Maaltijdvoorziening Helmond

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Helmond

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Helmond is geschikt voor alle ouderen die vanwege ouderdom of een belemmering niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. Voor de gemeente Helmond is er de keuze uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Denk dan aan landelijk actieve bedrijven zoals Mealhero, of thuiszorg maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door gebruik te maken van deze unieke faciliteiten zit er niemand zonder uitstekende recepten zoals Spitskoolschotel met cashewnoten en aardappelpuree met tuinkruiden en Kipstukjes in kerriesaus, doperwten en witte rijst met rozijntjes. Op deze pagina vindt u de verschillende services en essentiële voorlichting over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHelmond
Regio-code0492 (+31492)
Postcode5707
Kosten (indicatie)v.a. €6,7
Recept tipSpekpannenkoek

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Helmond

Een bepaald voedingsvoorschrift is belangrijk voor uw vitaliteit. Een voedzaam diner vol voedingsstoffen staat hierbij centraal. Wil een supermarkt bezoeken en uw potje klaarmaken niet meer wegens fysieke ongemakken? Of heeft u weinig financiële middelen? Daarvoor zijn er interessante maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: goedkope maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp bij u thuis. Heeft u hulp nodig? U kunt een beroep doen op meerdere (lokale) regelingen en subsidies. Op deze pagina zoomen we in op deze vormen van zorg: Thuiszorg (wijkverpleging via Zvw), WMO of de Wet langdurige zorg, en lokale mantelzorg. Wellicht is er ook ruimte voor bijzondere bijstand via de gemeente Helmond.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Helmond. Uniek voor ouderen die hulp nodig hebben bij het op eigen benen thuis wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor inwoners die doorlopend extra zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende senioren en senioren met een fysiek ongemak. De wet biedt ook hulp bij voeding en drinken (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en is er reeds een hoge zorgvraag? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Meestal wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. In sommige situaties kan een partner ondersteunen bij boodschappen kopen of een maaltijd opwarmen. In Helmond staan ook vrijwilligers klaar die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Verdere info vindt u ook op NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Helmond vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Helmond? In deze plaats onderscheiden we allerlei keukens en vrijwilligers die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. Denk dan aan Kalkoenschnitzel met jus, gebakken wedges en sperziebonen en Kipfiletstukjes in pestosaus, Toscaanse groentemix, Cannelloni,. U kunt kiezen voor maaltijdservices met een ruim aanbod koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en leveranciers die de menu’s al opgewarmd leveren.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Wij raden aan om te beginnen met vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen als het u gelegen komt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en kent u geen mantelzorger die hierbij een rol kan spelen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Het menu wordt warm bezorgd, u kunt direct eten.
 • Onderstaand bieden wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Vitalis – CasatondaFrans Joseph van Thielpark 815707 BXHelmond
SPAR VerhoevenOffermansstraat 25715 ANLierop
Slagerij GoossensSteenweg 315707 CEHelmond
BuurtzorgBraakse Bosdijk 25703 HZHelmond
ZuidZorg WijkzorgGeysendorfferstraat 1F5703 GAHelmond
Keurslager KoppensPostelstraat 37B5711 EMSomeren
Savant ZorgSteenovenweg 45708 HNHelmond
Woonzorgcentrum EegelshoeveTer Hofstadlaan 2015711 VGSomeren
BuurtzorgLaan ten Roode 71 d5711 GBSomeren
Keurslager VogelsDe Plaetse 765708 ZJHelmond
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Helmond

Een deel van de buurthuizen in de streek Helmond bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants bieden ambachtelijke menu’s zoals Varkensfilet in jus, sperziebonen en gebakken aardappelschijfjes, tegen lage kosten. Bij dit ontmoetingspunt is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Bij sommige eetpunten is het mogelijk om het assortiment bij u thuis te brengen. Op www.helmond.nl leest u praktische info over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Wellicht relevant: Subsidie.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Helmond
 • Regionummer: 0492 (+31492)
 • Hoofdpostcode: 5707
 • Wijk: Binnenstad

Voorbeeld maaltijden

 • Raapstelen stamppot met beenham
 • Runderlever in saus
 • Vissoep
 • Runderbouillon
 • Rundvlees in jus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Wat heeft u precies nodig? Spreekt met van kortstondige ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of gaat het om permanente ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Weet u wat de zorgvraag is? Doorzoek welke vormen van hulp een optie zijn. Kijk naar WLZ, WMO & zorg vanuit de zorgverzekering. Ontdek ook wat uw gemeente Helmond faciliteert rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.helmond.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier uitzoeken

  Check de maaltijdservices in Helmond voor ouderen en selecteer de relevantste. Controleer altijd de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en het assortiment. Vraag of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw bestellingen worden aan huis bezorgd, tegenwoordig door uw eigen bezorger. De maaltijd klaarmaken gaat zonder slag of stoot in vrijwel elke magnetron. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet de instellingen op 600 watt en kies voor ongeveer tussen de 6 en 8 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

In grote lijnen zijn er 3 keuzemogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers of koelvers. Het voordeel van koelvers is 100% verse maaltijd, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter verminderd fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is makkelijk voor mensen waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van het soort gerecht. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €4,30. Koelverse maaltijden koopt u voor circa €5,80. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Helmond is verkrijgbaar vanaf €8,00. In algemene zin is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan uitkomst bieden. Bestel veilig en snel zo’n proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een ouderen-maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om de aanvraag te bespreken. Zo wordt er een levering ingepland, de vaste chauffeur levert alles netjes af en geeft een toelichting.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken een maaltijdleverancier? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. U kiest altijd zelfstandig de maaltijden (online, telefonisch & met de bestellijst). U zit dus nooit ergens aan vast (geen afname verplichting).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Helmond kent vele pluspunten. Voor inwoners die zelf de boodschappen doen en koken geeft dat meer rust en voordeel. Voor bewoners die niet meer naar de winkel kunnen is het bijna een vereiste. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat bejaarden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Verder zijn ook de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten steeds beter. Doorgaans meer dan 200 gram groente, belangrijke mineralen (B12) en steeds minder zout en vet. Het klaarmaken van deze complete maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Helmond: “bezorgen biedt goede ondersteuning in postcodegebied 5700, 5701, 5702, 5703, 5704, 5705, 5706, 5707, 5708, 5709”. Wellicht relevant: Maaltijdservice.nl.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw dieet, allergie of voorkeuren. glutenvrij, lactosevrij, gemalen, zoutarm en ook vloeibaar, eiwitrijk, koolhydraatarm, veganistisch: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: specialiteiten met zo’n < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!