pagina gaan we dieper in op de belangrijkste vormen: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en persoonlijke mantelzorg. Mogelijk kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Uithoorn.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Uithoorn. Ontwikkeld voor ouderen die problemen ervaren bij het op eigen benen thuis wonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is bedoeld voor hulpbehoevenden die continu zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: dementerende ouderen en inwoners met een handicap. De wet biedt ook hulp bij het avondeten (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en is de huidige zorgvraag hoog? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Doorgaans gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. Vaak kan een vriend of kennis helpen met kleine boodschappen doen of een maaltijd koken. In Uithoorn staan ook vrijwilligers klaar die ondersteuning bieden.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Extra handjes in huis
 • Meer info op o.a. zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Uithoorn vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Uithoorn? In de regio kunt u kiezen uit een groot aantal bedrijven en zorghuizen die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en beperkten. Bijvoorbeeld Kip in rozemarijnsaus, broccoli, aardappelpuree en Kip gehakt cordon bleu met vleesjus, gekookte aardappelen, snijbonen. U kunt kiezen voor services die zich focussen op diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en aanbieders die het diner warm aan huis brengen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Bestel eens een (proefpakket) met diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. Dit is op te warmen zodra het u uitkomt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die hierbij een rol kan spelen? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Het menu wordt warm bezorgd, u kunt direct eten.
 • Hieronder vindt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Toko Toko PandanArthur van Schendellaan 361422 LDUithoorn
De Rusthoeve – De PopulierPopulierenstraat 11441 DPPurmerend
Zorgcentrum AelsmeerMolenpad 21431 BZAalsmeer
Keurslagerij BaderZijdelwaardplein 711422 DLUithoorn
Slagerij StronkhorstAmstelplein 751421 SBUithoorn
Restaurant Het HofpleinClematisstraat 161431 SEAalsmeer
Slagerij SteenZijdstraat 111431 EAAalsmeer
BuurtzorgSchouwstraat 121435 KNRijsenhout
Restaurant Voor ElkaerNobelhof 11433 JZKudelstaart
Keurslager KruyswijkOphelialaan 1551431 HDAalsmeer
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Stuur dan een bericht.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Uithoorn

Meerdere buurthuizen in de omgeving van Uithoorn bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants hebben de lekkerste gerechten zoals Andijvie a la creme, tegen lage kosten. In het restaurant is er ook ruimte voor ontmoeting. Bij sommige eetpunten is het mogelijk om de maaltijden op te halen of te laten bezorgen. Op de URL www.uithoorn.nl vindt u meer informatie overde seniorenrestaurants in uw gemeente. Lees verder over Bijzondere bijstand.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Uithoorn
 • (Net) nummer: 0297 (+31297)
 • Postcodegebied: 1423
 • Lokale wijk: Dorpscentrum

Maaltijd suggesties

 • Venkelsoep met dille
 • Kipfilet in roomsaus
 • Stamppot boerenkool
 • Erwtensoep
 • Bami goreng

Plaatsen in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Wat is het precieze probleem? Spreken we over kortstondige ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of gaat het om zwaardere zorg als het toedienen van eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Weet u wat de zorgvraag is? Zoek uit welke types zorg te kiezen zijn. Zoek naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ of WMO. Achterhaal ook wat uw gemeente Uithoorn doet rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.uithoorn.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice bepalen

  Bekijk de maaltijdservices in Uithoorn voor ouderen en kies een geschikte. Neem zaken in acht als: de manier waarop u kunt bestellen en betalen en het wisselende aanbod. U kunt uitzoeken of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  De maaltijden zullen thuis geleverd worden, in de regel door een lokale bezorger, op een vast moment. Het verwarmen van de maaltijd kan moeiteloos door middel van oven of magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, draai uw magnetron op 500 watt en verhit de maaltijd in tussen de 6 en 8 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

In beginsel spreken we over drie keuzes: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). De meerwaarde van koelvers is de meest verse maaltijden, maar een beperkte houdbaarheid. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar minder vers en vaak zouter. Tafeltje dekje is makkelijk wanneer een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Dit hangt sterk af van de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €5,40. Koelverse gerechten koopt u voor circa €6,50. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Uithoorn is verkrijgbaar vanaf €8,70. Vaak wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een ouderen-maaltijdservice is dan ideaal. Kies daarom direct voor zo’n proefbestelling (pakket). Vraag deze vrijblijvend aan. Een maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de lokale chauffeur bezorgt het proefpakket aan huis en neemt de laatste zaken door.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Heeft u een operatie achter de rug, en wenst u slechts tijdelijk een maaltijdleverancier? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men bepaald altijd zelf de gerechten (met de bestellijst, telefonisch & online). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in februari 2024

Eten aan huis bezorgen in Uithoorn is sterk in opkomst. Voor bewoners die nog op eigen benen staan geeft dat meer rust en gemak. Voor ouderen die daar meer problemen mee ondervinden is het haast een “must”. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat ouderen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Vooral deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Ook zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden met sprongen vooruit gegaan. Altijd met voldoende groente, noodzakelijke mineralen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het verwarmen van deze de lekkerste maaltijden doet u snel via magnetron of oven, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Uithoorn: “bezorgen houdt in: veel gemak in postcodegebied 1420, 1421, 1422, 1423”. Lees verder over WLZ.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw diëten en allergieën. glutenvrij, gemalen, zoutarm, natriumarm of koolhydraatarm, veganistisch, vloeibaar, eiwitrijk: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: gerechten met niet meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente