Maaltijdvoorziening Krommenie

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Krommenie

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Krommenie is ideaal voor alle ouderen die vanwege leeftijd of ernstige beperkingen niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. Voor de gemeente Zaanstad zien we meer en meer maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Bijvoorbeeld de grote landelijke aanbieders als Mealhero, of lokale restaurants die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Met deze voorzieningen kan iedereen rekenen op heerlijke diners als Champignonsoep of Gepofte aardappels. Via onze service doorzoekt men maaltijddiensten en essentiële details aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Regio-code075 (+3175)
Postcode1561
Kosten (indicatie)v.a. €5,66
Maaltijd ideeHutspot met hachee

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen augustus 2021

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Krommenie

Een bepaald eetpatroon is relevant voor een verantwoorde levensstijl. Een gezonde maaltijd bomvol voedingsstoffen staat hierbij centraal. Gaat een bezoekje aan de winkel en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer op eigen houtje vanwege ouderdom? En is uw budget niet toereikend? Dan kunt u gebruik maken van prima maaltijdregelingen en subsidies. Die faciliteren maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp bij u thuis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt zich beroepen op diverse zorgwetten en maaltijdsubsidies. Hierna gaan we dieper in op de populairste vormen: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en tijdelijke mantelzorg. Wellicht zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand in de gemeente Zaanstad.

WMO 2021

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Zaanstad. Te gebruiken door inwoners die moeilijkheden hebben met het zelfstandig thuiswonen en hulp bij mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor bejaarden die 24/7 goede zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan senioren met dementie of inwoners met een fysiek ongemak. Ook relevant bij een hulpvraag rondom voeding en drinken (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Moment voor samen eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. In de regel ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • toezicht bij eten
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. Dikwijls kunnen bekenden ondersteunen bij boodschappen kopen of samen eten. In Krommenie zijn er ook vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Persoonlijke zorg
 • Bezoek ook eens mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Krommenie vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Krommenie? In deze gemeente bestaan er veel verschillende partijen en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. Eten zoals Kiprollade tutti frutti met kruidenjus, aardappelpuree met persillade, gemengde groente en Kibbeling met ravigottesaus, Mexicomix, Gebakken krielaardappeltjes. Wij onderscheiden instellingen gespecialiseerd in diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en aanbieders die uw avondmaaltijd al opgewarmd leveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Wij raden aan om te beginnen met diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, zodra u het schikt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die u ondersteunt? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het menu wordt warm geleverd, u kunt direct eten.
 • Hieronder vindt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR LinnenbankGuisweg 21544 AJZaandijk
Eetcafé De Bonte VeerWielewaal 11602 PVEnkhuizen
Slagerij GrootKaaikhof 251567 JPAssendelft
Zorgcirkel – TorenerfPrins van Oranjestraat 11531 GAWormer
Keurslagerij TrompKrommenieërweg 241521 HKWormerveer
Crea CateringDe Trompet 14c1601 MKEnkhuizen
Wilgaerden – De SeniorWesterstraat 1751601 AGEnkhuizen
Welwonen, voor wonen én welzijnRode Paard 51602 DGEnkhuizen
BuurtzorgVijzelstraat 501601 NKEnkhuizen
Herfstzon – WilgaerdenRomeinstraat 411601 AZEnkhuizen
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Stuur dan een bericht.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Krommenie

Verschillende buurthuizen in de buurt van Krommenie bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Regionale wijkrestaurants faciliteren gezonde gerechten als Rode kool met gehakt schotel, voor lage prijzen. In zo’n omgeving is ook voldoende gelegenheid om te praten. Doorgaans is het mogelijk om de specialiteiten te laten bezorgen. Op de website www.zaanstad.nl ontdekt u handige info over de seniorenrestaurants die er zijn. Klik verder naar Bijzondere bijstand.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Zaanstad
 • Netnummer: 075 (+3175)
 • Centrale postcode: 1561
 • Lokale wijk: Zaandam

Maaltijd suggesties

 • Bloemkool met rundvlees schotel
 • Gekarameliseerde witlof
 • Spaghetti
 • Zalmfilet in zoete mosterdsaus
 • Appelpannenkoek

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Gaat het om eenvoudige ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of betreft het ingrijpendere zorg als thuishulp bij eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Informeer naar welke vormen van zorg te kiezen zijn. Doorzoek WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Lees u ook in over wat de gemeente Zaanstad regelt betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.zaanstad.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder bepalen

  Ontdek de maaltijdservices in Krommenie voor ouderen en start met bestellen. Analyseer punten als de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en de variatie in gerechten. U kunt uitzoeken of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  Uw menu’s kunt u thuis verwachten, gebruikelijk door uw eigen bezorger. De maaltijd klaarmaken gaat eenvoudig in de magnetron of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor ongeveer circa 8 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Feitelijk zijn er drie mogelijkheden: koelvers, vriesvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Waarom kiezen voor koelvers? Om dagverse bereiding, maar een beperkte houdbaarheid. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar beperkt fris en smaakvol. Tafeltje dekje is ideaal wanneer zelf opwarmen niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Dit hangt sterk af van het soort gerecht. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €5,20. Koelverse/dagverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €7,50. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Krommenie kunt u al aanvragen voor €7,90. Meestal betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers kan uw ouders ontzorgen. Voor een test bestelt men het proefpakket. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. De senioren-maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de regionale bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft een toelichting.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u tijdelijk een maaltijdservice aan huis? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men kiest steeds de menu’s die u lekker lijken (telefonisch, met de bestellijst & online). Altijd geheel vrijblijvend (geen contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in augustus 2021

Eten aan huis bezorgen in Krommenie heeft veel voordelen. Voor mensen die het huishouden nog prima managen faciliteert dit meer rust en routine. Voor senioren die daar meer problemen mee ondervinden is het haast een “must”. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat ouderen genoeg vitaminen tot zich nemen. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Goed om te noemen: ook zijn de koelverse- en diepvriesgerechten in kwaliteit gestegen. Bomvol verse groenten, goede mineralen (B12) en steeds minder zout en vet. Het opwarmen van deze heerlijke maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Krommenie: “bezorgen faciliteert perfect service in postcodegebied 1560, 1561, 1562”. Bekijk ook info over Mantelzorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw diëten en allergieën. lactosevrij, gemalen, zoutarm, glutenvrij of juist veganistisch, eiwitrijk, vloeibaar, koolhydraatarm: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: specialiteiten met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!