Maaltijdvoorziening Smakt

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Smakt

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Smakt is geschikt voor alle inwoners die vanwege ouderdom of door iets anders niet zelf kunnen koken. In de gemeente Venray kan men kiezen uit professionele maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Denk dan aan de bekende landelijke leveranciers als Maaltijdservice.nl, of gespecialiseerde services die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Met zulke instellingen kan iedereen rekenen op vitale maaltijden als Sukadelapje in jus en Rundermedaillons in pepersaus, Bonne femme. Op dit portaal leest men meer over de verschillende services en nuttige details ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Regio-code0478 (+31478)
Postcode5817
Kosten (indicatie)v.a. €5,05
Geschikte maaltijdVarkensvlees met appel in saus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Smakt

Een speciaal voedingspatroon is relevant voor uw gezonde leefstijl. Een voedzaam diner bomvol voedingsstoffen draagt hier zeker aan bij. Lukt boodschappen doen en koken niet zelfstandig ten gevolge van problemen met de gezondheid? Of heeft u een relatief laag inkomen? Dan onderscheiden we handige subsidies en maaltijdregelingen. Die faciliteren korting op maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of thuiszorg. Heeft u hulp nodig? We onderscheiden meerdere (lokale) regelingen en subsidies. Hierna behandelen we de beste regelingen: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en eigen mantelzorg. Mogelijkerwijs zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Venray.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Venray. In het leven geroepen voor ouderen die hulpvragen hebben bij het zelf runnen van een huishouden en als assistentie bij mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor senioren die 24/7 zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: dementerende senioren en senioren met beperkingen. Tevens is er financiële ruimte voor eten en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en ontvangt u al veel zorg? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Dikwijls gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Dikwijls kan een vriend of kennis ondersteunen bij het doen van boodschappen of een maaltijd brengen. In Smakt kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Extra handjes in huis
 • Verdere info vindt u ook op Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Smakt vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Smakt? In en rondom uw woonplaats onderscheiden we flink wat firma’s en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. Denk dan aan Zalmfilet in saus en Aardappelgratin. U kunt kiezen voor leveranciers die zich focussen op diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en organisaties die het eten warm brengen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Dit is klaar te maken als het u treft. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er niemand die hierbij een rol kan spelen? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw diner wordt warm afgeleverd, u hoeft niets te doen.
 • Hieronder vindt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale services, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Verkoeijen Partyservice & slagerijHorsterweg 1a5809 ERLeunen
SPAR JaegersVloetweg 65841 ATOploo
BuurtzorgBaansestraat 6f5825 BXOverloon
Slagerij van den EijndenMonseigneur Hanssenstraat 315807 BAOostrum
Culinair CreatiefKeizersveld 205803 ANVenray
Eetwinkel BoxmeerSteenstraat 985831 JJBoxmeer
Slagerij CentenIrenestraat 35825 CAOverloon
Pantein ExtraDokter Kopstraat 25835 DVBeugen
Keurslager MeulepasDe Kloostertuin 215831 JSBoxmeer
Stichting Welzijn Ouderen BoxmeerDe Raetsingel 58315831 HXBoxmeer
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Smakt

Een aantal verzorgingstehuizen in de gemeente Smakt bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants verstrekken verse gerechten zoals Kalkoenfilet, sinaasappelsaus, halve peren, krieltjes, voor de kleine portemonnee. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Doorgaans is het mogelijk om de specialiteiten te laten bezorgen. Op de URL www.venray.nl spot u details aangaande de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Lees verder over Uitgekookt.

Gegevens

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Venray
 • Regionummer: 0478 (+31478)
 • Postcodegebied: 5817
 • Veel gezochte wijk: Venray

Voorbeeld maaltijden

 • Kalkoenmedaillons in saus
 • Braadworst in jus
 • Lekkerbekje met sperziebonen
 • Erwtensoep met rookworst
 • Kip in roomsaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Om wat voor zorg gaat het? Gaat u voor lichte zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of hebben we het over meer intensieve zorg als hulp bij toedienen?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is de zorgvraag bekend? Doorzoek welke manieren van (thuis)zorg een optie zijn. Zoek naar WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering en WMO. Check ook wat uw gemeente Venray te bieden heeft ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.venray.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst selecteren

  Analyseer de maaltijdservices in Smakt voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Let vooral op de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en hoe groot het aanbod is. U kunt uitzoeken of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  Uw menu’s kunt u thuis verwachten, doorgaans door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het verwarmen van de thuismaaltijd gebeurt zonder problemen d.m.v. de magnetron en / of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en verhit de maaltijd in circa 5 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie alternatieven: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & vriesvers. Koelvers biedt de meest verse ingrediënten, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers kan je langer bewaren, echter verminderd fris en verantwoord. Tafeltje dekje is handig wanneer een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van het type maaltijd. Diepvriesmaaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €4,00. Verse koelverse maaltijden zijn er al voor €7,00. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Smakt is verkrijgbaar vanaf €8,90. Niet zelden betaalt u geen extra bezorgkosten.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice is mogelijk de oplossing. De dienst zelf proberen kan met proef bestellingen (pakketten). Vul het formulier in. Een maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de vaste chauffeur brengt de gerechten bij uw ouders thuis en verstrekt benodigde info.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u voor 1 of 2 weken seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U bestelt wekelijks de maaltijden die u aanspreken (telefonisch, met de bestellijst en online). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Smakt is sterk in opkomst. Voor cliënten die zelf de boodschappen doen en koken faciliteert dit meer rust en comfort. Voor inwoners die niet meer zelfstandig kunnen koken is het bijna een vereiste. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat ouderen niet ondervoed raken. Bovenal deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Verder zijn ook de diepvries + koelverse menu’s sterk in kwaliteit verbeterd. Bomvol verse groenten, mineralen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het bereiden van deze smaakvolle maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Smakt: “bezorgen houdt in: veel voordelen in postcodegebied 5817”. Ga door naar: Apetito.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw individuele wensen. zoutarm, glutenvrij, natriumarm, lactosevrij en ook vegetarisch, vloeibaar, eiwitrijk, koolhydraatarm: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: voedsel met plusminus 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!