Maaltijdvoorziening Harreveld

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Harreveld

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Harreveld is zeer populair bij alle inwoners die door ouderdom of een lichamelijke handicap (tijdelijk) niet kunnen koken. In de gemeente Oost Gelre zijn er velerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. We spreken dan over bedrijven met landelijke dekking als Vers aan Tafel, of provinciale instellingen die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Met deze aanbieders kan men zeker zijn van verantwoorde maaltijden zoals Kip korma, rijstmix en/of Omelet, hollandaisesaus, broccoli, aardappelpuree. Op dit portaal vergelijkt men eet-bedrijven en bruikbare gegevens over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Regio-code0544 (+31544)
Postcode7135
Kosten (indicatie)v.a. €6,13
Maaltijd ideeMacaronischotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen februari 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Harreveld

Een goed voedingspatroon is noodzakelijk voor uw gezonde leefstijl. Een gezonde maaltijd bomvol groenten moet dan ook het streven zijn. Gaat een supermarkt bezoeken en het bereiden van een maaltijd niet meer op eigen houtje ten gevolge van gezondheidsproblemen? En is uw inkomen beperkt? Daarvoor kunt u eens kijken naar verschillende maaltijdregelingen en subsidies. Dat kan betekenen: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp via zorghuizen. Heeft u hulp nodig? U kunt zich beroepen op verschillende maaltijdsubsidies en wetten. In dit hoofdstuk bespreken we de belangrijkste vormen: Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en lokale mantelzorg. Mogelijkerwijs kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Oost Gelre.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Oost Gelre. Bedoeld voor ouderen die problemen ondervinden bij het zelf invullen van de huishouding en mantelzorgondersteuning.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is unieke voor hulpbehoevenden die 24 uur per dag professionele zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere bejaarden met dementie en mensen met een lichamelijke handicap. Ook is er budget beschikbaar voor het avondeten (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Over het algemeen gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. Gelukkigkan een partner helpen met een supermarkt bezoeken of een maaltijd brengen. In Harreveld zijn er ook vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Extra handjes in huis
 • Bezoek ook eens Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Harreveld vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Harreveld? In uw omgeving kunt u kiezen uit meerdere services en zorginstanties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan gerechten als Stoofpotje rundvlees en Pasta/tonijnschotel. U kunt kiezen uit aanbieders die gericht zijn op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en organisaties die uw avondmaaltijd al opgewarmd leveren.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Bestel eens een (proefpakket) met vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron wanneer u dat uitkomt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Beschikt u niet over een keuken, en heeft u niet iemand die u daarbij wil / kan ondersteunen? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm afgeleverd, u kunt direct eten.
 • Hieronder bekijkt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale services, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Het ZwaantjeZieuwentseweg 17131 LALichtenvoorde
Sutfene – De LunetteCoehoornsingel 37201 AAZutphen
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 317136 LEZieuwent
Keurslager SchuurmanRapenburgsestraat 367131 CZLichtenvoorde
Hulpdienst Helpende Hand en Tafeltje DekjeRapenburgsestraat 337131 CWLichtenvoorde
Keurslagerij BoendersBrink 57151 CREibergen
Marga KlompeZiekenhuisstraat 147141 ANGroenlo
Marga KlompeDorpstraat 27156 LLBeltrum
Livio – De MeergaardenWillem Sluyterstraat 67151 DWEibergen
BuurtzorgGrotestraat 307151 BGEibergen
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Neem dan contact met ons op.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Harreveld

Een aantal woonzorgcentra rondom Harreveld bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Lokale wijkrestaurants voeren een assortiment ambachtelijke menu’s zoals Gestoofde vis met bieslooksaus, ratatouille en witte rijst, voor de kleine portemonnee. Daar is er ook ruimte voor ontmoeting. Doorgaans is het ook mogelijk om het eten te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.oostgelre.nl ontdekt u handige info over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Bezoek de pagina: Subsidie.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Oost Gelre
 • Netnummer: 0544 (+31544)
 • Postcode: 7135
 • Lokale wijk: Lichtenvoorde

Maaltijd ideën

 • Kip-groenteschotel
 • Tomatensoep
 • Vispotje in botersaus
 • Kippenbout in jus
 • Macaronischotel bolognese

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Spreekt met van kortstondige zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of gaat het om meer grondige zorg als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Doorzoek welke manieren van (thuis)zorg tot de opties behoren. Vergelijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ of WMO. Bekijk ook wat uw gemeente Oost Gelre doet wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.oostgelre.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice bepalen

  Vergelijk de maaltijdservices in Harreveld voor ouderen en zoek de beste uit. Controleer altijd bestelopties, betaalopties, klantenservice en eventuele diëten. Zoek uit of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De gerechten kunnen bij u thuisbezorgd worden, in de regel door een regionale chauffeur op een vaste dag. De bereiding van het gerecht kan moeiteloos in uw eigen magnetron of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en zet hem op ongeveer 8 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

Standaard kunt u kiezen uit drie alternatieven: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers en vriesvers. Koelvers biedt de meest verse maaltijden, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar verminderd vers en meer zout. Tafeltje dekje is handig op momenten wanneer een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het type eten. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,00. Voedzame koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €6,30. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Harreveld kan u al bestellen vanaf €7,70. Normaliter is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Probeer het uit met zo’n proefbestelling (pakket). Vraag deze vrijblijvend aan. Uw maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de vaste chauffeur brengt het eten bij hen thuis en verstrekt benodigde info.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Heeft u een operatie achter de rug, en wenst u voor een paar weken een maaltijdleverancier? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men bestelt steeds de maaltijden die u aanspreken (online, telefonisch of met de bestellijst). Altijd geheel vrijblijvend (zonder abonnement).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in februari 2024

Eten aan huis bezorgen in Harreveld is een service waar velen gebruik van maken. Voor inwoners die zelf de boodschappen doen en koken resulteert dit in extra tijd en regelmaat. Voor mensen die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het haast onvermijdbaar. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat senioren fit en vitaal blijven. Met name deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Tevens zijn ook de diepvries- en koelverse maaltijden enorm vooruitgegaan. Bomvol verse groenten, belangrijke bouwstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het opwarmen van deze voedzame maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Harreveld: “bezorgen geeft goede ondersteuning in postcodegebied 7135”. Klik verder naar Boodschappenhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eigen voedingspatroon. natriumarm, zoutarm, lactosevrij, gemalen en ook vloeibaar, vegetarisch, koolhydraatarm, eiwitrijk: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: eten met nooit meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!