Maaltijdvoorziening Groenlo

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Groenlo

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Groenlo is ideaal voor alle bejaarden die door ouderdom of beperking niet zelfstandig kunnen koken. In de gemeente Oost Gelre kunt u kiezen uit meer en meer maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit kunnen zijn; landelijke maaltijdservices als Mealhero, of regionale restaurants die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. D.m.v. zulke instellingen kan iedereen rekenen op lekkere recepten als Champignonsoep met rundvlees of Bruine bonensoep. Via maaltijdvoorzieningen.nl leest u meer over organisaties en nuttige details omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Regio-code0544 (+31544)
Postcode7141
Kosten (indicatie)v.a. €6,16
Smaakvolle maaltijdChili con carne

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen februari 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Groenlo

Een eigen voedingsvoorschrift is aan te raden voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam diner met voldoende mineralen is dan ook essentieel. Wil boodschappen doen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer op eigen houtje omwille van complicaties rondom de gezondheid? En moet u met weinig rondkomen? Als antwoord daarop onderscheiden we handige maaltijdregelingen en subsidies. Die faciliteren maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of via de zorginstelling geleverd. Waar heb ik recht op? U dient rekening te houden met velerlei maaltijdsubsidies en wetten. In dit hoofdstuk zoomen we in op de populairste vormen: Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en lokale mantelzorg. Soms zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand via de gemeente Oost Gelre.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Oost Gelre. Relevant voor mensen die moeite hebben met het op eigen benen thuis wonen en mantelzorgondersteuning.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor mensen die doorlopend zorg in de nabijheid of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende mensen of senioren met een lichamelijke beperking. Er is ruimte voor ondersteuning bij voeding (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Toediening van eten
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en is de huidige zorgvraag hoog? Soms wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. In de regel loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. Dikwijls kan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of helpen bij het eten. In Groenlo kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Zie ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Groenlo vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Groenlo? In uw omgeving bestaat er de keuze uit een aantal bezorgservices en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en invaliden. Bijvoorbeeld Lamsvlees in rozemarijnsaus en Kipfilet met vleesjus, aardappelpuree, snijbonen. U kunt kiezen voor maaltijdservices die zich focussen op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en organisaties die uw maal warm aan huis leveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Deze kunt u opwarmen zodra het u uitkomt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en kent u niemand die voor u klaar staat? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw diner wordt warm bezorgd, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand bekijkt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 317136 LEZieuwent
Slagerij van DamLaarstraat 37201 CAZutphen
Marga KlompeZiekenhuisstraat 147141 ANGroenlo
Het ZwaantjeZieuwentseweg 17131 LALichtenvoorde
Keurslager SchuurmanRapenburgsestraat 367131 CZLichtenvoorde
Livio – De MeergaardenWillem Sluyterstraat 67151 DWEibergen
BuurtzorgGrotestraat 307151 BGEibergen
Sutfene – De LunetteCoehoornsingel 37201 AAZutphen
Marga KlompeDorpstraat 27156 LLBeltrum
Keurslagerij BoendersBrink 57151 CREibergen
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Contact opnemen kan per mail.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Groenlo

Een deel van de buurthuizen in en rondom Groenlo bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants hebben uitstekende menu’s zoals Penne, champignonragout, broccoli, voor enkele euro’s. In zo’n omgeving kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Soms bestaat er de mogelijkheid om de menu’s af te halen of te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.oostgelre.nl bekijkt u praktische info over de aanwezige seniorenrestaurants. Bezoek de pagina: WLZ.

Informatie

Smaakvolle maaltijden

 • Gestoofde peertjes
 • Lekkerbekje
 • Aardappelpannenkoeken
 • Bami babi pangang
 • Macaronischotel bolognese

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Om wat voor zorg gaat het? Kiest men voor lichte zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of is er behoefte aan zwaardere zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Bekijk welke vormen van hulp een optie zijn. Check WMO, WLZ en zorg vanuit de zorgverzekering. Check ook wat uw gemeente Oost Gelre doet betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.oostgelre.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier uitkiezen

  Bekijk de maaltijdservices in Groenlo voor ouderen en kies een geschikte. Let op belangrijk dingen zoals: de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en type maaltijden. Vind uit of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  De maaltijden worden aan huis bezorgd, vaak door een lokale bezorger, op een vast moment. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan moeiteloos in de magnetron, oven of in de pan. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor ongeveer circa 6 – 8 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In de basis zijn er drie keuzemogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & vriesvers. Het grote koelvers voordeel: de meest verse maaltijden, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers is langer houdbaar, echter beperkt vers en gezond. Tafeltje dekje is ideaal wanneer eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €3,80. Gezonde koelverse maaltijden bestelt u vanaf €5,90. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Groenlo bieden sommige aanbieders aan voor €8,90. Doorgaans betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een (online) maaltijdservice is dan ideaal. Proberen? Kies eens proefpakketten. Vul de benodigde gegevens in. De maaltijdservice voor 65-plussers neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Zo wordt er een levering ingepland, de lokale bezorger brengt het eten bij hen thuis en geeft een toelichting.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en zoekt u voor een korte periode een maaltijdleverancier? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men kiest altijd de menu’s die u lekker lijken (telefonisch, met de bestellijst & online). U zit dus nooit ergens aan vast (geen abonnement).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in februari 2024

Eten aan huis bezorgen in Groenlo is zeer populair. Voor cliënten die het huishouden nog prima managen verschaft dit meer tijd en voordeel. Voor cliënten die niet meer op eigen benen staan is het iets noodzakelijks. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat bejaarden genoeg vitaminen tot zich nemen. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Daarbij zijn de diepvries + koelverse menu’s enorm verbeterd. Bomvol verse groenten, goede voedingsstoffen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het opwarmen van deze de lekkerste maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Groenlo: “bezorgen geeft veel vrijheid in postcodegebied 7140, 7141, 7142”. Bezoek de pagina: ZVW.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw dieet, allergie of voorkeuren. gemalen, natriumarm, zoutarm, glutenvrij of koolhydraatarm, veganistisch, vloeibaar, vegetarisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: eten met ruwweg < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!