Maaltijdvoorziening Asten

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Asten

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Asten is men name interessant voor alle inwoners die vanwege ouderdom of een andere oorzaak niet zelf kunnen koken. In de gemeente Asten zijn er meer en meer maaltijdvoorzieningen voor ouderen. We spreken dan over landelijke bezorgservices zoals Vers aan Tafel, of thuiszorg services die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door middel van deze unieke instellingen zit er niemand zonder verse diners als Runderstooflapje met jus, andijvie à la crème en gekookte aardappelen en Babi ketjap, Karee djawa, Witte rijst. Via maaltijdvoorzieningen.nl treft u eet-bedrijven en essentiële inlichtingen inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAsten
Regio-code0493 (+31493)
Postcode5721
Kosten (indicatie)v.a. €6,42
Recept tipGele rijst

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie maaltijden aan huis in Asten

Een gebalanceerd eetpatroon is belangrijk voor uw vitaliteit. Een voedzaam gerecht met genoeg voedingsstoffen mag men niet overslaan. Gaat het doen van boodschappen en in de keuken staan niet meer op eigen houtje ter wille van leeftijd en/of handicap? En beschikt u over onvoldoende geld? Met dat in het achterhoofd kunt u aanspraak doen op handige subsidies en maaltijdregelingen. Vaak komt dat neer op: goedkope maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of hulp bij u thuis. Heeft u hulp nodig? U kunt aankloppen bij een aantal subsidievormen en zorgwetten. In het volgende schema benaderen we de meest toegepaste wetten: wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, en mantelzorg. Wellicht is er ook speciale bijzondere bijstand via de gemeente Asten.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Asten. Relevant voor senioren die problemen ondervinden bij het op eigen benen thuis wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op hulpbehoevenden die 24 uur per dag extra zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere ouderen met dementie of bewoners met beperkingen. Er zijn ook maatregelen te nemen voor voeding en drinken (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Dikwijls wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • hulp bij toediening
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde zorg richting familie of bekenden. In sommige situaties kan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd brengen. In Asten zien we ook vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Individuele zorg
 • Voor meer info zie ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Asten vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Asten? In de regio zien we verscheidene keukens en zorginstanties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en gehandicapten. Denk dan aan Macaronischotel bolognese of Varkenshaasoester met vleesjus, aardappelpuree, gemengde groenten. U kunt kiezen voor bedrijven die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die u zelf kunt opwarmen, en services die uw avondmaaltijd warm aan huis brengen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Dan bent u goed af met vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Dit is op te warmen op ieder gewenst moment. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Lukt het eten opwarmen niet, en kent u geen mantelzorger die hierbij een rol kan spelen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw diner wordt warm afgeleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Onderstaand vindt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager LouwersBurgemeester Ruttenplein 105721 DXAsten
Els maaltijdenLangstraat 895752 RKDeurne
Dinner at HomeMarsstraat 315721 XVAsten
SPAR VerhoevenOffermansstraat 25715 ANLierop
Woonzorgcentrum EegelshoeveTer Hofstadlaan 2015711 VGSomeren
Catering Cuisiniere Jeanne van hoofElderse Molen 85731 DBMierlo
SPAR MaasVorstermansplein 45725 AMHeusden
Keurslagerij KuijpersDe Wever 205751 LDDeurne
Slagerij HegemanDorpstraat 365735 EEAarle-Rixtel
Keurslager van BaarsMargrietstraat 575731 BNMierlo
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Asten

Een aantal woonzorgcentra in de buurt van Asten bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een apart buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants serveren smaakvolle maaltijden zoals Runderlapje in champignonsaus, met weinig winstmarge. Op deze plek is ook voldoende gelegenheid om te praten. Bij sommige restaurants is het bovendien mogelijk om de specialiteiten af te halen of te laten bezorgen. Aan de hand van www.asten.nl vindt u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Bekijk ook info over Apetito.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Asten
 • Regionummer: 0493 (+31493)
 • Postcodegebied: 5721
 • Wijk: Asten

Voorbeeld maaltijden

 • Stamppot Hutspot met worst
 • Zalmfilet in saus
 • Stamppot boerenkool met worst
 • Vegetarische balletjes in saus
 • Rode bieten met een speklap en jus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat heeft u precies nodig? Betreft het eenvoudige ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of betreft het ingrijpendere zorg als hulp bij toedienen?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Is de zorgvraag bekend? Informeer naar welke types zorg te kiezen zijn. Kijk naar WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Ontdek ook wat uw gemeente Asten faciliteert rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.asten.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder uitzoeken

  Beoordeel de maaltijdservices in Asten voor ouderen en start met bestellen. Let op belangrijk dingen zoals: de beste- en betaalmogelijkheden en het assortiment. Vind uit of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  De bestellingen zullen thuis gebracht worden, altijd op een vast moment, door een vaste bezorger. Het eten opwarmen kan simpelweg via oven of magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en kies voor een opwarmtijd van ongeveer 6 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

In de basis zijn er 3 keuzes: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en koelvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om 100% verse maaltijd, maar een beperkte houdbaarheid. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter beperkt vers en smaakvol. Tafeltje dekje is perfect voor ouderen waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het soort gerecht. Vriesverse maaltijden bestelt u vanaf €3,80. Dagverse/koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,60. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Asten kan u al bestellen vanaf €8,30. Doorgaans betaalt u geen extra bezorgkosten.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Koop daarom snel een proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een (online) maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de vaste bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en geeft verdere uitleg.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U kiest altijd de menu’s die u lekker lijken (telefonisch, met de bestellijst en online). U bent dus volledig flexibel (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Asten is een service waar velen gebruik van maken. Voor senioren die nog op eigen benen staan faciliteert dit extra tijd en routine. Voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen koken is het soms de enige oplossing. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat hulpbehoevenden voldoende voeding binnenkrijgen. Met name deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Goed om te noemen: ook zijn de diepvries + koelverse menu’s enorm verbeterd. Altijd met voldoende groente, bouwstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het opwarmen van deze uitstekende maaltijden doet u gewoon in de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Asten: “bezorgen faciliteert veel zelfstandigheid in postcodegebied 5720, 5721”. Lees verder over Dieetmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw individuele wensen. glutenvrij, zoutarm, gemalen, natriumarm of misschien eiwitrijk, vegetarisch, veganistisch, koolhydraatarm: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: menu’s met nooit meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente