Maaltijdvoorziening Heide

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Heide

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Heide is er voor alle hulpbehoevenden die door hun leeftijd of door een lichamelijke beperking niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. In de gemeente Venray kan men kiezen uit allerlei maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Onder andere landelijke bezorgservices zoals Uitgekookt, of regionale vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Middels dit soort oplossingen kan iedereen weer genieten van ambachtelijke gerechten zoals Visstukjes in kruidensaus en Schelvis in Dijon-mosterdsaus. Op deze website leest men meer over eetpunten en bruikbare kennis inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Regio-code0478 (+31478)
Postcode5812
Kosten (indicatie)v.a. €5
Recept tipStukjes rundvlees in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Heide

Een uitgekiend eetpatroon is belangrijk voor uw gezonde leefstijl. Een gezond diner vol groenten mag men niet overslaan. Lukt het doen van boodschappen en lekker kokkerellen niet meer zelf gezien uw ouderdom? En beschikt u over onvoldoende geld? Met dat in het achterhoofd onderscheiden we interessante subsidies en maaltijdregelingen. Vaak komt dat neer op: korting op maaltijden aan huis, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp bij u thuis. Wat moet ik hiervoor doen? U kunt een beroep doen op diverse subsidievormen en zorgwetten. In dit hoofdstuk zoomen we in op de beste regelingen: WMO, WLZ, en ZVW, als ook mantelzorg. Mogelijkerwijs is er ook ruimte voor bijzondere bijstand via de gemeente Venray.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Venray. Bedoeld voor inwoners die problemen ondervinden bij het zelf runnen van een huishouden en hulp bij mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor senioren die 24 uur per dag zorg in de nabijheid of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende bejaarden of bewoners met een beperking. Ook relevant bij een hulpvraag rondom de maaltijd (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Soms wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Meestal gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. Onder sommige omstandigheden kunnen bekenden ondersteunen bij kleine boodschappen doen of een maaltijd opwarmen. In Heide zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Verdere info vindt u ook op Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Heide vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Heide? In de buurt van uw postcode onderscheiden we verscheidene tafeltje dekjes en instanties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. Bijvoorbeeld Rookworst met stamppot boerenkool en Indonesischerijsttafel,babiketjap, sambalboontjes,nasimetkip. Wij onderscheiden leveranciers die gericht zijn op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en leveranciers die uw avondmaaltijd al opgewarmd leveren.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Dan adviseren wij koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen zodra u het schikt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en heeft u geen thuiszorg die hiermee kan helpen? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw eten wordt warm afgeleverd, u kunt direct eten.
 • Hieronder treft u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Verkoeijen Partyservice & slagerijHorsterweg 1a5809 ERLeunen
SPAR JaegersVloetweg 65841 ATOploo
BuurtzorgBaansestraat 6f5825 BXOverloon
Slagerij van den EijndenMonseigneur Hanssenstraat 315807 BAOostrum
Culinair CreatiefKeizersveld 205803 ANVenray
Eetwinkel BoxmeerSteenstraat 985831 JJBoxmeer
Slagerij CentenIrenestraat 35825 CAOverloon
Pantein ExtraDokter Kopstraat 25835 DVBeugen
Keurslager MeulepasDe Kloostertuin 215831 JSBoxmeer
Stichting Welzijn Ouderen BoxmeerDe Raetsingel 58315831 HXBoxmeer
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Neem dan contact met ons op.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Heide

Diverse zorgcentra in de buurt van Heide bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een apart buurtrestaurant voor ouderen. Regionale wijkrestaurants hebben uitstekende maaltijden als Runderhachee met rode kool, tegen een aantrekkelijke prijs. Op deze plek is ook voldoende gelegenheid om te praten. Zo nu en dan is het bovendien mogelijk om het assortiment thuis te laten bezorgen. Middels www.venray.nl ontdekt u aanvullende info over de aanwezige seniorenrestaurants. Lees verder over Kant en klaar maaltijden.

Belangrijke info

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Venray
 • Netnummer: 0478 (+31478)
 • Hoofdpostcode: 5812
 • Veel gezochte wijk: Venray

Maaltijd suggesties

 • Tomatensoep met balletjes
 • Lasagna bolognese
 • Stamppot spinazie a la creme
 • Risotto, bospaddestoelen
 • Kip in kerriesaus, doperwten, rijst

Plekken in de buurt


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Gaat u voor beperkte ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of gaat het om permanente ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie aanvragen

  Is de zorgvraag bekend? Vergelijk welke zorgvormen mogelijk zijn. Informeer over Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Check ook wat de gemeente Venray kan betekenen m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.venray.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitkiezen

  Analyseer de maaltijdservices in Heide voor ouderen en maak een keuze. Analyseer punten als de manier waarop u kunt bestellen en betalen en beschikbare diëten. Vind uit of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw menu’s worden aan huis bezorgd, vaak door een persoonlijke bezorger. Het eten opwarmen kan moeiteloos in uw eigen magnetron of oven. Maak wat gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en verhit de maaltijd in circa 6 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

U heeft eigenlijk 3 type maaltijden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Het handige van koelvers is 100% verse ingrediënten, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. De houdbaarheid van vriesvers is beter, maar minder vers en meer zout. Tafeltje dekje is ideaal in het geval dat een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het type maaltijd. Diepvriesmaaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €3,60. Koelverse gerechten bieden sommige aanbieders aan voor €6,20. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Heide bieden sommige aanbieders aan voor €8,30. Meestal wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. De dienst zelf proberen kan met een proefbestelling (pakket). Vul de benodigde gegevens in. De senioren-maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om de aanvraag te bespreken. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de eigen bezorgservice bezorgt de maaltijden thuis en geeft verdere uitleg.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u voor 1 of 2 weken een service voor thuismaaltijden? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U kiest steeds zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, met de bestellijst of online). U zit dus nooit ergens aan vast (geen abonnement).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Heide is een ware uitkomst. Voor senioren die zelf de boodschappen doen en koken faciliteert dit meer vrijheid en comfort. Voor bejaarden die hier meer moeite mee hebben is het meer een noodzaak. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat bejaarden fit en vitaal blijven. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Evenzeer zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden enorm verbeterd. Altijd met voldoende groente, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het opwarmen van deze heerlijke maaltijden doet u snel via magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Heide: “bezorgen biedt veel autonomie in postcodegebied 5812”. Klik verder naar Tafeltje dekje.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. zoutarm, gemalen, lactosevrij, natriumarm of juist koolhydraatarm, vloeibaar, vegetarisch, veganistisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: eten met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!