Maaltijdvoorziening Westzaan

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Westzaan

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Westzaan wordt veel gebruikt door alle bewoners die vanwege ouderdom of door iets anders niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Zaanstad onderscheiden we verscheidene maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Onder andere bedrijven met landelijke dekking als Maaltijdservice.nl, of zorghuizen en tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Met deze instellingen heeft iedereen toegang tot vitale maaltijden zoals Vegetarische balletjes in satésaus, Tjap tjoy, Nasi goreng of Goulash, bloemkool met bechamelsaus en gekookte aardappelen. Via onze service vergelijkt u organisaties en nuttige kennis omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Regio-code075 (+3175)
Postcode1551
Kosten (indicatie)v.a. €5,65
Recept tipErwtensoep met rookworst

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2021

Subsidie voor maaltijden aan huis in Westzaan

Een speciaal eetpatroon is cruciaal voor een vitaal lichaam. Een voedzaam recept bomvol voedingsstoffen is dan ook essentieel. Gaat boodschappen doen en het bereiden van een maaltijd niet meer op eigen houtje gezien uw problemen met de gezondheid? En heeft u laag inkomen? Dan kunt u een beroep doen op interessante maaltijdregelingen en subsidies. Die faciliteren maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp bij u thuis. Wat moet ik hiervoor doen? Hiervoor zijn er een aantal maaltijdsubsidies en wetten. Op deze pagina gaan we dieper in op de belangrijkste vormen: Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en de mantelzorg. Soms kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand binnen de gemeente Zaanstad.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Zaanstad. In het leven geroepen voor bewoners die moeilijkheden hebben met het op eigen benen thuis wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op bewoners die de hele dag extra zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende senioren en senioren met een lichamelijke beperking. Deze wet is er ook voor hulp bij voeding (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en ontvangt u al veel zorg? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Gewoonlijk ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • toezicht bij eten
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. Onder sommige omstandigheden kan familie ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of helpen bij het eten. In Westzaan kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Extra handjes in huis
 • Meer info op o.a. Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Westzaan vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Westzaan? In deze plaats zijn er een groot aantal firma’s en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan gerechten als Chicken Lunges en Hachee met rodekool en witte rijst. U kunt kiezen voor leveranciers gespecialiseerd in koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die u zelf kunt opwarmen, en aanbieders die het diner opgewarmd bezorgen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen zodra het u uitkomt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er geen mantelzorger die voor u klaar staat? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm geleverd, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand vindt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR LinnenbankGuisweg 21544 AJZaandijk
Eetcafé De Bonte VeerWielewaal 11602 PVEnkhuizen
Slagerij GrootKaaikhof 251567 JPAssendelft
Zorgcirkel – TorenerfPrins van Oranjestraat 11531 GAWormer
Keurslagerij TrompKrommenieërweg 241521 HKWormerveer
Crea CateringDe Trompet 14c1601 MKEnkhuizen
Wilgaerden – De SeniorWesterstraat 1751601 AGEnkhuizen
Welwonen, voor wonen én welzijnRode Paard 51602 DGEnkhuizen
BuurtzorgVijzelstraat 501601 NKEnkhuizen
Herfstzon – WilgaerdenRomeinstraat 411601 AZEnkhuizen
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Contact opnemen kan per mail.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Westzaan

Een aantal verzorgingstehuizen in de omgeving Westzaan bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een laagdrempelig buurtrestaurant. Dergelijke wijkrestaurants voeren een assortiment verse maaltijden als Rundermedaillons met béarnaisesaus, gemengde groenten met aardappelpuree, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Af en toe is het tevens mogelijk om de gerechten te laten bezorgen. Op de website www.zaanstad.nl spot u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants in uw omgeving. Lees verder over Mantelzorg.

Stats & Facts

Potentiële maaltijden

 • Koolvis, broccoli, kruidenpuree
 • Pittige sperzieboontjes
 • Snijbonen
 • Kipragout met Parijse wortelen
 • Appelpannenkoek

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat is het precieze probleem? Spreken we over kortstondige zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of hebben we te maken met ingrijpendere ondersteuning als thuiszorg?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Informeer naar welke zorgvormen beschikbaar zijn. Kijk naar WMO, zorg vanuit de zorgverzekering & WLZ. Ontdek ook wat de gemeente Zaanstad te bieden heeft aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.zaanstad.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder zoeken

  Bekijk de maaltijdservices in Westzaan voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Let goed op de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en type maaltijden. U kunt uitzoeken of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  Uw bestellingen kunt u thuis verwachten, altijd door uw eigen bezorger. Het verwarmen van de maaltijd kan moeiteloos in vrijwel elke magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en kies voor een opwarmtijd van een kleine 6 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Feitelijk zijn er 3 alternatieven: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers en koelvers. De meerwaarde van koelvers is 100% verse ingrediënten, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je langer bewaren, echter minder fris en smaakvol. Tafeltje dekje is praktisch wanneer een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Het tarief wordt vooral gevormd door het type eten. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,30. Verse koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €7,50. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Westzaan kunt u al aanvragen voor €7,00. Gewoonlijk is dit inclusief bezorgkosten.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice kan uitkomst bieden. Voor een test bestelt men zo’n proefbestelling (pakket). U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Een ouderen-maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en geeft een toelichting.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u slechts tijdelijk een maaltijdleverancier? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men selecteert wekelijks de maaltijden die u aanspreken (met de bestellijst, telefonisch of online). Altijd geheel vrijblijvend (zonder abonnement).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in september 2021

Eten aan huis bezorgen in Westzaan is een service waar velen gebruik van maken. Voor mensen die zelf de boodschappen doen en koken verschaft dit extra tijd en routine. Voor cliënten die niet meer zelfstandig kunnen koken is het soms de enige oplossing. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat mensen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Met name de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Eveneens zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden steeds beter. Ze bevatten steeds meer groenten, goede mineralen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het bereiden van deze gezonde maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Westzaan: “bezorgen resulteert in perfect service in postcodegebied 1550, 1551”. Klik verder naar Thuiszorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uiteenlopende diëten. lactosevrij, gemalen, natriumarm, zoutarm en ook eiwitrijk, vloeibaar, vegetarisch, veganistisch: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: eten met niet meer dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!