Maaltijdvoorziening Deurne

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Deurne

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Deurne is er voor alle hulpbehoevenden die door hun leeftijd of door iets anders niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. Voor de gemeente Deurne is er de keuze uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor senioren. Bijvoorbeeld landelijke maaltijdservices als Mealhero, of regionale services die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Via deze voorzieningen is iedereen verzekerd van complete recepten zoals Grootmoeders kippannetje en Champignonsoep met rundvlees. Via onze service vindt u eet-bedrijven en handige informatie omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDeurne
Regio-code0493 (+31493)
Postcode5751
Kosten (indicatie)v.a. €6,55
Geschikte maaltijdPreiroomsoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie maaltijden aan huis in Deurne

Een bepaald voedingspatroon is cruciaal voor uw gezonde leefstijl. Een voedzaam diner met voldoende vitaminen moet dan ook het streven zijn. Lukt boodschappen doen en uw potje klaarmaken niet meer zelf omwille van leeftijd en/of handicap? En moet u met weinig rondkomen? In die situatie kunt u eens kijken naar interessante maaltijdregelingen en subsidies. Denk dan aan: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Heeft u hulp nodig? U kunt een beroep doen op speciale wetten en regelingen (subsidie). In dit hoofdstuk verwerken we de belangrijkste vormen: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en tijdelijke mantelzorg. Mogelijkerwijs heeft u ook recht op bijzondere bijstand binnen de gemeente Deurne.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Deurne. Te gebruiken door ouderen die problemen ondervinden bij het zelf invullen van de huishouding en voor mantelzorgers.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor bejaarden die doorlopend goede zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: mensen met dementie of senioren met een beperking. Er zijn ook maatregelen te nemen voor voeding (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Nuttigen van de maaltijd
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en is er reeds een hoge zorgvraag? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Doorgaans gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • Samen eten
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. Dikwijls kan een partner helpen met het doen van boodschappen of een maaltijd koken. In Deurne zijn er ook vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Voor meer info zie ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Deurne vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Deurne? In de regio bestaat er de keuze uit velerlei aanbieders en instanties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en gehandicapten. Bijvoorbeeld Gestoofde peertjes en Savooiekool. U kunt kiezen uit organisaties met een ruim aanbod vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en leveranciers die de maaltijd warm aan huis leveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Dan bent u goed af met vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, wanneer u dat schikt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en heeft u geen thuiszorg die daarbij ondersteuning biedt? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Het menu wordt warm bezorgd, u hoeft niets te doen.
 • Hieronder vindt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslagerij KuijpersDe Wever 205751 LDDeurne
Culinair CreatiefKeizersveld 205803 ANVenray
Els maaltijdenLangstraat 895752 RKDeurne
Slagerij HegemanDorpstraat 365735 EEAarle-Rixtel
Catering Cuisiniere Jeanne van hoofElderse Molen 85731 DBMierlo
Stichting Synthese MaaltijdserviceLeunseweg 515802 CGVenray
Angela schept opHoge Zijdeweg 195756 PLVlierden
BuurtzorgKeizersveld 13 A5803 AMVenray
De MaaltijdservicePlataanstraat 145802 EJVenray
Mannen met smaakKuikenvlaas 2b5763 PZMilheeze
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Deurne

Sommige woonzorgcentra rondom Deurne bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Dergelijke wijkrestaurants serveren voedzame gerechten zoals Kipfilet, appelmoes gekruide gebakken krieltjes, voor de kleine portemonnee. Bij dit ontmoetingspunt is er ook ruimte voor ontmoeting. Af en toe is het ook mogelijk om de menu’s op te halen of te laten bezorgen. Aan de hand van www.deurne.nl ontdekt u meer informatie overde seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Mogelijk interessant: Proefpakket.

Feiten

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Deurne
 • (Regio) nummer: 0493 (+31493)
 • Postcodegebied: 5751
 • Wijk: Deurne

Lekkere maaltijden

 • Bami babi pangang
 • Kip kantonees, rijstmix
 • Kippenbout in jus
 • Spitskoolschotel en aardappelpuree
 • Gepaneerde kalkoenschnitzel

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Welke vorm van zorg is gewenst? Spreekt met van eenvoudige zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of hebben we het over ingrijpendere zorg als thuiszorg?

 2. Een subsidie regelen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Informeer naar welke manieren van (thuis)zorg toepasbaar zijn. Informeer over WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Informeer ook wat de gemeente Deurne te bieden heeft omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.deurne.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitzoeken

  Bekijk de maaltijdservices in Deurne voor ouderen en selecteer de relevantste. Neem zaken in acht als: bestelopties, betaalopties, klantenservice en hoe groot het aanbod is. Vind uit of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  Uw menu’s zullen thuis gebracht worden, gebruikelijk op een vast moment, door een vaste bezorger. De maaltijd klaarmaken gaat eenvoudig d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet de instellingen op 600 watt en zet hem op een kleine 8 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

In beginsel spreken we over drie mogelijkheden: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Waarom kiezen voor koelvers? Om de meest verse ingrediënten, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers kan je langer bewaren, echter beperkt fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is praktisch op momenten wanneer eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van het soort gerecht. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €4,20. Dagverse/koelverse maaltijden vindt u al vanaf €6,80. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Deurne is verkrijgbaar vanaf €8,50. Vaak wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Voor een test bestelt men het proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. De maaltijdservice voor 65-plussers neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt en de persoonlijke bezorger bezorgt de maaltijden thuis en geeft verdere uitleg.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk een service voor thuismaaltijden? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men bepaald steeds zelf de lekkerste maaltijden (met de bestellijst, telefonisch en online). U bent dus volledig flexibel (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Deurne is zeer populair. Voor bewoners die het huishouden nog prima managen levert dit meer vrijheid en routine. Voor ouderen die daar meer problemen mee ondervinden is het iets noodzakelijks. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat ouderen genoeg vitaminen tot zich nemen. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Ook zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden met sprongen vooruit gegaan. Vol met groenten, bouwstoffen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het opwarmen van deze de lekkerste maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Deurne: “bezorgen houdt in: veel gemak in postcodegebied 5750, 5751, 5752, 5753, 5754, 5756, 5757”. Ga door naar: Thuiszorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw individuele wensen. zoutarm, gemalen, lactosevrij, glutenvrij en ook veganistisch, eiwitrijk, koolhydraatarm, vegetarisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: menu’s met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente