Maaltijdvoorziening Veulen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Veulen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Veulen is er voor alle inwoners die i.v.m ouderdom of een handicap geen boodschappen kunnen doen. Voor de gemeente Venray zijn er verschillende maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Het gaat om grote landelijke instanties als De Dievpriesman, of gespecialiseerde instanties die warme maaltijden voor ouderen afleveren. D.m.v. soortgelijke diensten zit er niemand zonder verantwoorde recepten zoals Kalkoenbiefstukjes met jus, appel-mango compote en gekookte aardappelen en Rundervink met mosterdsaus, Parijse worteltjes en gele rijst. Op deze pagina vergelijkt u organisaties en waardevolle details betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Regio-code0478 (+31478)
Postcode5814
Kosten (indicatie)v.a. €5,02
Recept tipMacaroni met kaas

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie maaltijden aan huis in Veulen

Een goed voedingspatroon is belangrijk voor de gezondheid. Een voedzaam diner vol voedingsstoffen draagt hier zeker aan bij. Kan een supermarkt bezoeken en in de keuken staan niet meer op eigen houtje vanwege gezondheidsproblemen? Of heeft u weinig financiële middelen? Dan onderscheiden we belangrijke subsidies en maaltijdregelingen. Dit houdt in: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp bij u thuis. Heeft u hulp nodig? Hiervoor zijn er verscheidene wetten en subsidieregelingen. In deze paragraaf zoomen we in op de populairste vormen: WMO, wet langdurige zorg of via de thuiszorg (via de zorgverzekeraar), en de mantelzorg. Mogelijkerwijs is er ook speciale bijzondere bijstand binnen de gemeente Venray.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Venray. In het leven geroepen voor mensen die hulp nodig hebben bij het zelfredzaam blijven en hulp bij mantelzorg.

 • Een boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor bejaarden die 24 uur per dag extra zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: ouderen met dementie of inwoners met een lichamelijke beperking. Er zijn ook maatregelen te nemen voor voeding (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Toediening van eten
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Misschien wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Dikwijls ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • ondersteuning bij toedienen
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. Gelukkigkan iemand uit de sociale omgeving helpen met kleine boodschappen doen of een maaltijd opwarmen. In Veulen zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Extra handjes in huis
 • Verdere info vindt u ook op mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Veulen vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Veulen? In de regio kunt u kiezen uit een hoop services en zorginstanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en gehandicapten. U kunt denken aan Braadworst in barbecuesaus of Babi pangang. U kunt kiezen voor bedrijven met expertise op het gebied van diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en bedrijven die de menu’s warm bezorgen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Dan adviseren wij koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. U gebruikt kort de magnetron zodra u het schikt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en heeft u niet iemand die kan helpen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw maaltijd wordt warm bezorgd, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder tonen wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Verkoeijen Partyservice & slagerijHorsterweg 1a5809 ERLeunen
SPAR JaegersVloetweg 65841 ATOploo
BuurtzorgBaansestraat 6f5825 BXOverloon
Slagerij van den EijndenMonseigneur Hanssenstraat 315807 BAOostrum
Culinair CreatiefKeizersveld 205803 ANVenray
Eetwinkel BoxmeerSteenstraat 985831 JJBoxmeer
Slagerij CentenIrenestraat 35825 CAOverloon
Pantein ExtraDokter Kopstraat 25835 DVBeugen
Keurslager MeulepasDe Kloostertuin 215831 JSBoxmeer
Stichting Welzijn Ouderen BoxmeerDe Raetsingel 58315831 HXBoxmeer
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Veulen

Een aantal verzorgingstehuizen in de omgeving van Veulen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een apart buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants bieden warme maaltijden zoals Kruudmoes met gortepap, voor de kleine portemonnee. Op deze plek is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. In sommige seniorenrestaurants is het bovendien mogelijk om de menu’s bij u thuis te brengen. Via www.venray.nl spot u details aangaande de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Ga door naar: Maaltijdhulp.

Stats & Facts

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Venray
 • (Net) nummer: 0478 (+31478)
 • Hoofdpostcode: 5814
 • Wijk: Venray

Voorbeeld maaltijden

 • Boe­ren­kool­stoof met ei
 • Stamppot andijvie
 • Nasi goreng, quorn, satésaus
 • Grootmoeders kippannetje
 • Kip in kerriesaus, doperwten, rijst

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Wat heeft u precies nodig? Spreekt met van beperkte ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of gaat het om meer grondige zorg als wijkverpleging?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Vergelijk welke zorgvormen te kiezen zijn. Kijk naar WMO, zorg vanuit de zorgverzekering & WLZ. Check ook wat de gemeente Venray regelt inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.venray.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice selecteren

  Analyseer de maaltijdservices in Veulen voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Houd met name rekening met bestelopties, betaalopties, klantenservice en type maaltijden. U kunt uitzoeken of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  Uw maaltijden kunnen bij u thuisbezorgd worden, tegenwoordig op een vast moment, door een vaste bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd gaat eenvoudig in uw eigen magnetron of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en kies voor een opwarmtijd van zo’n 5 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit 3 type maaltijden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Het grote koelvers voordeel: maximale versheid, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Vriesvers is langer houdbaar, maar minder vers en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is praktisch voor mensen waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Het tarief wordt vooral gevormd door de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €4,10. Verse koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €6,60. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Veulen is beschikbaar vanaf €8,50. In de regel is dit bedrag inclusief bezorging.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice is dan ideaal. Voor een test bestelt men een proefbestelling (pakket). Vul de benodigde gegevens in. De maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de vaste bezorger brengt het eten bij hen thuis en legt alles netjes uit.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en zoekt u voor beperkte tijd een maaltijdservice aan huis? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. U bestelt wekelijks zelfstandig de maaltijden (online, telefonisch en met de bestellijst). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Veulen is een ware uitkomst. Voor cliënten die nog op eigen benen staan geeft dit ongebondenheid en gemak. Voor ouderen die niet meer op eigen benen staan is het vrijwel onmisbaar. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat ouderen genoeg vitaminen tot zich nemen. Populair zijn met name de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Tevens zijn ook de diepvries + koelverse menu’s sterk in kwaliteit verbeterd. Vol met groenten, mineralen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het klaarmaken van deze vers bereidde maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Veulen: “bezorgen geeft goede ondersteuning in postcodegebied 5814”. Mogelijk interessant: Dieetmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. natriumarm, lactosevrij, zoutarm, glutenvrij of juist eiwitrijk, vloeibaar, veganistisch, koolhydraatarm: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: eten met nooit meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!