Maaltijdvoorziening Assendelft

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Assendelft

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Assendelft is ideaal voor alle inwoners die vanwege ouderdom of een lichamelijke beperking niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. In de gemeente Zaanstad onderscheiden we meerdere maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Het gaat om landelijke instellingen als Eten Met Gemak, of provinciale tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Via deze unieke bedrijven kan men zeker zijn van uitstekende maaltijden zoals Gebakken zalmfilet met Normandische saus, Bladspinazie, Aardappelpuree met bieslook of Vegetarische kaasburger met Vegetarische jus, gebakken wedges, bloemkool a la crème. Op deze pagina treft u maaltijdservices en bruikbare inlichtingen over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Regio-code075 (+3175)
Postcode1567
Kosten (indicatie)v.a. €5,67
Geschikte maaltijdThaise curry

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2021

Subsidie voor maaltijden aan huis in Assendelft

Een eigen eetpatroon is aan te raden voor een verantwoorde levensstijl. Een gezonde maaltijd bomvol voedingsstoffen draagt hier zeker aan bij. Wil boodschappen kopen en gerechten klaarmaken niet meer zelf door ouderdom? En is uw budget niet toereikend? In die situatie kunt u eens kijken naar interessante subsidies en maaltijdregelingen. Samengevat: goedkope maaltijden aan huis, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp via zorghuizen. Hoe kan ik dit regelen? Hiervoor zijn er meerdere maaltijdsubsidies en wetten. Daarom gaan we dieper in op de meest toegepaste wetten: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en persoonlijke mantelzorg. Eventueel zijn er regelingen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Zaanstad.

WMO 2021

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Zaanstad. In het leven geroepen voor bewoners die problemen ondervinden bij het zelf runnen van een huishouden en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor mensen die 24/7 zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende mensen en ouderen met fysieke ongemakken. De wet biedt ook hulp bij het avondeten (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Soms wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Meestal gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. Gelukkigkan een familielid of vriend helpen met boodschappen kopen of een maaltijd brengen. In Assendelft kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Bezoek ook eens mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Assendelft vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Assendelft? In deze gemeente bestaat er de keuze uit een hoop bezorgservices en instanties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Rundergoulash of Runderhachee, witte rijst, bloemkool. U kunt kiezen uit bedrijven die gericht zijn op koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en organisaties die het diner warm aan huis leveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Dit is op te warmen wanneer u dat schikt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en heeft u geen thuiszorg die hierin uitkomst kan bieden? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Het menu wordt warm afgeleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder treft u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR LinnenbankGuisweg 21544 AJZaandijk
Eetcafé De Bonte VeerWielewaal 11602 PVEnkhuizen
Slagerij GrootKaaikhof 251567 JPAssendelft
Zorgcirkel – TorenerfPrins van Oranjestraat 11531 GAWormer
Keurslagerij TrompKrommenieërweg 241521 HKWormerveer
Crea CateringDe Trompet 14c1601 MKEnkhuizen
Wilgaerden – De SeniorWesterstraat 1751601 AGEnkhuizen
Welwonen, voor wonen én welzijnRode Paard 51602 DGEnkhuizen
BuurtzorgVijzelstraat 501601 NKEnkhuizen
Herfstzon – WilgaerdenRomeinstraat 411601 AZEnkhuizen
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Contact opnemen kan per mail.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Assendelft

Een aantal woonzorgcentra in en rondom Assendelft bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een apart buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants faciliteren uitstekende menu’s zoals Hutspot, rundvlees, met weinig winstmarge. Daar kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Doorgaans is het ook mogelijk om het eten aan huis te bezorgen. Op www.zaanstad.nl ontdekt u aanvullende info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Bekijk ook info over Proefpakket.

Informatie

Potentiële maaltijden

 • Wisselmenu Aspergesoep met zalm
 • Macaroni-gehakt schotel
 • Kippensoep
 • Vegetarische balletjes in saus
 • Appelpannenkoek

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Gaat het om tijdelijke ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of hebben we te maken met permanente ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is de zorgvraag bekend? Bekijk welke types zorg een optie zijn. Zoek naar WMO, WLZ en zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat uw gemeente Zaanstad aanbiedt rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.zaanstad.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitkiezen

  Onderzoek de maaltijdservices in Assendelft voor ouderen en selecteer de relevantste. Houd met name rekening met bezorg- en betaalmogelijkheden en het assortiment. Probeer of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  De gerechten worden aan huis bezorgd, doorgaans door een persoonlijke bezorger. De bereiding van het gerecht kan moeiteloos door middel van oven of magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, draai uw magnetron op 500 watt en stel ‘m in op een kleine 8 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

In beginsel spreken we over drie type maaltijden: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). De meerwaarde van koelvers is 100% verse ingrediënten, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Vriesvers is langer houdbaar, maar beperkt vers en smaakvol. Tafeltje dekje is makkelijk in het geval dat zelf opwarmen niet lukt.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het soort eten. Diepvriesmaaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €4,20. Gezonde koelverse maaltijden zijn er al voor €6,50. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Assendelft is verkrijgbaar vanaf €8,00. Gewoonlijk is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Voor een test bestelt men zo’n proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice voor 65-plussers zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen voor verdere informatie. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de regionale bezorger levert de gerechten aan huis en geeft verdere uitleg.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u slechts tijdelijk magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. U selecteert wekelijks zelfstandig de maaltijden (online, met de bestellijst & telefonisch). Zelf de touwtjes in handen houden (geen abonnement).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juli 2021

Eten aan huis bezorgen in Assendelft is zeer populair. Voor cliënten die nog op eigen benen staan resulteert dit in extra tijd en routine. Voor cliënten die daar meer problemen mee ondervinden is het vrijwel onmisbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat bejaarden kwiek en energiek blijven. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Tevens zijn ook de koelverse – en diepvriesmaaltijden in kwaliteit gestegen. Doorgaans meer dan 200 gram groente, goede voedingsstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het verwarmen van deze voedzame maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Assendelft: “bezorgen verschaft veel vrijheid in postcodegebied 1566, 1567”. Bekijk ook info over Bijzondere bijstand.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw dieet, allergie of voorkeuren. lactosevrij, zoutarm, natriumarm, glutenvrij en ook vegetarisch, koolhydraatarm, veganistisch, eiwitrijk: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: voedsel met ruwweg 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!